Najam plovila Makedonija

Najveća prefektura u Grčkoj, sa živahnim i sofisticiranim gradom Solunom (THESSALONIKI) kao glavnim gradom, MAKEDONIJA ima obilje atrakcija za svačiji ukus. Rodno mjesto Aleksandra Velikog nalazi se na PELLI; Monastička Republika ATHOS gospodari poluotokom Athos. Planina OLIMP, sama po sebi, veličanstveno je mjesto promatrajući s jahte.


Jugoistočno od Soluna je poluotok HALKIDIKI, prostrana obala sa finim plažama koju vrijedi istražiti brodom. Tri kraka poluotoka Halkidiki imaju izlaz na Egejsko more, poput samog trozupca Posejdona. Ovo područje je popularno turističko odredište koje vrvi od Grka i stranaca u srpnju i kolovozu.


KASSANDRA je najzapadniji od tri kraka Halkidike, do koje lagano možete doploviti iz Soluna. Poznata je po prostranim plažama, borovim šumama i malim selima, ali i po komercijalizaciji. Ovdje možete naći sve od vodenih sportova, prepune plaže, uzbudljiv noćni život, motocikle.


Mirniji, manje pomahnitali izbor je SITHONIA. Na zapadnoj obali između NIKITI i PARADISOS nalaze se prekrasne pješčane plaže. Odmah pored nalazi se NEOS MARMARAS koji više nalikuje odmaralištu i dom je Porto Carras Grand Resort-a i golf terena, jednima od najvećih i najboljih u Grčkoj. Najdramatičniji krajolik možete vidjeti na vrhu južnog dijela Sithonie. Selo KALAMITSI je divno mjesto s dobrim ribljim tavernama, dok se selo SARTI koje je malo dalje sjeverno čini ugodnim i opuštenim mjestom za pauzu.


Jedreći prema Solunskom zaljevu pažnju će vam privući dominantni Athos, planina koja je ujedno i vjerska država u državi koja pokriva najistočniji poluotok Halkidiki, neravno zemljište s nekoliko cesta, nekoliko desetaka samostana i manjih duhovnih naselja. Jedan od najboljih načina da se vidi ovo impozantno, patrijarhalno mjesto je upravo sa brodom. AMMOULIANI je mali otok u zaljevu planine Athos i lijepo mjesto za sidrenje i razgledavanje znamenitosti.


Ako se odmaknete od poluotoka možete ploviti duž makedonske obale do KAVALE, atraktivnog grada s lijepom lučicom koji predstavlja dobru bazu za istraživanje regije. Odavde je moguće zaploviti prema Halkidikiju i na sjeverne Egejske otoke.


Halkidiki i makedonska obala imaju dobre uvjete sa stalnim, umjerenim vjetrovima. Lokalni vjetar obično puše sa sjeveroistoka ili zapada i može dosegnuti snagu do 6. Uvala između hrbatnog poluotoka Halkidiki nudi zaštitu i mnoga sigurna sidrišta. Izazovnije jedrenje duž kopnene obale u izloženom Egejskom moru čeka iskusnije mornare.


Blog   Zadnje vijesti

Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Yacht Rent certifikacija
29.12.2020
Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduv ...
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Vladimir Popovic
“Sto se tice vase usluge ona je bila vrhunska kao i uvek (sve smo organizovali i resili na obostrano zadovoljstvo, necu da vas menjam ”
Gib`sea 51
2019-07-20
Mjesto: Split
Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
Luka Lipar
“Kot ponavadi smo bili tudi letos izjemno zadovoljni! Jadrnica je bila odlicna, zelo lepo vzdrezavana, v charteru pa zelo prijazni in ustrezljivi.”
Bavaria 33 Cruiser
2017-07-15
Mjesto: Sukošan
Vladimir Popović
“Jos jednom hvala na asistenciji i uspesnoj saradnji, proveli smo se odlicno.”
2015-08-01
Mjesto: ŠOLTA