Naslovi Naslovi

Zašto biste ovo ljeto trebali iznajmiti jedrilicu i rezervirati odmor u Hrvatskoj

Ako vam jedrenje u Hrvatskoj nije na popisu želja, onda bi svakako trebalo biti - a evo i zašto. Jedrenje inspirira Čuli ste nas već prije da to kažemo. To ne znači da je manje istinito. Jedrenje u Hrvatskoj je nezaboravno iskustvo. Krstarite Jadranskim morem, negdje među njegovih 1000 otoka, dok plovilo klizi kroz plavo-zelene vode pod jarkim sunčanim svjetlom. Jedrenje pruža drukčiju perspektivu neke zemlje i ljudi, a Hrvatska je jednostavno stvorena za jedrenje. Tu možete pronaći č..

0 komentari
Lefkada i Leukonski skok

Probijamo se do ruba litice nad Jonskim morem; nestabilnih nogu, imamo osjećaj kao da bi nas vjetar mogao otpuhati s ruba, osjećamo se uzbuđeno što smo napokon ovdje. To je bio Lefkatas – najjužniji vrh Lefkade. Prošetali smo 16 km dugom, zavojitom stazom od Vasilikija gdje smo ostavili brod kako bi svjedočili mjestu Leucadinog skoka - gdje su zaljubljene duše skakale u smrt, a osuđeni kriminalci bivali bačeni. Nekad je na mjestu sadašnjeg svjetionika, koji je izgrađen 1813. godine, bilo svet..

0 komentari
Žena i more

Brodovi i jedrilice dugo su se smatrali isključivo muškim područjem. Čak i samo prisustvo žene na brodu smatralo se lošom srećom stotinama godina, ali to je jedno vrijeme vrijedilo i za susret s crvenokosom osobom (muškarcem ili ženom), a vjerovalo se također da lošu sreću donosi i susret (prije isplovljavanja) s nekim tko ima ravna stopala! Praznovjerje na stranu, povijest je puna priča o hrabrim ženama koje su se suprotstavljale konvencionalnim stavovima svoga vremena i postavljale nove sta..

0 komentari
Romansa na jedrilici

Jedrenje je bez sumnje iznimno romantično za sve one u potrazi za ljubavnim doživljajima. U osnovi, odmor na jedrilici predstavlja savršenu kulisu za idealni romantični odmor, medeni mjesec, vjenčanje ili proslavu godišnjice. Utopijski zalazi sunca, neoskvrnute plaže te jednostavno prilika za utapanje jedno u drugome - plovilo pruža priliku za sve to i još puno više od toga. Odlazak na more dovodi vas u blizinu Majke prirode sa svim njezinim izvanrednim ljepotama i neće biti samo vaša najdraž..

0 komentari
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?

Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2018. godinu što za sve naše klijente predstavlja dodatnu sigurnost. Naime, ako agencija za najam plovila ili charter tvrtka koji su članovi Yacht Pool-a odu u stečaj, Yacht Pool osigurava klijentu povrat cjelokupno uplaćenog iznosa.   Zaštita vaših uplaćenih predujmova je važna i potrebna kao što se već nekoliko puta pokazalo u prošlosti. Iz tog razloga mudro je birati charter agenc..

0 komentari
Kada najam plovila ne prođe glatko

Za mnoge je iznajmiti jedrilicu na Mediteranu odmor iz snova. Vrlo je važno posvetiti se traženju dobrog lokalnog operatera koji može ukloniti iznenadne probleme. Biti u stranoj zemlji bez poznavanja jezika i lokalnih zakona i procedura može brzo pretvoriti san u noćnu moru. Odabir kvalitetne charter agencije može vam uštediti vrijeme, nevolje i novac; kao što će ilustrirati navedeni slučaj iz prakse. Naša slučaj iz prakse: Gosti daleko od kuće Prošlo ljeto, dočekali smo goste iz SAD-..

0 komentari
Iskusite karnevalsko ludilo u Veneciji brodom!

Iznajmite grijano plovilo (sa velikim popustom!) i budite dio jednog od najpoznatijih svjetskih karnevala na originalan način. 7 dana – tjedni charter od 09.02.-16.02. ili 10.02.-17.02.2018. s polaskom iz Izole (Slo). Moguć je i kraći (2-3 dana) charter. Pogledajte cijene za tjedni najam i brodove za ovu posebnu ponudu.     Brodovi sa grijanjem ELAN Impression 50 (4+1 cab, 8+2+1 pax) 3200 € -20% popust&nbs..

0 komentari
Jedrenje u Božićnom duhu!

Jedrenje za vrijeme Božićnih blagdana u Hrvatskoj i Grčkoj Iako europska zima ne budi doživljaje i slike jedrenja, božićno jedrenje na Mediteranu može biti jedinstven i nezaboravan doživljaj. Dok će se ljubitelji sunca uputiti prema Karibima ili južnoj hemisferi, oni koji žele biti bliže kući, izbjegavati gužve, probati nešto neuobičajeno i iskoristiti prednosti povoljnih cijena chartera mogli bi za ovaj Božić odabrati jedrenje u Hrvatskoj ili Grčkoj. Opremite se Postoji nekoliko ..

0 komentari
Kako naručiti ribu i morske plodove na krstarenju?

Nema ništa slično trenutku kada spustite jedra nakon napornog jedrenja i uputite se u luku. Propuhani i slani, veselimo se večeri na kopnu. Nesumnjivo, naši umovi se usmjere na večeru dok gledamo brojne riblje konobe i restorane s pogledom na luku. Sam miris ribe sa gradela u zraku mami nas na obalu. Morska hrana je popularna kuhinja za jedriličare te mnogi mediteranski restorani nude tradicionalne recepte na bazi dnevnog ulova. U nekim restoranima možete sami izabrati ribu koju želite je..

0 komentari
Život je party na brodu! Grčka i Hrvatska

Ako opuštajuća plovidba po skrivenim uvalama, mirna sidrišta i mirne večeri nisu vaša vizija savršenog “odmora pod jedrima” i ako volite “divljati”, postoji mnoštvo alternativa; zapravo možete ploviti upravo tamo gdje je akcija! I hrvatski i grčki otoci se već godinama nalaze na listi top 10 otoka za zabavu; osim toga odlične su destinacije za najam plovila. Ova kombinacija nudi pregršt mogućnosti plovidbe s jednog na drugi otok, sa jednog na drugi party na najljepšim plažama na svijetu. ..

0 komentari
"Tamata" od Tinosa - grčki otok čuda

Starica je stenjala, stisnula u svoje naborane ruke zlatni lanac i križ koji je visio na njemu "Molim te, molim te, molim te", šaputala je dok su joj suze tekle niz lice. Njezino izmučeno tijelo klečalo je na prašnjavoj cesti. Već smo prošli pored nje jedno jutro na putu do crkve od Gospe, impozantnog bijelog mramornog zdanja okruženog pomoćnim zgradama. Sada kada smo se vraćali, ona se još uvijek kretala prema strmom brdu, nadajući se čudu. Zaustavljanje na otoku Iznajmili smo plovil..

Savjeti za sidrenje za novopečene mornare

Svatko tko je ikada iznajmio brod zna da isplovljavanjem iz marine u potrazi za skrivenim uvalama, sidrenje predstavlja teret koji okupira vaš um. Nezgode prilikom izvlačenja sidra i sidrenja nisu za ljude slabog srca, ali jedna od najvećih prednosti plovidbe je biti daleko od buke i vreve u prometnoj luci. Uz ove savjete možete izgraditi samopouzdanje i sidriti se poput starog morskog vuka sve do kraja charter tjedna. Sidrenje Niz faktora igra ulogu u osiguravanju vašeg plovila n..

0 komentari
članci
Naslovi

Kategorije članaka


Pretraga članaka

Traži