Naslovi Naslovi

Kako naručiti ribu i morske plodove na krstarenju?

Nema ništa slično trenutku kada spustite jedra nakon napornog jedrenja i uputite se u luku. Propuhani i slani, veselimo se večeri na kopnu. Nesumnjivo, naši umovi se usmjere na večeru dok gledamo brojne riblje konobe i restorane s pogledom na luku. Sam miris ribe sa gradela u zraku mami nas na obalu. Morska hrana je popularna kuhinja za jedriličare te mnogi mediteranski restorani nude tradicionalne recepte na bazi dnevnog ulova. U nekim restoranima možete sami izabrati ribu koju želite je..

0 komentari
Život je party na brodu! Grčka i Hrvatska

Ako opuštajuća plovidba po skrivenim uvalama, mirna sidrišta i mirne večeri nisu vaša vizija savršenog “odmora pod jedrima” i ako volite “divljati”, postoji mnoštvo alternativa; zapravo možete ploviti upravo tamo gdje je akcija! I hrvatski i grčki otoci se već godinama nalaze na listi top 10 otoka za zabavu; osim toga odlične su destinacije za najam plovila. Ova kombinacija nudi pregršt mogućnosti plovidbe s jednog na drugi otok, sa jednog na drugi party na najljepšim plažama na svijetu. ..

0 komentari
"Tamata" od Tinosa - grčki otok čuda

Starica je stenjala, stisnula u svoje naborane ruke zlatni lanac i križ koji je visio na njemu "Molim te, molim te, molim te", šaputala je dok su joj suze tekle niz lice. Njezino izmučeno tijelo klečalo je na prašnjavoj cesti. Već smo prošli pored nje jedno jutro na putu do crkve od Gospe, impozantnog bijelog mramornog zdanja okruženog pomoćnim zgradama. Sada kada smo se vraćali, ona se još uvijek kretala prema strmom brdu, nadajući se čudu. Zaustavljanje na otoku Iznajmili smo plovil..

Savjeti za sidrenje za novopečene mornare

Svatko tko je ikada iznajmio brod zna da isplovljavanjem iz marine u potrazi za skrivenim uvalama, sidrenje predstavlja teret koji okupira vaš um. Nezgode prilikom izvlačenja sidra i sidrenja nisu za ljude slabog srca, ali jedna od najvećih prednosti plovidbe je biti daleko od buke i vreve u prometnoj luci. Uz ove savjete možete izgraditi samopouzdanje i sidriti se poput starog morskog vuka sve do kraja charter tjedna. Sidrenje Niz faktora igra ulogu u osiguravanju vašeg plovila n..

0 komentari
Jedrenje s ljubimcima

Sama pomisao da ostavljajate Fida ili Felixa kod kuće dok ste na plovilu ne čini vam se kao dobra ideja? Jedrenje sa životinjama je više manje isto kao jedrenje s djecom; uz dobro planiranje i nekoliko savjeta, ne samo da je moguće, već i ludo zabavno! Iguanu, hrčka i slične ljubimce, vjerojatno možete ostaviti dobrom prijatelju, ali psi i (neke) mačke bi vam se možda voljele pridružiti na odmoru pod jedrima. Mačke su možda i teže, budući da su manje fleksibilne i više privržene kući, te ..

0 komentari
Grčki za jedriličare – druženje sa lokalcima u Grčkoj

Jedrenje u stranim zemljama je uzbudljivo i zabavno. Biti u stanju komunicirati s mještanima, čak i nekoliko osnovnih pojmova, može učiniti vaš doživljaj još nezaboravnijim; i Grci uvijek cijene svakoga tko se trudi. Što više idete prema unutrašnjosti, veća je potreba za poznavanjem nekoliko fraza za komunikaciju sa starijom generacijom ili s ljudima na udaljenijim područjima. Evo popisa najkorisnijih riječi i fraza za jedrenje u Grčkoj. Pozdravi 1. Yásas / Ya - Pozdrav / Bok i zb..

0 komentari
Jedrenje u zalazak sunca - Savjeti za noćno jedrenje

Jedrenje noću je čarobno iskustvo. Tamno i mirno, svjetlucavi tragovi, zvijezde koje reflektiraju svjetlost na tamnom moru i, ako to nije dovoljno, imate priliku gledati sunce kako se izdiže iznad vode. Međutim, jedrenje noću ima svoje mane. Naime, vjetrovi i oluje koje se približavaju se ne mogu vidjeti, kretanje u mraku na palubi postaje još veći izazov, a navigacijske vještine se stavljaju na test. Evo nekoliko stvari koje morate imati na umu dok uplovljavate u mrak. Spremni za odl..

0 komentari
Što iznajmiti ovo ljeto - Monohull ili katamaran?

Velika rasprava koji je bolji – sa jednim ili dva trupa – jedna je od onih u kojoj mnogi mornari uživaju dok na palubi pijuckaju nešto hladno. Iako za oba postoje i prednosti i nedostaci, obično se sve svodi na osobni ukus, namjenu plovila i odabranu destinaciju za jedrenje. Ako planirate iznajmiti jedrilicu ovog ljeta, jedina je slabost u smislu prostora, performansi, mogućnosti manevriranja i cijene. Prvo je estetika. Monohullovi su ljepši i elegantniji od katamarana, to je samo činjeni..

0 komentari
Kako biti obziran gost na brodu

Dakle, prijatelji vas pozivaju na putovanje brodom, a vi nikada niste bili ne jedrenju. Kod dijeljenja tako malog prostora i bliskog kontakta sa članovima posade važno je znati pravila ponašanja na brodu koja omogućavaju međusobno razumijevanje i prakticiranje dobrog jedrenja. Evo nekoliko savjeta za novopečene mornare i goste dok su na brodu. Tražite dopuštenje za ukrcaj Baš kao što bi pokucali na vrata nečijeg doma i čekali da budete pozvani unutra, smatra se da je po brodskom bonto..

0 komentari
Uskrs u Grčkoj

Grčka godina je puna kulturnih i religioznih svečanosti i događaja. Daleko najvažniji blagdan u pravoslavnom kalendaru je Uskrs i ako ste na pravom mjestu u pravo vrijeme svakako ćete biti pozvani da se pridružite slavlju. Proljeće je jedno od najljepših doba za posjet Grčkoj. Na selu buja divlje cvijeće u različitim nijansama proljetnih boja rasutih po jarko zelenoj travi; krvavo crveni divlji mak uljepšava seoski ambijent. To je vrijeme kada je Grčka najzelenija! Prevladavaju topli ugod..

0 komentari
Besplatne majice za timski duh!

Za sve najmove plovila u Hrvatskoj u sezoni 2017. dijelimo Yacht Rent majice za cijelu posadu! Sve što tražimo je da nam pošaljete makar dvije (što više tim bolje!) cool fotografije s vašeg odmora na brodu te par rečenica popratnog teksta uz fotografije.   Set Yacht Rent majica za cijelu posadu čekati će vas u bazi neposredno prije preuzimanja plovila. Budite kreativni i otkačeni kako i dolikuje pravim moreplovcima :). Fotografije ne moraju (ali mogu) uključivati majice, a mo..

0 komentari
Očaravajući Samothraki

"Hej dečki, pogledajte me!" Jedva smo ga čuli iznad gromoglasnog vodopada, jedva ga vidjeli kroz mlaz, a on je stajao na divovskoj deset metara visokoj stijeni nad bazenom, pri čemu se nazirala njegova sjena na jakom sunčevom svjetlu. Umorni od pješačenja, sjeli smo u podnožju velikog hrasta te smo slušali meketanje koza u daljini, i gledali. Ploveći Sjeverno Egejskim morem Naše krstarenje smo započeli pred nekoliko dana iz Limnosa. Unajmili smo jedrilicu u Kavali, posjetili Thassos, ..

0 komentari
članci
Naslovi

Kategorije članaka


Pretraga članaka

Traži