Makedonija

Najveća prefektura u Grčkoj, sa živahnim i sofisticiranim gradom Solunom (THESSALONIKI) kao glavnim gradom, MAKEDONIJA ima obilje atrakcija za svačiji ukus. Rodno mjesto Aleksandra Velikog nalazi se na PELLI; Monastička Republika ATHOS gospodari poluotokom Athos. Planina OLIMP, sama po sebi, veličanstveno je mjesto promatrajući s jahte.


 


Jugoistočno od Soluna je poluotok HALKIDIKI, prostrana obala sa finim plažama koju vrijedi istražiti brodom. Tri kraka poluotoka Halkidiki imaju izlaz na Egejsko more, poput samog trozupca Posejdona. Ovo područje je popularno turističko odredište koje vrvi od Grka i stranaca u srpnju i kolovozu.


 


KASSANDRA je najzapadniji od tri kraka Halkidike, do koje lagano možete doploviti iz Soluna. Poznata je po prostranim plažama, borovim šumama i malim selima, ali i po komercijalizaciji. Ovdje možete naći sve od vodenih sportova, prepune plaže, uzbudljiv noćni život, motocikle.


 


Mirniji, manje pomahnitali izbor je SITHONIA. Na zapadnoj obali između NIKITI i PARADISOS nalaze se prekrasne pješčane plaže. Odmah pored nalazi se NEOS MARMARAS koji više nalikuje odmaralištu i dom je Porto Carras Grand Resort-a i golf terena, jednima od najvećih i najboljih u Grčkoj. Najdramatičniji krajolik možete vidjeti na vrhu južnog dijela Sithonie. Selo KALAMITSI je divno mjesto s dobrim ribljim tavernama, dok se selo SARTI koje je malo dalje sjeverno čini ugodnim i opuštenim mjestom za pauzu.


 


Jedreći prema Solunskom zaljevu pažnju će vam privući dominantni Athos, planina koja je ujedno i vjerska država u državi koja pokriva najistočniji poluotok Halkidiki, neravno zemljište s nekoliko cesta, nekoliko desetaka samostana i manjih duhovnih naselja. Jedan od najboljih načina da se vidi ovo impozantno, patrijarhalno mjesto je upravo sa brodom. AMMOULIANI je mali otok u zaljevu planine Athos i lijepo mjesto za sidrenje i razgledavanje znamenitosti.


 


Ako se odmaknete od poluotoka možete ploviti duž makedonske obale do KAVALE, atraktivnog grada s lijepom lučicom koji predstavlja dobru bazu za istraživanje regije. Odavde je moguće zaploviti prema Halkidikiju i na sjeverne Egejske otoke.


Halkidiki i makedonska obala imaju dobre uvjete sa stalnim, umjerenim vjetrovima. Lokalni vjetar obično puše sa sjeveroistoka ili zapada i može dosegnuti snagu do 6. Uvala između hrbatnog poluotoka Halkidiki nudi zaštitu i mnoga sigurna sidrišta. Izazovnije jedrenje duž kopnene obale u izloženom Egejskom moru čeka iskusnije mornare.


Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara
12.03.2019
Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke ...
Vjetrovi u Grčkoj
08.02.2019
U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva v...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...
International Charter Expo 2018 u Zagrebu
09.11.2018
Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu...