Naslovi Naslovi

Vjetrovi u Hrvatskoj

Kada ste rezervirali charter plovilo u Hrvatskoj, vrijeme je da razmislite o vjetru. Vjetar u Hrvatskoj mijenja se s godišnjim dobima i dobra je ideja imati ideju što očekivati ​​u svakom od tih godišnjih doba. Evo kratkog vodiča koji će vam pomoći u donošenju najboljih odluka o tome gdje i kada jedriti u Hrvatskoj. Glavni vjetrovi Najčešći vjetrovi na Jadranu su Bura, Jugo i Maestral. Rijeđe se pojavljuju Oštro, Lebić, Pulenat, Tramontana i Levant, kao i obalni vjetrovi poput Burina ..

0 komentari
Jedrenje u Hrvatskoj u proljeće i rano ljeto

Sezona jedrenja u Hrvatskoj službeno traje  od travnja do listopada, a na vrhuncu ljetne turističke sezone vlada poprilična gužva. Najam plovila u svibnju i lipnju je obično dobar potez i odlično vrijeme za jedrenje ako želite izbjeći vrućine, gužve, uhvatiti dobar vjetar u jedra te dobiti najbolje ponude za brodove u čarteru. Pročitajte zašto je tako lijepo jedriti u svibnju i lipnju. Izbjegavanje gužve Jedan od najboljih perioda za jedrenje u Hrvatskoj je svibanj ili lipanj. Ia..

0 komentari
Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019

Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pručavajući bogatu ponudu dostupnih brodova, opcija i ruta jedrenja dostupnih u raznim dijelovima Europe. Iznajmite jahtu bez posade, motorni čamac s posadom, otplovite na turskom guletu, jedrite uz iskusnog skipera ili posadu. Ovo su neke od najboljih destinacija za jedrenje u Europi. Od otoka do otoka u Hrvatskoj Odmor na brodu u Hrvatskoj smatra se ideal..

0 komentari
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri

Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   Planer rute plovidbe možete koristiti da se bolje pripremite za vaš odmor na brodu. Na karti možete vidjeti i linkove na blog članke o pojedinim destinacijama koji vam mogu pomoći da se lakše odlučite što želite posjetiti. Između dvije odabrane točke možete vidjeti udaljenost u nautičkim miljama, a prikazana je i ukupna dužina vaše rute.   Za vas ..

0 komentari
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara

Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke od službi? Evo samo nekih koje nam odmah padaju na um; kvar na plovilu, oštećenje jedara, izgubljeno sidro, nasukavanje, ozljeda, čovjek u moru, brodolom, traženje zaštićene uvale za sidrenje, nedostatak namirnica ili vode itd. Mogućih situacija je bezbroj, od vrlo jednostavnih pa sve do po život opasnih. Na tržištu je upravo predstavljen inovativni projekt..

0 komentari
Vjetrovi u Grčkoj

U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva vjetra - djecom Astreja, astrološkim božanstvom sumraka i božicom zore Titana, Eos - također poznatom kao Aurora. Ta četiri božanstva vjetra  nazivaju se Anemi i ime su dobila po 4 kardinalne točke kompasa, a njihovo nasljeđe odzvanja sve do današnjih dana kako u jeziku tako i mitologiji. Tisućljećima kasnije, Anemi je grčka riječ za vjetrove, a imena pojedinih vjetro..

0 komentari
Tražite najam broda od srijede do srijede?

Nautičari koji su već iznajmljivali plovila znaju da većina čarter tvrtki nudi najam broda po već ustaljenom periodu od subote do subote.   Nedavno su neke od naših partnerskih čarter firmi odlučile izaći u susret gostima koji žele iznajmiti brod sredinom tjedna tj. od srijede do srijede. Tako da sada u našoj ponudi možete naći nekoliko plovila u bazi u marini Punat na otoku Krku koja su dostupna za najam od srijede do srijede. Osim iz Punta, takva je ponuda dostupna na upit i u ..

0 komentari
Jedrenje uz dobro štivo

Bilo da je riječ o jedrenju po mirnom ili nešto uzburkanijem moru, jednom kad se završi naporan rad na dizanju i spuštanju jedara, navigaciji i sidrenju, a vi ste u sigurnoj luci ili usidreni u mirnoj uvali; da li tada volite ležati na palubi s dobrom knjigom? Evo preporuka samo nekih od brojnih naslova za raličite ukuse u koje možete “zaroniti” tijekom vašeg odmora na brodu. Vještine za uspješnu plovidbu Ako želite poboljšati svoju vještinu ​​jedrenja ili unaprijediti svoje tehni..

0 komentari
Preseljenje brodova za najam iz marine Pomer

Brodovi za najam koji su do sada bili smješteni u ACI marini Pomer od sljedeće godine imaju novi dom - premještaju se u novu bazu u marini Puntica u Medulinu.   Marina Puntica trenutno je u fazi renoviranja te se otvorenje očekuje na proljeće 2019. godine. ..

0 komentari
Kratka povijest jedrenja u Grčkoj – Prvi dio

Mitologija i drevni pomorci Pomorska povijest Grčke, poput većine tamošnjih stvari, datira tisućama godina unazad. Sve drevne civilizacije imaju svoju priču o pomorskim, istraživačkim i trgovačkim putovima. Dio šarma koji pruža jedrenje u Grčkoj je činjenica da je drevna povijest očigledna posvuda, a znanje da vaša iznajamljena jedrilica plovi rutama identičnima onih starih pomoraca čini ovo iskustvo još zanimljivijim. Prvi europski nautičari Prvi dokazi o plovidbi u Grčkoj datira..

0 komentari
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?

Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijente predstavlja dodatnu sigurnost. Naime, ako agencija za najam plovila ili charter tvrtka koji su članovi Yacht Pool-a odu u stečaj, Yacht Pool osigurava klijentu povrat cjelokupno uplaćenog iznosa.   Zaštita vaših uplaćenih predujmova je važna i potrebna kao što se već nekoliko puta pokazalo u prošlosti. Iz tog razloga mudro je birati charter agenc..

0 komentari
International Charter Expo 2018 u Zagrebu

Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu digitalnih komunikacija i sve bržeg poslovanja rijetke su prilike kada uživo možemo sresti ljude s kojima usko surađujemo ili one s kojima ćemo suradnju tek ostvariti.   Od iznimne je važnosti pozdraviti i naše drage dugogodišnje partnere, upoznati neka nova lica i nove charter kompanije, iskoristiti svaku priliku za što bolju komunikaciju, sura..

0 komentari