Grad Samos je slikovita prijestolnica otoka Samosa. Nalazi se na sjevernoj obali otoka u velikoj zaštićenoj uvali i služi kao glavna luka te je dobar izbor za preuzimanje charter plovila u istočnom Egeju. Samos je administrativno središte otoka i ima izvrsnu turističku infrastrukturu. Samos je prekrasno mjesto smješteno uz zelene brežuljke, sa lijepom šetnicom uz more i brojnim dobrim muzejima. Poznato je po slatkom vinu.


Vrijedno je posjetiti arheološki muzej gdje se možete diviti impozantnim kipovima i grobnim objektima, uglavnom s područja Heraiona. Heraion iz Samosa, 6 km južno od grada, bio je veliko svetište božice Here, zaštitnice žena, obitelji, braka i porođaja. Također, u neposrednoj blizini grada Samosa nalazi se Vathy, jedno od najstarijih sela sa tipično grčkim karakterom.


Odavde možete ploviti oko lijepog otoka Samosa, rodnog mjesta Pitagore, zaustavljajući se u njegovim malim uvalama, gusto posjećenim pješčanim plažama ili tradicionalnim tavernama uz more. Za vrijeme jednotjednog najma broda možete također oploviti otoke Ikaria i Fourni, ili otići do Chiosa i Lesvosa na sjeveru.


Grad Samos glavna je luka za trajekte iz Pireja, Ciklada i Ikarie, a dnevnim linijama je povezan s lukom Kusadasi u Turskoj.


Međunarodna zračna luka Samos Aristarchos udaljena je samo 15 km od grada Samosa i povezuje Samos sa Atenom, Solunom, a ljeti i brojnim europskim gradovima.


Sjeverni i istočni Egej u potpunosti su izloženi meltemi ljetnim vjetrovima koji pušu iz smjera sjever-sjeverozapad i iako jedrenje ponekad može biti izazovno, uglavnom je dobro i mirno. Sam otok Samos nudi izuzetno jedrenje duž njegove južne obale i obližnjeg turskog kopna. Za one koji vole otvoreno more i prolaze, otoci su ovdje više razmaknuti nego u  ostalim područjima u Grčkoj i nude upravo to. Preporuča se jedriti na jug jednosmjernom charterom.


SHOW YACHTS

Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara
12.03.2019
Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke ...
Vjetrovi u Grčkoj
08.02.2019
U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva v...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...
International Charter Expo 2018 u Zagrebu
09.11.2018
Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu...