Naslovi Naslovi

Zajedrimo u zemlju legendi i ljepota - Rovinj, Istra

Za mnoge Hrvatska slovi kao najtraženija turistička i jedriličarska destinacija kao i njen dragulj na istarskom poluotoku – Rovinj. Taj drevni i osebujni grad nas je privukao svojim tirkiznim morem, slikovitim šarenim kućama i ulicama od sjajnog , pohabanog kamena koje su nas oduševljavale na svakom uglu. Rovinj ima zanimljivu i bogatu povijest koja datira još od vremena kada je bio naselje mletačkih ili ilirskih plemena, preko Bizantskog, a potom i Franačkog Carstva 788. godine i dalje k..

0 komentari
Monachus Yachts - u čast bezvremenske filozofije brodogradnje

Protagonist ultramodernog mediteranskog stila krstarenja U Hrvatskoj  tj. u Dalmaciji, 2004. godine je iz vizije jednog čovjeka rođeno ekskluzivno brodogradilište za proizvodnju motornih brodova i jahti. Dopustite da vam predstavimo Monachus Yachts i čovjeka koji ih je stvorio. Osnivač brenda Monachus Yachts, gospodin Hari Tabak, očaran je navigacijskim svojstvima i hidrodinamikom raznih tipova čamaca i jahti još od pohađanja škole jedrenja 1972. godine. Vizija osnivača Monac..

0 komentari
ACI Marina, Rovinj - Odmorite od jedrenja u krilu luksuzne ljepotice

Vauu…! Ajme…! To je bio moj prvi dojam dok smo plovili prema Rovinju na zapadnoj obali istarskog poluotoka. Grad  je zadržao drevnu izvornost, a na njegovoj jugoistočnoj strani gdje je i bio usmjeren naš kompas,  kao potpuna mu suprotnost ACI marina - čista moderna veličanstvenost! Prekrasan i dojmljiv spoj starog i novog! Bilo je pravo zadovoljstvo ploviti našom iznajmljenom jahtom  po otocima duž hrvatske sjeverne obale. Jedrilica je bila udobna i dobro opremljena, vj..

0 komentari
Krstarenje arhipelagom Brijuni: Verige - Uvala lanaca

„A na Brijunima se Venera rađa iz morske pjene! U uvali Verige (na istočnoj obali Velikog Brijuna) okamenjena je u kaneliranim (užljebljenim) kamenim stupovima s korintskim kapitelima, jednom od hramskih ostataka rezidencijanih vila prvog stoljeća“, piše istarski književnik i pjesnik Daniel Načinović. Uživali smo u jedrenju oko ovog slikovitog dijela svijeta - otočnog arhipelaga sjeverne Hrvatske poznatog kao Brijuni. Naša jahta bila je usidrena u luci na Velikom Brijunu gdje smo proveli ..

0 komentari
Yacht Rent certifikacija

Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduvjeta za pružanje kvalitetne usluge u svrhu zaštite i sigurnosti svojih klijenata, isključivo su provjerene i relevantne tvrtke. Ovaj certifikat imaju samo one tvrtke čije su bilance provjerene od strane osiguravatelja.   Yacht Pool pod nazivom "Provjereno i pouzdano" pruža popis svih agencija i tvrtki koje su prošle godine zabilježile dobre poslo..

0 komentari
Krstarenje brijunskim arhipelagom: Čamčarnica

Što ne biste voljeli u plovidbi po Hrvatskoj? Ponajmanje činjenicu da ima preko 1000 otoka razasutih po svojoj obali. Jedan od mojih najdražih je arhipelag od 14 otoka u sjevernom Jadranu poznat kao otočje Brijuni. Cijeli ovaj kompleks otoka može se pohvaliti ljetovalištem svjetske klase, koje je tijekom vremena privuklo jako puno poznatih ljudi, te čini cijenjeni hrvatski nacionalni park. Isplovljavajući iz Istre na našoj unajmljenoj jedrilici od 40 stopa, prešli smo uski Fažanski tjesna..

0 komentari
Jedrenje i praznovjerje – sreća i nadnaravno

Praznovjerja! Ona široko rasprostranjena, ali iracionalna vjerovanja u nadnaravne utjecaje - osobito kada je u pitanju dobra ili loša sreća. Jedrenje je puno takvih vjerovanja još iz vremena kada su pomorci bili u potpunosti u milosti majke prirode. Neka donekle razumna, a neka sasvim čudna - ovdje je zbirka praznovjerja povezanih sa jedrenjem iz različitih dijelova svijeta. Čuvajte se grimiznoga izlaska sunca "Red Sky at night, Sailors delight; Red Sky in the morning, Sailors take wa..

0 komentari
Morska bolest i odmor na brodu

Osjećate se mučno na brodu? Svatko tko osjeti mučninu pri vožnji vjerojatno će osjetiti i morsku bolest. Lošem vremenu često se ne mogu oduprijeti ni ljudi s dobrim želucem. To je neugodno iskustvo koje može odvući vašu pozornost od radosti plovidbe na otvorenom moru, ali uz nekoliko mjera opreza možete smanjiti vjerojatnost i ublažiti neke od simptoma morske bolesti. Zašto imamo morsku bolest? Kad se pokreti plovila koje osjetite u unutarnjem uhu razlikuju od pokreta koje vidite, poč..

0 komentari
Upoznajte svoje čvorove - osnovni čvorovi za jedrenje

Čak i ako ste prvi put na brodu, učenje nekoliko osnovnih čvorova nije samo zabavno, već je i korisno. Svaki kompetentni član posade trebao bi biti sposoban vezati ove osnovne čvorove. Pašnjak Kralj čvorova! Ako postoji samo jedan čvor koji ste ikad naučili - neka to bude taj! Snažan čvor bez proklizavanja i koristan za toliko situacija, ne samo za jedrenje. Ključ za postizanje ovog cilja je prvo uvijanje užeta. Zatim možete pratiti ovu slatku anegdotu koja će vam pomoći da zapamtite ..

0 komentari
Raj među borovima, posjetite istočnu stranu Sitonije, Halkidiki

Istočna obala Sitonije, Halkidiki je pravi nautički raj u kojem možete provesti nekoliko dana istražujući različite plaže i osamljene uvale smještene između krševitih stijena i borova. Prirodno okruženje je spektakularno; plava boja neba i mora savršeno su usklađene. Ovo je idealno mjesto za uživanje na brodu u manje popularnom području Grčke, a poznato je ne samo po ljepoti, već i po hrani i gostoljubivosti. Pročitajte naše prijedloge i istražite najbolje što nudi istočna obala Sitonije. ..

0 komentari
Jedrenje do čarobnog Mljeta

Boreći se s glavnim jedrom na uzburkanom moru, u daljini smo mogli vidjeti malu luku Pomena i vesele crvene suncobrane lokalnog proizvođača piva koji ju okružuju. A ledeno pivo bilo je upravo ono što nam je trebalo nakon jutra ispunjenog živopisnim jedrenjem Mljetskim kanalom, između poluotoka Pelješca i otoka Mljeta. Evo nas napokon na otoku Mljetu, vrhuncu našeg krstarenja. Čim je plovilo bilo sigurno privezano, Matt i ja ostavili smo ostatak posade i krenuli u potragu za pivom i lokalnim r..

0 komentari
Sjajna ljetna odredišta za jedrenje u Grčkoj - 2. dio

U prethodnom članku (1. dio) podijelili smo neke od glavnih destinacija u Jonskom moru i kompleksu otoka Cikladi. Evo još nekoliko izvrsnih odredišta koje treba uzeti u obzir prije nego iznajmite plovilo. Morski park Sjeverni Sporadi Mjesto: Otoci Sporadi, Srednja Grčka - Egejsko more Najbliža zračna luka: Međunarodna zračna luka Skiathos ‘Alexandrios Papadiamantis’ Preuzimanje plovila: Luka Skiathos Posebnosti: Razasuti otoci za one koji vole ploviti izvan standardni..

0 komentari