Salona 46 - prekretnica u svijetu jedrenja

Salona 46 - prekretnica u svijetu jedrenja
27.09.2022

Svoju svjetsku premijeru, ova prekrasna jedrilica doživjela je na sajmu plovila Southampton Boat Show u rujnu 2021. Dobivene kritike bile su vrlo pozitivne, a možemo vidjeti I zašto.

Najistaknutije značajke Salone 46 su njezin jedinstveni električni propulzijski sustav s dva Oceanvolt elektromotora koji omogućuju lako manevriranje u malo prostora te hidrogeneracijski sustav koji vraća energiju u baterije tijekom plovidbe.

Pažnja posvećena elegantnim detaljima, s vrhunskim podovima i elementima od tikovine, može se uočiti duž cijelog ovog veličanstvenog plovila. U Saloni su surađivali s dizajnerskim timom J&J i iskoristili povratne informacije svojih kupaca podižući standarde avangardnog luksuznog dizajna jahti. Oni nude visoku razinu prilagodbe kako bi odgovarali jedinstvenom iskustvu i željama jedrenja svakog vlasnika.

Visokokvalitetnu opremu Salone 46 proizvele su vodeće svjetske firme, a funkcionalnost i elegantna privlačnost ovog dinamičnog modela u potpunosti su integrirani u cjelinu koja odgovara premoćnom stilu Salone upravo savršeno. Sve u svemu, ovo je idealna jahta za najam koja pruža jednostavnu plovidbu s puno udobnosti i sa stilom.

 

 

Što će se nautičarima svidjeti kod ove jedrilice izvana

Jedrilica posjeduje prostran kokpit s dvostrukim kormilom i najnoviju B&G navigacijsku opremu.

Jednostavno pritisnite prekidač i električno uvlačiva platforma za kupanje olakšava ulazak u more. Velika širina bočnih prolaza omogućuje izdašno kretanje po prostoru. Sklopivi stol nalazi se u sredini kokpita, a snažna vitla dovode konope u kokpit. Duboko sidro i pretinci za bokobrane su smješteni u pramcu.

Udobna unutrašnjost jedrilice

Kabina ima opremu vrhunske kvalitete i dizajnerske završne obrade u koži i drvu. Interijer je prozračan s obiljem svjetlosti koja struji kroz pravokutne prozore, a rukohvati se protežu cijelom dužinom prostora.

U kuhinja je štednjak s 3 plamenika te gornjim poklopcem za zatvaranje, dva hladnjaka, a oduševio nas je rasklopivi blagovaonski stol za 10 osoba. Sklopivi stol za navigaciju, upravljačka ploča i monitori baterija te instrumenti su skladno uklopljeni u svoje okruženje. Jedrenje s visokom tehnologijom u svom najboljem izdanju!

Tlocrt modela s 4 kabine sarži dvije kabine na pramcu i dvije kabine na krmi sa zajedničkim kupaonicama. Ručni toaleti se mogu koristiti i električno. Na tlocrtu modela s 3 kabine, prednja glavna kabina ima vlastitu kupaonicu, a dva su velika ležaja na krmi. Zgodni pravokutni prozori sa svake strane kreveta omogućuju vam da gledate valove kako zapljuskuju bokove broda dok se opuštate.

Kabine su prostrane, super udobne s velikom stajaćom visinom, king size krevetima te mnoštvom prostora u ormarićima plus spremištima ispod kreveta. Cijelo uređenje je dobro osmišljeno s modularnim jedinicama, puno utičnica i opremljeno grijanjem.

Yacht-Rent: Salona 46 najam jedrilice

Budućnost jedrenja

Električni motori su apsolutno tihi i postavljeni su ispod svakog od ležajeva na krmi. Potrebno im je puno manje održavanja od standardnih motora. Dobro izoliran Yanmar motor smješten je ispod ulaznih stepenica.

Ultra moderne konstrukcijske tehnike koje koriste višeosna staklena i karbonska vlakna, s unutarnjim čeličnim okvirom koji podupire kobilicu i jarbol, stvaraju snažnu, ali laganu strukturu koja nudi vrhunske performanse jedrenja. Salona 46 je funkcionalna, a u isto vrijeme i privlačno elegantna.

Nautičari koji unajmljuju Salonu 46 otkrili su apsolutni užitak plovidbe. Isprobajte i upustite se u novi način jedrenja.

Salona Yachts - "Vrhunsko zadovoljstvo plovidbe"

Salona Yachts je osnovana 2002.  i smještena na istočnoj jadranskoj obali, 6 km sjeverno od Splita. Salona Yachts teži savršenstvu održavajući hrvatsku brodograditeljsku tradiciju iz antičkog doba kada je Salona (Solin) bila luka i obalno uporište ilirskih Delmata. Dokaz nalazimo u ponosu graditelja i vlasnika, zadovoljstvu njihovih kupaca te u brojnim svjetskim regatama koje su Salona modeli osvojili.

Salona pruža postprodajne usluge na pet kontinenata. Svi čamci su izgrađeni prema Ocean A kategoriji i imaju certifikat DNV-GL. Pozivamo vas da unajmite ovu jahtu i isprobate je. Nećete biti razočarani, dapače, to će vjerojatno promijeniti vaše buduće odluke o najmu.

Yacht-Rent: Salona 46 najam jedrilice

Recenzija jedrilice Salona 46

Pioniri i influenseri u električnom jedrenju, Dan i Kika, koji već sedam godina plove svijetom na svojoj potpuno električnoj jedrilici Uma, te Graham Balch iz Green Yachtsa, krenuli su na petodnevno krstarenje hrvatskim otocima ocijeniti Salonu 46.

Jedrili su u različitim vremenskim uvjetima i zaključili s povoljnim recenzijama u kojima se Salona 46 navodi kao "električni brod sljedeće generacije" i, sa svojim uravnoteženim kormilima i dvostrukim motorima, "se tako glatko i lako plovi te tako lako manevrira da pomaže ljudima da uživaju u jedrenju".

Graham je izjavio da je rijetkost pronaći brod za krstarenje te veličine s tako izvanrednim performansama i brzinom jedrenja. Dalje je komentirao: "Odvaja vas od infrastrukture o kojoj se osjećate ovisno na drugim brodovima. Nakon tri ili četiri sata plovidbe vraćate energiju u bateriju tako da ona postaje održiva za život izvan mreže."

Dužina (uključujući špirun)

14.14 m

Dužina trupa

13.50 m

Dužina na vodenoj liniji

12.23 m

Širina

4,20 m

Gaz

2,44 m

Deplasman prazanog

9,800 kg

Glavno jedro s letvama

63.9 m2

Genova na namatanje

45.1 m2

CE Certifikat

DNV – GL

Kategorija dizajna

A - Ocean

Dizajn

J&J / Salona design

 

Dobitnik nagrade Green Boat

U rujnu 2021. Salona 46 osvojila je nagradu za najbolji Green Boat na Međunarodnom sajmu nautike u Newportu između najvećeg broja sudionika ikada za tu kategoriju!

 

 

Salona Yachts

Salona Group LTD, Matoševa 8, 21210 Solin, Croatia

info@salonayachts.com +386 (0)21 275 022

 

---

Autor: Diana Karmela


Podijeli ovaj članak sa svojim prijateljima


0 Komentari
Ostavi komentar
Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod:jedrilica Bénéteau Platu 25 Sardinia Italija
28%
Bénéteau Platu 25 2000
03.08.2024 - 10.08.2024
Ležaji: 4
1.570€ 1.130€/ tjedan
per person 283€/ tjedan
Kabine: 2 / WC: 1
Mjesto: Sardinia
jedrilica Bavaria Cruiser 34 Biograd na moru Hrvatska
25%
Bavaria Cruiser 34 2018
03.08.2024 - 10.08.2024
Ležaji: 6+2
3.080€ 2.310€/ tjedan
per person 289€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 1
Mjesto: Biograd na moru
jedrilica Bénéteau Platu 25 Sardinia Italija
28%
Bénéteau Platu 25 2000
03.08.2024 - 10.08.2024
Ležaji: 4
1.620€ 1.166€/ tjedan
per person 292€/ tjedan
Kabine: 2 / WC: 1
Mjesto: Sardinia