Kralj ugodnosti - Bavaria 46 Cruiser

Kralj ugodnosti - Bavaria 46 Cruiser
23.05.2016

Robustan, prostoran i luksuzan, Bavaria 46 Cruiser nagrađen je titulom 'Europske jahte godine' (2015) s dobrim razlogom. Ova suradnja Bavarije i Farr tvrtke za dizajn jedrilica unaprijedila je postojeći šarm Bavaria 45 Cruisera u prostorni, moderni i prije svega praktični 46 Cruiser. Ovaj je brod također najnoviji dodatak u našoj ponudi i možemo reći da je jedrenje Bavaria 46 Cruiserom uz obalu Pule bio istinski užitak te nam je definitivno jasno zašto je ovaj model favorit ne samo vlasnika jahti već i omiljen charter odabir.

Stabilan u kursu 

Prema našem iskustvu i brojnim drugim osvrtima ovaj snažni obiteljski cruiser omogućuje izvrsno iskustvo jedrenja. Bavaria 46 Cruiser opremljen je jednostavnom ali i snažnom postavom koja uključuje glavno jedro i malu roll genovu. Poput drugih Bavaria, može dostići impresivne brzine za tako robusno plovilo. Prema portalu Bluewater Sailing može doseći 7.5 čvorova na 10 čvorova vjetra što se definitivno poklapa i s našim iskustvima s ovom jahtom. Kokpit s dvostrukim kormilima efikasno je postavljen te nudi izvrsnu vidljivost i stabilnost skiperu zahvaljujući praktičnim podupiračima za noge koji vas drže na mjestu kad se brod naginje. Ako su jedra dobro postavljena, jedrenje 46 Cruiserom može biti poprilično zabavno, a zahvaljujući dvostrukim kormilima okreće se bez teškoća, klizeći preko valova, elegantno jedri čak i po snažnom vjetru.

Izvorno, Bavaria 46 Cruiser dolazi opremljen s 55HP Volvo Penta motorom sa S-pogonom koji s lakoćom može ostvariti brzinu od 6.5 čvorova. Brod ima dobre upravljačke karakteristike zahvaljujući dvostrukom kormilu te u kombinaciji s jedrima i pramčanim i krmenim propelerima sidrenje ili napuštanje marine ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Zahvaljujući učinkovitoj postavi jedara te dobro osmišljenom kokpitu i palubi, čak je i ovako velikom jahtom moguće jedriti s relativno malom posadom. Iza ovog broda stoji tim iskusnih dizajnera i graditelja jahti koji su Cruiser 46 uskladili sa standardima visoke kvalitete te ga učinili dobro uravnoteženim iz svakog kuta.

Prekrasan izvana i iznutra 

Prvo obilježje koje ćete primijetiti kod Bavaria 46 Cruisera vjerojatno je njegova veličina. Zahvaljujući prostranoj građi i učinkovito postavljenoj palubi ovaj brod definitivno sadrži dovoljno mjesta pod suncem koje uključuje i prostrani kokpit koji omogućuje osobi iza kormila upravljanje broda u opuštenom i dobro smještenom društvu. Uz pregršt prostora na palubi velika pomična platforma za plivanje još je jedna stvar koja jednostavno mami na svježi morski zrak.   

Osebujni trup kojeg je dizajnirala tvrtka Farr, nudi impresivnu površinu životnog prostora te bez problema može udomiti do osmero ljudi. Interijer je moderan i inovativan po mnogo karakteristika. Bavaria 46 Cruiser ima fleksibilan broj kabina (3 ili 4) zahvaljujući dosjetljivoj i praktičnoj pregradi koja glavnu kabinu može podijeliti u dvije komforne i prostrane kabine. Svaka kabina ima relativno visok strop i zadovoljavajuć prostor za skladištenje odjeće i opreme za razne vremenske uvjete, tako da si svi članovi posade mogu dati gušta pri pakiranju. Brod ima 2 wc-a s dvije odvojene tuš kabine i salon kao središnju točku života pod palubom. U luksuzni se salon može ugodno smjestiti osmero ljudi, ima stol koji je također pogodan za postavljanje navigacijskih karti, učinkovit prostor za kuhanje koji bi svaki brodski kuhar mogao poželjeti te inovativan prostor za navigaciju koji je praktično postavljen za brz i neometan pristup.  

Što se tiče prostora za skladištenje opreme, sasvim je očito da vas Bavaria 46 Cruiser neće razočarati. Ima više nego dovoljno prostora u kokpitu za skladištenje užadi i sigurnosne opreme kao i dostatan prostor za spremanje dodatnih jedara ispod palube. Brod ima okviran kapacitet od 210 litara za gorivo i 360 litara za vodu.  

Bavaria 46 Cruiser

Bavaria 46 Cruiser - unutrašnjost

Bavaria 46 Cruiser - kuhinja

Favorit Jadrana 

Bavaria jahte su neosporivo najbrojniji brodovi u našoj ponudi, brojeći ukupno 1830 plovila od kojih model Bavaria 46 zauzima prvo mjesto po brojnosti sa sveukupno 260 plovila. Za one koji preferiraju novije brodove Bavaria 46 Cruiser bi bio logičan odabir budući da naša ponuda uključuje modele 46 Cruisera godišta 2016, 2015 i 2014. Uz Bavaria 46 Cruiser u ovom slučaju možete uzeti u obzir i Bavaria 46 Vision model kojem također uglavnom pripadaju jahte novijeg godišta. Ako preferirate jedriti iskusnijim brodovima a ljubitelj ste modela 46 također nudimo modele godišta 1997. ili 1999. godine. Naravno, osim što je najbrojniji, Bavaria 46 Cruiser također je i jedan od najpopularnijih modela koje nudimo. Zahvaljujući općoj popularnosti Bavarijinih jahti nakon 46 Cruisera po popularnosti slijede i drugi modeli poput Bavaria 40, Bavaria 36 i Bavaria 44.  

Bavaria 46 ponuda- Yacht Rent

Bavaria modeli u brojkama

Pravi odabir za odmor

Ako sanjate o zabavnom jedrenju u atmosferi elegancije i ugodnosti i želite udobno smjestiti svoje prijatelje na brodu, Bavaria 46 Cruiser bio bi naš odabir. Kao što možete vidjeti na videu, mi smo itekako uživali u našem provodu na ovoj prekrasnoj jahti, opuštajući se na suncu i svježem morskom povjetarcu jednostavno klizeći kroz Jadran i nadamo se da ćete i vi s nama podijeliti ovo iskustvo.   

Bavaria 46 Cruiser u plovidbi

Kapetan :)


Podijeli ovaj članak sa svojim prijateljima


0 Komentari
Ostavi komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod:jedrilica Dufour 430 Šibenik Hrvatska
25%
Dufour 430 2023
26.10.2024 - 23.11.2024
Ležaji: 8
2.300€ 1.725€/ tjedan
per person 216€/ tjedan
Kabine: 4 / WC: 2
Mjesto: Šibenik
jedrilica Dufour 430 Šibenik Hrvatska
25%
Dufour 430 2023
12.10.2024 - 19.10.2024
Ležaji: 8
2.300€ 1.725€/ tjedan
per person 216€/ tjedan
Kabine: 4 / WC: 2
Mjesto: Šibenik
jedrilica Dufour 430 Šibenik Hrvatska
25%
Dufour 430 2023
05.10.2024 - 12.10.2024
Ležaji: 8
2.550€ 1.913€/ tjedan
per person 239€/ tjedan
Kabine: 4 / WC: 2
Mjesto: Šibenik