Naslovi Naslovi

Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri

Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   Planer rute plovidbe možete koristiti da se bolje pripremite za vaš odmor na brodu. Na karti možete vidjeti i linkove na blog članke o pojedinim destinacijama koji vam mogu pomoći da se lakše odlučite što želite posjetiti. Između dvije odabrane točke možete vidjeti udaljenost u nautičkim miljama, a prikazana je i ukupna dužina vaše rute.   Za vas ..

0 komentari
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara

Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke od službi? Evo samo nekih koje nam odmah padaju na um; kvar na plovilu, oštećenje jedara, izgubljeno sidro, nasukavanje, ozljeda, čovjek u moru, brodolom, traženje zaštićene uvale za sidrenje, nedostatak namirnica ili vode itd. Mogućih situacija je bezbroj, od vrlo jednostavnih pa sve do po život opasnih. Na tržištu je upravo predstavljen inovativni projekt..

0 komentari
Vjetrovi u Grčkoj

U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva vjetra - djecom Astreja, astrološkim božanstvom sumraka i božicom zore Titana, Eos - također poznatom kao Aurora. Ta četiri božanstva vjetra  nazivaju se Anemi i ime su dobila po 4 kardinalne točke kompasa, a njihovo nasljeđe odzvanja sve do današnjih dana kako u jeziku tako i mitologiji. Tisućljećima kasnije, Anemi je grčka riječ za vjetrove, a imena pojedinih vjetro..

0 komentari
Tražite najam broda od srijede do srijede?

Nautičari koji su već iznajmljivali plovila znaju da većina čarter tvrtki nudi najam broda po već ustaljenom periodu od subote do subote.   Nedavno su neke od naših partnerskih čarter firmi odlučile izaći u susret gostima koji žele iznajmiti brod sredinom tjedna tj. od srijede do srijede. Tako da sada u našoj ponudi možete naći nekoliko plovila u bazi u marini Punat na otoku Krku koja su dostupna za najam od srijede do srijede. Osim iz Punta, takva je ponuda dostupna na upit i u ..

0 komentari
Jedrenje uz dobro štivo

Bilo da je riječ o jedrenju po mirnom ili nešto uzburkanijem moru, jednom kad se završi naporan rad na dizanju i spuštanju jedara, navigaciji i sidrenju, a vi ste u sigurnoj luci ili usidreni u mirnoj uvali; da li tada volite ležati na palubi s dobrom knjigom? Evo preporuka samo nekih od brojnih naslova za raličite ukuse u koje možete “zaroniti” tijekom vašeg odmora na brodu. Vještine za uspješnu plovidbu Ako želite poboljšati svoju vještinu ​​jedrenja ili unaprijediti svoje tehni..

0 komentari
Preseljenje brodova za najam iz marine Pomer

Brodovi za najam koji su do sada bili smješteni u ACI marini Pomer od sljedeće godine imaju novi dom - premještaju se u novu bazu u marini Puntica u Medulinu.   Marina Puntica trenutno je u fazi renoviranja te se otvorenje očekuje na proljeće 2019. godine. ..

0 komentari
Kratka povijest jedrenja u Grčkoj – Prvi dio

Mitologija i drevni pomorci Pomorska povijest Grčke, poput većine tamošnjih stvari, datira tisućama godina unazad. Sve drevne civilizacije imaju svoju priču o pomorskim, istraživačkim i trgovačkim putovima. Dio šarma koji pruža jedrenje u Grčkoj je činjenica da je drevna povijest očigledna posvuda, a znanje da vaša iznajamljena jedrilica plovi rutama identičnima onih starih pomoraca čini ovo iskustvo još zanimljivijim. Prvi europski nautičari Prvi dokazi o plovidbi u Grčkoj datira..

0 komentari
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?

Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijente predstavlja dodatnu sigurnost. Naime, ako agencija za najam plovila ili charter tvrtka koji su članovi Yacht Pool-a odu u stečaj, Yacht Pool osigurava klijentu povrat cjelokupno uplaćenog iznosa.   Zaštita vaših uplaćenih predujmova je važna i potrebna kao što se već nekoliko puta pokazalo u prošlosti. Iz tog razloga mudro je birati charter agenc..

0 komentari
International Charter Expo 2018 u Zagrebu

Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu digitalnih komunikacija i sve bržeg poslovanja rijetke su prilike kada uživo možemo sresti ljude s kojima usko surađujemo ili one s kojima ćemo suradnju tek ostvariti.   Od iznimne je važnosti pozdraviti i naše drage dugogodišnje partnere, upoznati neka nova lica i nove charter kompanije, iskoristiti svaku priliku za što bolju komunikaciju, sura..

0 komentari
Otkrivanje hrvatskih nautičkih ruta

Hrvatska obala je preplavljena s više od tisuću otoka i otočića, od malih zelenih mini-rajeva do velikih i sušnih. Čarobna mješavina antičkog i modernog čini Hrvatsku jedinstvenom destinacijom za sve ukuse. Iako je kao destinacija za jedrenje dobro poznata i popularna, još uvijek ima dovoljno otoka van glavnih turističkih ruta, tihih uvala i kamenitih ribarskih mjesta u kojima ćete osjećati da se nalazite u netaknutom dijelu Europe. Jedino pitanje je otkud krenuti i koliko vremena imate na ra..

0 komentari
Najbolji filmovi o jedrenju

Ugodno topli ljetni dani na moru su se pretvorili u nešto hladniju jesen, a europska zima je pred nama. Dok sjećanja na ovogodišnji najam plovila i jedrenje na Mediteranu polako blijede, a vrijeme postaje hladnije, donosimo naš izbor zanimljivih filmova na temu jedrenja. Opasno more (Dead Calm, 1989), triler Australski par kreće na jedrenje na lijepoj 60 stopa dugoj ketch jedrilici kako bi se oporavili nakon strašne nesreće. Nailaze na čovjeka koji izgleda kao jedini preživjeli brodol..

0 komentari
Kišni dan na jedrenju

Svi se nadamo da nećemo imati loše vrijeme na našem odmoru na jedrilici. Ako se pak dogodi suprotno i pogled s broda nije baš kao u brošuri, a kiša nemilice pada, ipak nije sve izgubljeno. Evo nekoliko ideja kako zabaviti sebe i vašu posadu za vrijeme kišnih dana na brodu. Jedrenje po kiši Jedna je mogućnost da idete jedriti. Biti na moru po kiši može biti jedinstven doživljaj, no sjetite se da će vidljivost biti slaba, more vjerojatno valovito i da postoji šansa da se vrijeme pogorša..

0 komentari