Naslovi Naslovi

Romansa na jedrilici

Jedrenje je bez sumnje iznimno romantično za sve one u potrazi za ljubavnim doživljajima. U osnovi, odmor na jedrilici predstavlja savršenu kulisu za idealni romantični odmor, medeni mjesec, vjenčanje ili proslavu godišnjice. Utopijski zalazi sunca, neoskvrnute plaže te jednostavno prilika za utapanje jedno u drugome - plovilo pruža priliku za sve to i još puno više od toga. Odlazak na more dovodi vas u blizinu Majke prirode sa svim njezinim izvanrednim ljepotama i neće biti samo vaša najdraž..

0 komentari
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?

Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2018. godinu što za sve naše klijente predstavlja dodatnu sigurnost. Naime, ako agencija za najam plovila ili charter tvrtka koji su članovi Yacht Pool-a odu u stečaj, Yacht Pool osigurava klijentu povrat cjelokupno uplaćenog iznosa.   Zaštita vaših uplaćenih predujmova je važna i potrebna kao što se već nekoliko puta pokazalo u prošlosti. Iz tog razloga mudro je birati charter agenc..

0 komentari
Kada najam plovila ne prođe glatko

Za mnoge je iznajmiti jedrilicu na Mediteranu odmor iz snova. Vrlo je važno posvetiti se traženju dobrog lokalnog operatera koji može ukloniti iznenadne probleme. Biti u stranoj zemlji bez poznavanja jezika i lokalnih zakona i procedura može brzo pretvoriti san u noćnu moru. Odabir kvalitetne charter agencije može vam uštediti vrijeme, nevolje i novac; kao što će ilustrirati navedeni slučaj iz prakse. Naša slučaj iz prakse: Gosti daleko od kuće Prošlo ljeto, dočekali smo goste iz SAD-..

0 komentari
Iskusite karnevalsko ludilo u Veneciji brodom!

Iznajmite grijano plovilo (sa velikim popustom!) i budite dio jednog od najpoznatijih svjetskih karnevala na originalan način. 7 dana – tjedni charter od 09.02.-16.02. ili 10.02.-17.02.2018. s polaskom iz Izole (Slo). Moguć je i kraći (2-3 dana) charter. Pogledajte cijene za tjedni najam i brodove za ovu posebnu ponudu.     Brodovi sa grijanjem ELAN Impression 50 (4+1 cab, 8+2+1 pax) 3200 € -20% popust&nbs..

0 komentari
Jedrenje u Božićnom duhu!

Jedrenje za vrijeme Božićnih blagdana u Hrvatskoj i Grčkoj Iako europska zima ne budi doživljaje i slike jedrenja, božićno jedrenje na Mediteranu može biti jedinstven i nezaboravan doživljaj. Dok će se ljubitelji sunca uputiti prema Karibima ili južnoj hemisferi, oni koji žele biti bliže kući, izbjegavati gužve, probati nešto neuobičajeno i iskoristiti prednosti povoljnih cijena chartera mogli bi za ovaj Božić odabrati jedrenje u Hrvatskoj ili Grčkoj. Opremite se Postoji nekoliko ..

0 komentari
Kako naručiti ribu i morske plodove na krstarenju?

Nema ništa slično trenutku kada spustite jedra nakon napornog jedrenja i uputite se u luku. Propuhani i slani, veselimo se večeri na kopnu. Nesumnjivo, naši umovi se usmjere na večeru dok gledamo brojne riblje konobe i restorane s pogledom na luku. Sam miris ribe sa gradela u zraku mami nas na obalu. Morska hrana je popularna kuhinja za jedriličare te mnogi mediteranski restorani nude tradicionalne recepte na bazi dnevnog ulova. U nekim restoranima možete sami izabrati ribu koju želite je..

0 komentari
Život je party na brodu! Grčka i Hrvatska

Ako opuštajuća plovidba po skrivenim uvalama, mirna sidrišta i mirne večeri nisu vaša vizija savršenog “odmora pod jedrima” i ako volite “divljati”, postoji mnoštvo alternativa; zapravo možete ploviti upravo tamo gdje je akcija! I hrvatski i grčki otoci se već godinama nalaze na listi top 10 otoka za zabavu; osim toga odlične su destinacije za najam plovila. Ova kombinacija nudi pregršt mogućnosti plovidbe s jednog na drugi otok, sa jednog na drugi party na najljepšim plažama na svijetu. ..

0 komentari
"Tamata" od Tinosa - grčki otok čuda

Starica je stenjala, stisnula u svoje naborane ruke zlatni lanac i križ koji je visio na njemu "Molim te, molim te, molim te", šaputala je dok su joj suze tekle niz lice. Njezino izmučeno tijelo klečalo je na prašnjavoj cesti. Već smo prošli pored nje jedno jutro na putu do crkve od Gospe, impozantnog bijelog mramornog zdanja okruženog pomoćnim zgradama. Sada kada smo se vraćali, ona se još uvijek kretala prema strmom brdu, nadajući se čudu. Zaustavljanje na otoku Iznajmili smo plovil..

Savjeti za sidrenje za novopečene mornare

Svatko tko je ikada iznajmio brod zna da isplovljavanjem iz marine u potrazi za skrivenim uvalama, sidrenje predstavlja teret koji okupira vaš um. Nezgode prilikom izvlačenja sidra i sidrenja nisu za ljude slabog srca, ali jedna od najvećih prednosti plovidbe je biti daleko od buke i vreve u prometnoj luci. Uz ove savjete možete izgraditi samopouzdanje i sidriti se poput starog morskog vuka sve do kraja charter tjedna. Sidrenje Niz faktora igra ulogu u osiguravanju vašeg plovila n..

0 komentari
Jedrenje s ljubimcima

Sama pomisao da ostavljajate Fida ili Felixa kod kuće dok ste na plovilu ne čini vam se kao dobra ideja? Jedrenje sa životinjama je više manje isto kao jedrenje s djecom; uz dobro planiranje i nekoliko savjeta, ne samo da je moguće, već i ludo zabavno! Iguanu, hrčka i slične ljubimce, vjerojatno možete ostaviti dobrom prijatelju, ali psi i (neke) mačke bi vam se možda voljele pridružiti na odmoru pod jedrima. Mačke su možda i teže, budući da su manje fleksibilne i više privržene kući, te ..

0 komentari
Grčki za jedriličare – druženje sa lokalcima u Grčkoj

Jedrenje u stranim zemljama je uzbudljivo i zabavno. Biti u stanju komunicirati s mještanima, čak i nekoliko osnovnih pojmova, može učiniti vaš doživljaj još nezaboravnijim; i Grci uvijek cijene svakoga tko se trudi. Što više idete prema unutrašnjosti, veća je potreba za poznavanjem nekoliko fraza za komunikaciju sa starijom generacijom ili s ljudima na udaljenijim područjima. Evo popisa najkorisnijih riječi i fraza za jedrenje u Grčkoj. Pozdravi 1. Yásas / Ya - Pozdrav / Bok i zb..

0 komentari
Jedrenje u zalazak sunca - Savjeti za noćno jedrenje

Jedrenje noću je čarobno iskustvo. Tamno i mirno, svjetlucavi tragovi, zvijezde koje reflektiraju svjetlost na tamnom moru i, ako to nije dovoljno, imate priliku gledati sunce kako se izdiže iznad vode. Međutim, jedrenje noću ima svoje mane. Naime, vjetrovi i oluje koje se približavaju se ne mogu vidjeti, kretanje u mraku na palubi postaje još veći izazov, a navigacijske vještine se stavljaju na test. Evo nekoliko stvari koje morate imati na umu dok uplovljavate u mrak. Spremni za odl..

0 komentari
članci
Naslovi

Kategorije članaka


Pretraga članaka

Traži