Najam plovila Kreta

KRETA je najveći i, mnogi kažu, najljepši grčki otok; najudaljenija južna točka Europe. Tek nekolicina jedriličara ili čartera za jahte idu dalje prema jugu. Visoke planine, spojene spektakularnim klancima; čudne visoravni, obične obale, špilje i bijele pješčane plaže karakteriziraju ovu popularnu destinaciju.


Bila je to kolijevka drevne minojske civilizacije, jedne od najranijih civilizacija u Europi, a kasnije tijekom stoljeća subjekt različitih zanimanja i ratova. Kreta nudi obilje prirodnih i kulturnih atrakcija za svoje brojne posjetitelje.


Sjeverna obala Krete je turistički dobro razvijena, te je u ljetnim mjesecima prilična gužva. Najbolji način da provedete dan je da jedrite duž obale od luke do luke. Charter jedriličari će pronaći luke i organizirane marine, ali malo prirodnih sidrišta. Južna obala, nekad raj za izletnike, brzo se razvila, a mnoge najbolje plaže dostupne su samo brodom. Zapadna obala ostaje divlja i nepristupačna.


Plovidba Kretom preporučuje se iskusnim pomorcima i posadi. Nautičari sa manje iskustva moraju se držati središnje sjeverne obale. Najbolja sezona jedrenja je svibanj / lipanj i rujan / listopad kada je vrijeme mirno.


Srpanj i kolovoz ne pružaju najbolje uvjete za plovila jer "meltemi" vjetrovi pušu većinu dana; na zapadnom kraju sa sjeveroistoka, a na istočnom kraju sa sjeverozapada. Snaga vjetra 5-6 čvorova je standardna, iako može puhati snagom od 7 ili 8 čvorova. Takav vjetar može na tjesnacima na svakom kraju Krete stvarati velike valove do 3-4 m  u ovo doba godine; uobičajena snaga vjetra je 1 do 2 čvora veća od predviđanja.


Južna obala je notorno opasna tijekom ljetnih vjetrova, jer visoke planine daju snažne katabatske zvukove.


Blog   Zadnje vijesti

Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Yacht Rent certifikacija
29.12.2020
Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduv ...
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Vladimir Popovic
“Sto se tice vase usluge ona je bila vrhunska kao i uvek (sve smo organizovali i resili na obostrano zadovoljstvo, necu da vas menjam ”
Gib`sea 51
2019-07-20
Mjesto: Split
Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
Luka Lipar
“Kot ponavadi smo bili tudi letos izjemno zadovoljni! Jadrnica je bila odlicna, zelo lepo vzdrezavana, v charteru pa zelo prijazni in ustrezljivi.”
Bavaria 33 Cruiser
2017-07-15
Mjesto: Sukošan
Vladimir Popović
“Jos jednom hvala na asistenciji i uspesnoj saradnji, proveli smo se odlicno.”
2015-08-01
Mjesto: ŠOLTA