Q Yachts - Inteligentna opcija u konstrukciji i performansama - Zeleni čarter

Q Yachts - Inteligentna opcija u konstrukciji i performansama - Zeleni čarter
24.10.2022

Ušli smo u novu eru u dizajnu i proizvodnji jahti zahvaljujući visokim standardima koje su postavili suvremeni nautičari i hitnoj potrebi da postanemo ekološki prihvatljiviji čak i u iznajmljivanju plovila. Davne 2004. godine Janne Kjellman osnovao je tvrtku Oceanvolt u Finskoj. Poznati su kao preteča nautike na električni pogon i osvojili su više nagrada na globalnoj razini.

Q Yachts - sinonim za tihu plovidbu

Sada nam Janne Kjellman donosi novu inovaciju u obliku tvrtke Q Yachts. Osnovao ju je 2016., a spaja vrhunsku, suvremenu tehnologiju sa stilskim, elegantnim dizajnom. Q Yachts zagovara "Electric Silence" - progresivan koncept u nautici. Njihov 100% električni model Q30 govori sam za sebe, ili bismo trebali reći njihovim riječima, "Neka voda govori", jer je tako tih da ćete uživati ​​u krstarenju kao nikada prije. Zavalite se, opustite se i jednostavno klizite ploveći, uranjajući u prirodni šum vode koja lagano prska postrance..

Tvrtka Q Yachts osnovana je 2016. s vizijom da do 2026. bude predvodnik u globalnoj areni električnih brodova. Postavili su visoke standarde, a glavni prioritet im je zadovoljiti potrebe kupaca - od jednostavnog korištenja, beskompromisne sigurnosti, vrhunske kvalitete dizajna i tehnologije, energetske učinkovitosti pa do malog održavanja, sve u kombinaciji kako bi se omogućilo ekskluzivno, bezbrižno i nezaboravno iskustvo. Njihov je cilj proizvesti što je moguće bliže 100% održivi proizvod i najtiše dostupno plovilo. Oh, i usput, "Q" označava "quintessential" - najsavršenije utjelovljenje plovila - kao što je vidljivo iz svih primljenih pozitivnih recenzija.

Q30 Zeleni najam

A sada vam donosimo najsuvremeniji model iz Q Yachts - Q30

Ekskluzivni, minimalistički Q30 ima upečatljiv oblik s hidrodinamički oblikovanim trupom koji u konačnici pruža visoku energetsku učinkovitost i poboljšano, glatko klizanje kroz vodu. Buka i šum su minimalni te nema štetnih emisija - nadasve opuštajuće, spokojno i ugodno iskustvo plovidbe.

9,3 m dugačak Q30 predstavlja vrhunsku brodicu za najam dnevnog krstarenja. Ipak, sa svojom svijetlom i prostranom kabinom, hladnjakom, električnim WC-om i priključkom za vodu, možete udobno krenuti i na višednevna putovanja koja podrazumijevaju noćenje na brodu. Također se može dodati i savršeno uklopiti kao elegantan pomočni čamac  za veću, sofisticiranu jahtu. Opcija pametnog joystick-a omogućuju jednostavan i ugodan način da doživite novu eru plovidbe. Različiti načini vožnje nude , kako iskusnim nautičarima, tako i skiperima koji rijetko iznajmljuju brodice, da jednostavno pristanu bočno i drže brod na mjestu pomoću automatike (“skyhook”).

Q30 Zeleni čarter

Q30 može slobodno odraditi krstarenje od 10 sati ili 60 nautičkih milja pri brzini od 6 čvorova. Najveća brzina koju može postići je 14 čvorova. Ne dopustite da vas zavara njegov profinjen, uredan i čist izgled! Pruža ono što biste očekivali od jedrilice dobrih performansi te se i lako se može mjeriti s njom. Q30 proizvodi superioran potisak i može ići od nule do punih okretaja u trenu. Baterije se mogu potpuno napuniti preko noći, a dobra vijest je da se uobičajeni utikač može koristiti za punjenje bilo gdje.

Dužina 

9.3 m

Širina

2,20 m

Gaz

0,6 m

Pogon

2x Torqeedo Cruise 10.0 FP Pod 10.0 kW

Baterija

30kWh Paket litijskih baterija

Punjač

Punjač  za obalu 220VAC za noćno punjenje

Upravljač

Potpuno električno upravljanje drive-by-wire s joystickom

Krstareća tiha brzina

6 kn

Veća krstareća brzina

9 kn

Maksimalna brzina

14 kn

 

Dodajte svoj potpis na svoj brod Q30

Dostupne su opcije za izradu vlastitog personaliziranog plovila. Možete odabrati standardni bijeli gelcoat ili radije izabrati boju po vlastitom izboru. Ostala svojstva koje se mogu prilagoditi su materijali za palubu i unutarnje tkanine, dodavalje tvrdog T-krova od ugljičnih vlakana ili pak uklonjive sunčane tende, a sve to nadopunite dodatnim uređajima ili naprednim mehanizmima za upravljanje.

Još inovacija iz Q Yachts - Q30 Limuzina

Q30 limuzina posebno je konstruirana kao odgovor na prijevoz grupa ljudi, mirno i graciozno, duž prometnih plovnih putova u gradovima i na jezerima, npr. Venecija i Amsterdam. U bliskoj budućnosti se očekuje da će samo ekološki prihvatljivi čamci biti dopušteni u nekima od ovih regija. Postoji ogromna potreba da postanemo ekološki svjesniji i da poduzmemo drastične mjere u smanjenju onečišćenja vode, koje trenutno uglavnom uzrokuju tipična plovila na motorni pogon.

Q30 limousine zeleni čarter

I na kraju, klub Q24

Brodica Q24 Club dizajnirana je posebno za iznajmljivanje. Napravljena je da izdrži kontinuiranu upotrebu, jednostavana je za rukovanje i ima manje operativne troškove te troškove održavanja u usporedbi s brodicama na motor s unutarnjim izgaranjem. Dodatno je opremljena korisničkim sučeljem koje dijeli količinu ukupnog kapaciteta baterije između pojedinačnih dnevnih iznajmitelja. Sve to čini  daljinsko nadziranje i vođenje vašeg posla iznajmljivanja jako laganim.

Q24 zeleni najam

Trenutno još uvijek nemamo električne brodove u našoj čarter ponudi, ali budući da su zelene tehnologije prihvaćene od strane mnogih nautičara kao ljubitelja čistog mora, nemojte se iznenaditi da su neke čarter tvrtke do trenutka kada čitate ove retke već uključile takve plovila u njihove flote za najam. Zapravo, provjerite naše brodove za najam odmah  jer, nikad se ne zna, možda već imamo neke dostupne :-)

Q Yachts

Q Yachts Oy, Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki, Finland

info@q-yachts.com , sales@q-yachts.com +358 40 509 3813

 

---

Autor: Diana Karmela


0 Komentari

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod:jedrilica Oceanis 35.1 Trogir Hrvatska
30%
Oceanis 35.1 2019
17.12.2022 - 24.12.2022
Ležaji: 6+1
1.250€ 875€/ tjedan
per person 125€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 1
Mjesto: Trogir
jedrilica Dufour 520 GL TENERIFE Španjolska
53%
Dufour 520 GL 2020
17.12.2022 - 24.12.2022
Ležaji: 10+2
4.495€ 2.100€/ tjedan
per person 175€/ tjedan
Kabine: 5 / WC: 3
Mjesto: TENERIFE
jedrilica Sun Odyssey 44i Whitsunday Region of Queensland Australija
25%
Sun Odyssey 44i 2009
17.12.2022 - 24.12.2022
Ležaji: 8+2
4.200€ 3.150€/ tjedan
per person 315€/ tjedan
Kabine: 4 / WC: 2
Mjesto: Whitsunday Region of Queensland