Najam plovila Samos

Grad Samos je slikovita prijestolnica otoka Samosa. Nalazi se na sjevernoj obali otoka u velikoj zaštićenoj uvali i služi kao glavna luka te je dobar izbor za preuzimanje charter plovila u istočnom Egeju. Samos je administrativno središte otoka i ima izvrsnu turističku infrastrukturu. Samos je prekrasno mjesto smješteno uz zelene brežuljke, sa lijepom šetnicom uz more i brojnim dobrim muzejima. Poznato je po slatkom vinu.


Vrijedno je posjetiti arheološki muzej gdje se možete diviti impozantnim kipovima i grobnim objektima, uglavnom s područja Heraiona. Heraion iz Samosa, 6 km južno od grada, bio je veliko svetište božice Here, zaštitnice žena, obitelji, braka i porođaja. Također, u neposrednoj blizini grada Samosa nalazi se Vathy, jedno od najstarijih sela sa tipično grčkim karakterom.


Odavde možete ploviti oko lijepog otoka Samosa, rodnog mjesta Pitagore, zaustavljajući se u njegovim malim uvalama, gusto posjećenim pješčanim plažama ili tradicionalnim tavernama uz more. Za vrijeme jednotjednog najma broda možete također oploviti otoke Ikaria i Fourni, ili otići do Chiosa i Lesvosa na sjeveru.


Grad Samos glavna je luka za trajekte iz Pireja, Ciklada i Ikarie, a dnevnim linijama je povezan s lukom Kusadasi u Turskoj.


Međunarodna zračna luka Samos Aristarchos udaljena je samo 15 km od grada Samosa i povezuje Samos sa Atenom, Solunom, a ljeti i brojnim europskim gradovima.


Sjeverni i istočni Egej u potpunosti su izloženi meltemi ljetnim vjetrovima koji pušu iz smjera sjever-sjeverozapad i iako jedrenje ponekad može biti izazovno, uglavnom je dobro i mirno. Sam otok Samos nudi izuzetno jedrenje duž njegove južne obale i obližnjeg turskog kopna. Za one koji vole otvoreno more i prolaze, otoci su ovdje više razmaknuti nego u  ostalim područjima u Grčkoj i nude upravo to. Preporuča se jedriti na jug jednosmjernom charterom.


Pogledajte dostupne jahte ( Samos )
Blog   Zadnje vijesti

Sjajna ljetna odredišta za jedrenje u Grčkoj – 1. dio
16.04.2021
Zbog bezbrojnih otoka ponekad je teško odabrati gdje rezervirati svoj odmor na brodu u Grčkoj. Kako bi vam olakšali izbor, u dva članka izdvojiti ćemo neka od najboljih nautičkih odredišta te dati korisne informacije.
Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Damir Cazin
“Tjedan dana jedreći po Jadranu imali smo priliku vidjeti i osjetiti sve čari Jadranske obale. Zasigurno će nam u sjećanju ostati otok Jabuka ...”
Oceanis 50 Family
2021-05-01
Mjesto: Sukošan
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Frane Zizak
“Video sa krstarenja koji je uradak našeg 16.god. sina DUJE možete objaviti. Najviše nas je dojmio ogroman krmeni kokpit s velikim rasklopnim stolom gdje smo najviše i boravili.”
Sun Odyssey 45.2
2020-07-25
Mjesto: Vodice
Vladimir Drvenkar
“Naše jedrenje termin 30.05.-02.06.2019. Bavaria 49, ITT2, Mandalina, Šibenik ...”
Bavaria 49
2019-05-30
Mjesto: Šibenik
Damir Cazin
“Svima koji smo bili na plovilu tih tjedan dana (izuzev skipera) to je bilo prvo jedrenje u životu te ni sami nismo znali u potunosti što očekivati. Nakon tih tjedan dana na moru mogu reći da moji dojm”
Elan 344 Impression
2019-04-27
Mjesto: Biograd na moru