Jedrenje u Hrvatskoj u proljeće i rano ljeto

Jedrenje u Hrvatskoj u proljeće i rano ljeto
16.05.2019

Sezona jedrenja u Hrvatskoj službeno traje  od travnja do listopada, a na vrhuncu ljetne turističke sezone vlada poprilična gužva. Najam plovila u svibnju i lipnju je obično dobar potez i odlično vrijeme za jedrenje ako želite izbjeći vrućine, gužve, uhvatiti dobar vjetar u jedra te dobiti najbolje ponude za brodove u čarteru. Pročitajte zašto je tako lijepo jedriti u svibnju i lipnju.

Izbjegavanje gužve

Jedan od najboljih perioda za jedrenje u Hrvatskoj je svibanj ili lipanj. Iako je sezona jedrenja počela, gužve su tada mnogo manje. To znači da je pronalaženje mjesta u vašoj omiljenoj marini, stola u poznatom restoranu, baru, klubu uz more ili mjesta na poznatoj plaži, mnogo vjerojatnije nego u pretrpanim ljetnim mjesecima kada završi škola i stvari postanu pomalo lude. Zapanjujući parkovi prirode i srednjovjekovne gradske jezgre, tako popularnemeđu turistima, također će biti manje ispunjene i ugodnije za šetnju. Također, dobro organizirane hrvatske marine tada su tiše, što znači jednostavniji pristup i manevriranje plovilom, te još kvalitetnija usluga.

Budi cool

Službeno, svibanj i lipanj u Hrvatskoj donose podizanje temperature i dulje dane (15 sati) bez iscrpljujuće ljetne vrućine. Temperature mora i zraka u svibnju i lipnju su savršeno ugodne za plovidbu i kupanje, a pritom ne morate paliti klima uređaj što pomaže u očuvanju okoliša.

Želite li se zaustaviti i vidjeti povijesne znamenitosti, prekrasne prirodne parkove, prošetati poznatim dubrovačkim zidinama ili provesti cijeli dan na otvorenom, dobro je znati da ljetni mjeseci mogu biti brutalno vrući i dostići temperaturu od preko 40 stupnjeva. Prosječne temperature u Hrvatskoj u svibnju se kreću od 22 do 27 stupnjeva, a temperatura mora obično se kreće oko 18 stupnjeva. Skakanje s broda u more zasigurno će biti osvježavajuće!

Dugi dani znače puno vremena za plovidbu do sljedećeg odredišta i uživanje u hrvatskim prirodnim ljepotama.

Neka vjetrovi budu s vama

Kada plovite u Hrvatskoj u svibnju ili lipnju, susrest ćete se s laganim do umjerenim vjetrovima obično jačine između 10 i 20 čvorova. Vjetrovi mogu biti malo manje predvidljivi u ovom periodu, ali sa znanjem lokalnih prilika i praćenjem vremenske prognoze, možete planirati svoje putovanje kako biste najbolje iskoristili sezonske vjetrove.

Maestral, prevladavajući dnevni vjetar na hrvatskoj obali, puše u smjeru sjeverozapada. Obično se podiže oko podneva i traje do ranog poslijepodneva - idealno za poslijepodnevno jedrenje nakon lijenog jutra u luci.

Autentična iskustva

Rano ljeto može ponuditi autentičniji pogled na stvarni život u Hrvatskoj. Lakše je povezati se s lokalnim stanovništvom za razliku od ljetnih mjeseci kada vladaju gužve. Upoznavanje s hrvatskim narodom, kulturom i običajima mogao bi biti početak novih prijateljstava koja vas pozivaju da ponovno posjetite ovu izuzetnu zemlju.

Posebne ponude brodova za najam

Jedna od najvećih prednosti iznajmljivanja plovila u svibnju ili lipnju u Hrvatskoj su niže cijene, posebne i last minute ponude. U visokoj sezoni morate dosta unaprijed rezervirati svoj charter, moguće je da nećete dobiti brod koji zaista želite i platiti ćete veću cijenu. Također, dostupan je i veći izbor jedrilica, glisera i katamarana, a često se može odabrati plovilo iz cijele flote te rezervirati brod iz snova!

Uz toliko dobrih razloga za jedrenje u Hrvatskoj početkom ljeta, pogledajte naše posebne ponude za svibanj i lipanj i rezervirajte svoje plovilo već danas!

______________

Spremite datume - 2019

Međunarodni dječji festival, Šibenik, od 15. do 29. lipnja

Ako na brodu imate male jedriličare, a plovite u šibenskoj regiji, Šibenik je domaćin godišnjeg međunarodnog festivala za djecu i mlade u srcu. Ovaj multidisciplinarni program uključuje vizualne umjetnosti i dizajn, lutkarstvo, kazalište, uličnu umjetnost, glazbu i ples. Aktivnosti uključuju obrtničke radionice, razne performanse, dječji film i kazalište, lutkarske predstave i povorke. Ulice i trgovi grada oživljavaju i predaju se djeci i njihovoj stvaralačkoj energiji.

Hvarski festival lavande, otok Hvar, 24. i 25. lipnja

Na prekrasnom otoku Hvaru, godišnji festival lavande slavi sve povezano s ovom izuzetnom biljkom. Aromatična polja ove moćne biljke protežu se kilometrima na Hvaru; prekrasan prizor. Festival lavande je dvodnevni događaj koji uključuje radionicu dobivanja lavandinog ulja i druge radionice, događaje, koncerte i mnoštvo štandova koji nude proizvode od lavande.

Sea Star, glazbeni festival , Umag 23-26. svibnja

Četiri dana elektroničke i house glazbe na hrvatskoj obali krajem svibnja. Mjesto ovog glazbenog festivala je Stella Maris Resort u prekrasnom Umagu u Istri. Internacionalni izvođači i veličanstveno okruženje.

Tajni otok 2019, Šibenik 30. svibnja - 2. lipnja

Zaplovite do tajnog otoka (ako će vam reći gdje se nalazi) za ozbiljan eskapizam na Jadranu s cool glazbenom podlogom elektroničke glazbei međunarodnom postavom izvođača.

Salsa festival, Rovinj, Istra 24. lipnja do 1. srpnja

15. obljetnica ovog jedinstvenog festivala koji slavi salsu, mambo i afro-kubansku glazbu i ples. Plesne radionice, manifestacije i demonstracije koje privlače međunarodnu publiku i izvođače u zanosnom Rovinju.


0 Komentari

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod:KAVALINI
15%
Capelli 21 2017
11.07.2019 - 01.08.2019
1.500€ 1.275€/ tjedan
per person / tjedan
Mjesto: Pula
KAVALINI
15%
Capelli 21 2017
12.07.2019 - 02.08.2019
1.500€ 1.275€/ tjedan
per person / tjedan
Mjesto: Pula
SUNNY
15%
13.07.2019 - 27.07.2019
Ležaji: 6
2.550€ 2.168€/ tjedan
per person / tjedan
Kabine: 3 / WC: 1
Mjesto: KRK