Pegasus 50 - Oceansko jedrenje u svom najboljem i najlakšem obliku

Pegasus 50 - Oceansko jedrenje u svom najboljem i najlakšem obliku
04.07.2022

Sanjali ste o kupnji jahte, ali ne možete si priuštiti kupnju pogrešne? Postoji uzbudljiva nova mogućnost - možete unajmiti Pegasus 50 za kratko probno jedrenje i vidjeti osobno kako je to jedriti na njemu prije nego što odlučite investirati.

Bilo da ste iskusan jedriličar ili početnik, znate da su tri najvažnija zahtjeva za svako jedrenje sigurnost, brzina i udobnost za skipera i njegove goste. Brod kojim se lako upravlja i koji je prikladan za krstarenje otvorenim morem te ne zahtijeva puno posade - pobjednički je recept. Ako su to neki od vaših osobnih zahtjeva, Pegasus 50 bi sigurno odgovarao vašim potrebama. Dodajte tome njegovu beskompromisnu izvedbu i imate pobjednika!

Pegasus 50 je dizajniran, projektiran i servisiran od strane pustolovnog pomorskog tima koji u svoj posao donosi godine iskustva iz prve ruke u plovidbi otvorenim morem. Kvalitetna oprema je veliki prioritet, a Pegasus 50 opremljen je pouzdanim i izdržljivim dijelovima koji su laki za održavanje, popravak i zamjenu te nabavljeni od provjerenih dobavljača. Pegasus 50 je oceansko plovilo usklađeno s kategorijom A, dizajnirano da bude stabilno čak i na vjetrovima do 40 čvorova i visini valova od 4 m.

Učinite sebi uslugu i dopustite si da doživite slobodu i tišinu kada jedra hvataju povjetarac, a ne čuje se ništa osim šuštanja valova na trupu broda te vjetra koji se poigrava jedrima. U isto vrijeme stvara ovisnost i umiruje.

Sigurnost plovidbe je na prvom mjestu

Dizajnirana s tim na umu, jahta ima vrlo udoban i dobro zaštićen kokpit, sa zaštitnim staklenim vjetrobranom i platnenim biminijem na razvlačenje koji pruža dobar zaklon kada je vrijeme loše ili u dane kada prži sunce.

Salon i kokpit povezani su kliznim staklenim vratima, pa je vidljivost, gdje god sjedite, izvrsna. Brod je lagan i prozračan, što boravak ispod vodene linije čini ugodnim i ugodnim. Mnogobrojni otvori i veliki prozori ne samo da povećavaju vidljivost, već također donose dobru ventilaciju i protok zraka u cijelom brodu.

Yacht-Rent: Pegasus 50

Pouzdanost i praktičnost za lakoću jedrenja

Nijedan nautičar ne želi biti ostavljen na cjedilu na otvorenom moru pa je pouzdanost od najveće važnosti! Imajući to na umu, Pegasusov tim koristi kvalitetne dobavljače i nastoji proizvoditi vrlo pouzdane jahte. U usporedbi s drugim jahtama ove veličine, Pegasusov tim se usredotočuje na jednostavnost i ima na umu da je 'manje više' s manje dijelova, što dovodi do manje potencijalnih pogrešaka. Veliki krmeni odjeljci nisu pretvoreni u kabine, već su iskorišteni za tehničke operativne sustave. Nadalje, tehnički prostori su podijeljeni u odvojena funkcionalna područja, sa svom opremom koja se odnosi na vodu na lijevoj strani i električnom i elektroničkom opremom na desnoj strani. To znači da je rutinske provjere i bilo koji rad na održavanju puno lakše obaviti bez skučenosti u uskim pretincima. U strojarnicu se ulazi kroz otvor kokpita, kao i iz tehničke sobe.

Iskusni nautičari dali su svoj doprinos u stvaranju Pegasus jahti, što je omogućilo pomno planiranje i stvaranje dovoljnog skladišnog prostora u kuhinji i u svim dijelovima broda.

Yacht-Rent: Pegasus 50

Ergonomija za najsuvremenije jedrenje

Zakoračite samo tri koraka niz hodnik iz kokpita u prozračni, svijetli i prostrani salon i naći ćete sjedala za najmanje 8 osoba, s elegantnim sklopivim stolom koji čini osnovu za dvokrevetni ležaj u salonu. Najbolja stvar kod ovog dvokrevetnog ležaja je to što je na kardanu pa i drži plovilo stabilnim i vodoravan je bez obzira na kut pod kojim se plovilo naginje. Možete biti sigurni u dobar san i kada plovite pod jedrima.

Za održavanje mira i tišine na moru, kabine na Pegasusu smještene su daleko od buke i vibracija dvostruko izoliranog motora i odjeljaka za održavanje. Kabine su smještene blizu središta jahte gdje je manje kretanja.

Unutarnji prostori su dobro osmišljeni i konstruirani za neometan i udoban prolaz s jednog kraja broda na drugi. Ovdje se nalazi salon za sjedenje, za vašu vrhunsku udobnost.

Postoje dvije kabine; glavna kabina ima vlastiti wc i tuš, s izborom odvojenih ili dvokrevetnih ležajeva. Kabina za goste može imati dva ležaja na kat ili dupli ležaj. Trebate više prostora za krevete? Dodajte dva ležaja u prostoru prednje kabine – ali to samo ako ne biste radije zadržali taj prostor  kao spremište za jedra ili štogod.

Dobro dizajnirana kuhinja ima dosta prostora za pohranu kao i radne ploče pa ćete moći pripremati ukusna jela bez ikakvog ometanja.

Pegasus posjeduje dokazanu sigurnost u različitim vremenskim uvjetima i mnoštvo rukohvata, kako unutar broda tako i na palubi, za one dane kada je more temperamentno. Veliki prozori salona pružaju panoramske poglede, koji ne samo da su ugodni već su i bonus za sve putnike koji dobiju morsku bolest i trebaju držati pogled na horizontu.

Ako ste zabrinuti zbog morske bolesti, znanstvena istraživanja su dokazala da pri krstarenju oceanom sjedenje na mjestu gdje se brod malo miče, odnosno što bliže okomitom težištu broda, značajno smanjuje morsku bolest i umor.

Zahvaljujući doprinosu i savjetima iskusnih nautičara, Pegasus je pomno planiran i dizajniran kako bi bio udoban i siguran brod koji pruža sve, brzinu, sigurnost, stabilnost i udobnost, a što bi svaki kupac broda cijenio.

Yacht-Rent: Pegasus 50

Brzina jedrenja

Kako bi se osigurala maksimalna brzina, pažljivo je planiranje zašlo u konceptualni i dizajnerski plan kako bi se stvorila hidrodinamična suvremena struktura trupa. Da bi se izbjegla eventualna štednja na kapacitetu rezervara dizela (480 litara) i vode (740 litara) ili na opremi, u obzir je uzeta ukupna zapremina pa je smanjenje težine optimizirano kvalitetnim inženjeringom i laganom konstrukcijom.

Svo ovo pažljivo planiranje stvorilo je hidrodinamičan suvremeni trup koji se iznimno dobro ponaša u različitim uvjetima plovidbe. Kvalitetan inženjering, inovativna lagana konstrukcija te jarbol i bum od karbonskih vlakana čine ovaj brod vrlo laganim, a lakši brod je uvijek brži. Pod punim glavnim jedrom i flokom uz TWS 22 čvora/100 TWA te na autopilotu moguće su brzine do 12,5 čvorova. Uzmite koktel iz hladnjaka, zavalite se, podignite noge, odmorite i pustite da vas jahta udobno i sigurno odvede do egzotičnih destinacija.

Neke glavne specifikacije i razlikovne značajke

Brod je opremljen standardnim dizel motorom od 75 KS i nosi 480 litara dizela i 740 litara vode. Postoji velika baterija za održavanje svih vaših uređaja napunjenih kao i za funkcioniranje važne navigacijske opreme.

Pegasus se lako nosi s teškim uvjetima uz vjetar, a jarbol postavljen prema krmi daje veću površinu jedara, čineći rukovanje jedrima laganim. Ovo je izvrstan brod za plovidbu po laganom vjetru, dok je i dalje stabilan i udoban na jačem vjetru.

Tandem kobilice poboljšavaju sigurnost, udobnost i brzinu tijekom duge plovidbe, uz poboljšanu stabilnost smjera i smanjeno naginjanje. Tandem kobilice daju veću kontrolu upravljanja unatrag i pri pristajanju u prepunim lukama. Kraća kormila smanjuju otpor i nude gotovo potpunu kontrolu u svim uvjetima uz vrlo malu opasnost od bježanja broda u vjetar. Dobro uravnotežen plan jedara te pomoćni sustav upravljanja maksimiziraju korištenje energije za autopilota, crpeći snagu uglavnom iz solarnih panela. Pegasus 50 lako plovi uz vjetar, zapravo, sa svojom lakšom, jačom i sigurnijom konstrukcijom trupa, ovaj brod se dobro ponaša na svakom vjetru.

Gumenjak spremljen u odjeljku ispod poda kokpita, omogućava lako izvlačenje te istraživanje okoline bilo gdje da ste se usidrili. Prikladna krmena platforma na rasklapanje olakšava penjanje na brod nakon osvježavajućeg kupanja u moru.

Maksimalna duljina

14,98 m

Širina maks.

4,83 m

Gaz standardni

2,30 m

Istisnina
Suha težina isključujući opcije, tekućine, posadu

12300 kg

Omjer balasta
(na suhu težinu)

39,69 %

Motor

Dizel 75KS-sail drive

Kapacitet goriva

450 litara

Kapacitet vode

740 (370) litara

Standardno glavno jedro
(bum na namotavanje)

69,10 m2

Genova na namotavanje 104%

66,00 m2

Kategorija CE

A

 

Yacht-Rent: Pegasus 50

O Pegasus Yachts, njezinim osnivačima i timu

Marko Paš i Miha Breskvar, osnivači Pegasus Yachts sa sjedištem u Ljubljani u Sloveniji, imaju dugogodišnje iskustvo u jedrenju, a svojim umijećem u dizajnu i izgradnji brodova proizveli su više od 10.000 jahti. 10 njihovih projekata osvojilo je nagradu za europsku jahtu godine, a osvojili su 50 nacionalnih nagrada za brod godine. Nastavljaju surađivati s vrhunskim pomorskim stručnjacima i dobavljačima kako bi svojim klijentima pružili najbolje u krstarenju dubokim morima.

Marko, Miha i njihov tim iznimno su ponosni što je Pegasus 50 nominiran za "Europsku jahtu godine" 2021.

Budite uvjereni; u sigurnim ste rukama kada plovite jahtom Pegasus. Zato se otisnite, podignite jedra i krenite u plavetnilo. Zavalite se i pustite da vas vjetar odnese kamo vam srce želi.

Ako želite kupiti odličnu jahtu za otvoreno more i želite testirati Pegasus 50 na nekoliko dana, kontaktirajte Yacht-Rent kako biste provjerili je li dostupna za najam.

 

Pegasus Yachts

Pegasus Yachts d.o.o. Celovška 280, 1000 Ljubljana, Slovenia

marko@pegasus-yachts.com +386 41 370 107
miha@pegasus-yachts.com +386 41 686 096

 

---

Autor: Diana Karmela


ADDAYA
26%
Dufour 40 2004
03.09.2022 - 09.09.2022
Ležaji: 6+2
1.705€ 1.253€/ tjedan
per person 157€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 1
Mjesto: Empuriabrava
Mousonas
36%
03.09.2022 - 17.09.2022
Ležaji: 10+3
4.200€ 2.701€/ tjedan
per person 208€/ tjedan
Kabine: 6 / WC: 4
Mjesto: LEFKAS
Jupiter Planet
30%
03.09.2022 - 10.09.2022
Ležaji: 10+2
3.700€ 2.590€/ tjedan
per person 216€/ tjedan
Kabine: 5 / WC: 3
Mjesto: Sicily