Najam plovila Grčka

Jedrenje u Grčkoj jedan je od najugodnijih načina za otkrivanje njenih bezbrojnih otoka, neobičnih ribarskih sela i zabačenih uvala. Veći, kozmopolitski otoci u Grčkoj imaju spektakularne plaže prepune obožavatelja sunca i uzbudljivog noćnog života. Tiša, manje poznata Grčka također je lako dostupna, posebno brodom.


Uvjeti u marinama u Grčkoj znatno su poboljšani. Postoje 22 privatne marine s 6.661 vezom koje nude sadržaje i dobru uslugu po povoljnim cijenama. Dobar broj ovih marina nagrađen je Europskom plavom zastavom zbog poštivanja standarda u upravljanju okolišem. Grčke marine obično se nalaze na dobrim lokacijama, u blizini zračnih luka i ostalih sadržaja.


Postoji i niz marina koje su dovoljno duboke da nude vezove i usluge s pet zvjezdica za mega jahte. Većina marina izgrađena je unutar lukobrana i prirodnih luka. Najveća koncentracija marina je na području Atene, s oko 50% vezova u Grčkoj smještenih uz obalu Atike. Ovdje se nalazi čitav niz servisa za popravak plovila, a pronalazak rezervnih dijelova izvan ovog područja može biti prilično teško.


U najudaljenijim grčkim mjestima i lukama postoji mogućnost problema u opskrbi vodom za piće, posebno u prometnoj i sušnoj ljetnoj sezoni. Iz tog razloga bilo bi najbolje držati dovoljne zalihe vode na brodu.


Za početnu točku odmora na plovilu može se odabrati neka od mnogih charter baza u Grčkoj, ovisno o tome koje područje se želi istražiti. Većina ih se može naći u dobro organiziranim marinama gdje su dostupne sve usluge i zimski vez. Glavne charter baze za područje Argosaronskog zaljeva su Atena, Lavrio i Kalamata. Za poznato otočje Cikladi, popularna mjesta za preuzimanje charter plovila su Paros, točno u središtu arhipelaga, Mykonos i Syros. Tursku obalu grle Dodekanski otoci, a čarter brodovi mogu se naći na Kosu i Rodosu. Otok Kreta ne nudi mnogo opcija za najam plovila jer je zemljopisno odvojen od ostalih otoka i teško je ploviti do i od njega.


Charter baza za Sporadske otoke se nalazi na otoku Skiathosu, dok Egejski otoci imaju charter bazu na otoku Samosu. Na zapadnoj obali Grčke u Jonskom moru nalazi se sedam jonskih otoka koje možete istražiti tako da preuzmete vaše čarter plovilo na otoku Lefkasu ili Krfu.


Osim vezova u marinama, u grčim lukama može se smjestiti oko 3.000 turističkih plovila. Mnoge luke, osim velikih komercijalnih, nude osnovni vez s nekim osnovnim uslugama i mogućnostima. Navedeni vezovi obično se nalaze na molovima i lukobranima gdje turistička plovila mogu pristati nakon plaćanja odgovarajuće lučke pristojbe.


Naravno, također se možete jednostavno usidriti u lijepim ribarskim selima na vašoj ruti, obično besplatno, no takvi vezovi ne nude nikakve usluge.


Dnevne cijene veza u marinama razlikuju se ovisno o sezoni, veličini plovila i marini. Najskuplji dnevni vez u sezoni je od 1. travnja do 31. rujna. Cijene dnevnog veza za jedrilice od 10 do 12 metara kreću se od 37-90 eura dnevno. Za veće jedrilice od 14 do 16 metara cijene se kreću oko 75-100 Eura. Za točne cijene usluga najbolje je pojedinačno kontaktirati marine.


Cijena veza za katamarane uglavnom se naplaćuje po duljini plovila pomnoženoj s 1.5, a cijene se razlikuju od marine do marine. Popularnije marine su skuplje. Za one koji plove u jednom smjeru ili na produženom čarteru, vikendima je dobro privezati se u marinama na otocima jer su manje gužve.


Detaljnija pretraga ili postavite datume kako biste naveli preciznije cijene za odabrana razdoblja
Prikaži:
Sortiraj po:
Mjesto: Athens
Mjesto: Corfu
Mjesto: Kos
Mjesto: Paros
Mjesto: Preveza
Mjesto: Skiathos
Mjesto: Syros
Mjesto: Volos
Mjesto: Kavala
Mjesto: Rhodes

Blog   Zadnje vijesti

Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Yacht Rent certifikacija
29.12.2020
Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduv ...
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Frane Zizak
“Video sa krstarenja koji je uradak našeg 16.god. sina DUJE možete objaviti. Najviše nas je dojmio ogroman krmeni kokpit s velikim rasklopnim stolom gdje smo najviše i boravili.”
Sun Odyssey 45.2
2020-07-25
Mjesto: Vodice
Vladimir Drvenkar
“Naše jedrenje termin 30.05.-02.06.2019. Bavaria 49, ITT2, Mandalina, Šibenik ...”
Bavaria 49
2019-05-30
Mjesto: Šibenik
Damir Cazin
“Svima koji smo bili na plovilu tih tjedan dana (izuzev skipera) to je bilo prvo jedrenje u životu te ni sami nismo znali u potunosti što očekivati. Nakon tih tjedan dana na moru mogu reći da moji dojm”
Elan 344 Impression
2019-04-27
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria Cruiser 41
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru