Najam plovila Samos

Grad Samos je slikovita prijestolnica otoka Samosa. Nalazi se na sjevernoj obali otoka u velikoj zaštićenoj uvali i služi kao glavna luka te je dobar izbor za preuzimanje charter plovila u istočnom Egeju. Samos je administrativno središte otoka i ima izvrsnu turističku infrastrukturu. Samos je prekrasno mjesto smješteno uz zelene brežuljke, sa lijepom šetnicom uz more i brojnim dobrim muzejima. Poznato je po slatkom vinu.


Vrijedno je posjetiti arheološki muzej gdje se možete diviti impozantnim kipovima i grobnim objektima, uglavnom s područja Heraiona. Heraion iz Samosa, 6 km južno od grada, bio je veliko svetište božice Here, zaštitnice žena, obitelji, braka i porođaja. Također, u neposrednoj blizini grada Samosa nalazi se Vathy, jedno od najstarijih sela sa tipično grčkim karakterom.


Odavde možete ploviti oko lijepog otoka Samosa, rodnog mjesta Pitagore, zaustavljajući se u njegovim malim uvalama, gusto posjećenim pješčanim plažama ili tradicionalnim tavernama uz more. Za vrijeme jednotjednog najma broda možete također oploviti otoke Ikaria i Fourni, ili otići do Chiosa i Lesvosa na sjeveru.


Grad Samos glavna je luka za trajekte iz Pireja, Ciklada i Ikarie, a dnevnim linijama je povezan s lukom Kusadasi u Turskoj.


Međunarodna zračna luka Samos Aristarchos udaljena je samo 15 km od grada Samosa i povezuje Samos sa Atenom, Solunom, a ljeti i brojnim europskim gradovima.


Sjeverni i istočni Egej u potpunosti su izloženi meltemi ljetnim vjetrovima koji pušu iz smjera sjever-sjeverozapad i iako jedrenje ponekad može biti izazovno, uglavnom je dobro i mirno. Sam otok Samos nudi izuzetno jedrenje duž njegove južne obale i obližnjeg turskog kopna. Za one koji vole otvoreno more i prolaze, otoci su ovdje više razmaknuti nego u  ostalim područjima u Grčkoj i nude upravo to. Preporuča se jedriti na jug jednosmjernom charterom.


Pogledajte dostupne jahte ( Samos )
Blog   Zadnje vijesti

Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Yacht Rent certifikacija
29.12.2020
Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduv ...
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Mirna Vicic
“Sve je bilo super i nadam se da ćemo ponoviti. Kolege koje su nas dočekali su bili vrlo ljubazni i pristupačni, o barci sve super. ”
Damor 900
2017-08-19
Mjesto: Zadar
Marko Oreb
“Sve je bilo perfektno! Nazalost majice koje smo dobili od vas nisu svima odgovarale u velicini, predlazemo i XXXL velicine.”
Dufour 335
2017-07-29
Mjesto: Šibenik
Bozidar Kastelic
“Svidjelo nam se i more i uvale oko Murtera ...”
Damor 800
2017-07-22
Mjesto: MURTER
Haris Delic
“Katamaran je dobar i imao je gotovo sve sto nam je trebalo. More je bilo dovoljno toplo a vrijeme perfektno. Jednostavnost zivljenja na katamaranu, komfor tarase, salona i kabina kao i totalna tisi”
Lagoon 400
2017-06-10
Mjesto: Biograd na moru
Anja Velnic
“Baza u Trogiru je ok, kao i djelatnici koji tamo rade, bili su nam na usluzi, vrlo susretljivi. Što se tiče broda, preuzeli smo ga lijepo uređenog i čistog.”
Bavaria 42 ( 3 cab. )
2016-08-06
Mjesto: Trogir