Yacht Charter Management

Yacht Charter Management
23.02.2017

Jeste li ikada sanjali da imate vlastitu jedrilicu, da se otisnete na osunčanu pučinu Mediterana i šire? Je li vas trošak takvog pothvata zaustavio u ostvarenju tog sna?

Yacht charter management može vam ponuditi elegantno rješenje kako biste nadoknadili troškove vašeg broda, a istovremeno mogli uživati u njemu.

Što je Yacht Charter Management?

Charter management je poslovni odnos između charter tvrtke i vlasnika plovila, pri čemu charter tvrtka iznajmljuje plovilo, vodi marketing i održava plovilo, a prihod dijeli s vlasnikom plovila.

Stavljanje jahte u charter management vam daje priliku da smanjite troškove ulaganja i održavanja vašeg broda i / ili osigurate prihode, a da vam je još uvijek dostupna za korištenje tijekom sezone jedrenja. Charter tvrtka preuzima sve rizike, troškove i upravljanje plovilom, nudeći marketinške mreže i velike baze klijenata u svrhu najma plovila.

Za početak

Prva stvar je kupnja broda. Mnoge tvrtke koje se bave charter managementom također su prodajni predstavnici velikih brendova za plovila. Često nude model financiranja, ako ne želite platiti punu cijenu broda unaprijed. Prijevoz vaše jahte do nautičkog odredišta obično je uključen u cijenu, kao i sva potrebna charter oprema.

Sljedeća stvar je izbor modela financiranja. O mogućnostima financiranja može vas savjetovati tvrtka s kojom potpisujete suradnju ili možete to učiniti i sami.

Iako postoje različiti programi u ponudi, osnovna ideja je da kupite svoj brod i iznajmite ga charter tvrtci koja može povećati potencijal najma vašeg plovila.

Odabir pravog programa za Yacht Charter Management

Postoje različite vrste programa za upravljanje. Uz izravnu kupnju broda, jedan od programa je program zagarantiranog prihoda u kojem tvrtka za upravljanje ima eksluzivan ugovor za najam plovila, uz preuzimanje kompletnog rizika i troškova, te jamči stopu povrata, obično oko 9%. Ovi programi su najjednostavniji i omogućavaju da napravite točnu financijsku projekciju gdje ćete biti na kraju svog ugovora. Na primjer, s ulaganjem od 250.000 € za kupnju plovila, godišnja dobit od 9% iznosi oko 25.000 € neto.

U programu dijeljenja rezultata ili dobiti, neto prihod obično će se dijeliti 65-70 % za vlasnika i 35-30 % za tvrtku. U ovoj shemi vlasnik je odgovoran za sve troškove. To je najviši program i, možda, najdostupniji, ali također obuhvaća određeni rizik jer prihodi ovise o tome kakva je charter sezona. Sa 250.000 € ulaganja u plovilo, uz pretpostavljeni dogovor 35:65 ; očekivani troškovi su 8-11.000 €, a očekivana dobit za 20-tjednu charter sezonu iznosi 39.000 €. Dakle, očekuje se da će neto dobit biti oko 25-28.000 € godišnje, što predstavlja stopu povrata od oko 10-12 %.

Tu su i programi koji mogu uključivati ​​financiranje vašeg plovila, u kojem prilikom kupnje djelomično uplatite plovilo, te se ostatak otplaćuje od iznajmljivanja. Svaka tvrtka koja se bavi charter managementom ima različite programe, te bi bilo dobro da ih prethodno istražite.

S tim programima možete nadoknaditi troškove vašeg broda u roku od otprilike 5-7 godina, ovisno o programu i tvrtci koju izaberete, a kada istekne ugovor o charteru vaš brod će biti spreman za vas - u dobrom stanju i dobro održavan. Možda ćete nakon toga imati mogućnost staviti svoj brod u drugi stup flote, prodati ga ili ga jednostavno koristiti.

Svi programi nude 'tjedne za vlasnike' kada možete koristiti svoj brod ili bilo koji drugi brod u floti charter tvrtke i to na bilo kojoj od destinacija koju nudi charter tvrtka. Upravo je to glavna prednost ovih ugovora.

Budite oprezni

Želite biti sigurni da je charter tvrtka iskusna u svom poslu. Kao i kod svih partnerstava dobar ugovor je tajna uspjeha, pa svakako dobro proučite, pročitajte sitna slova i pobrinite se da dogovorite osiguranje, nivo održavanja, gubitke i oštećenja, kao i uvjete otkaza prije nego potpišete ugovor.

Raspravite sve mogućnosti prije nego što odaberete svoj program i budite svjesni posljedica svojih odluka.

U svakom partnerstvu postoji rizik, i ovo nije investicija bez rizika. Treba uzeti u obzir rastuću popularnost ‘odmora pod jedrima’ i nautičarskih destinacija, kao i opće ekonomske uvjete.

 

Sve u svemu, Yacht Charter Management može biti vaš partner u kupnji broda iz vaših snova!


0 Komentari

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod:JULIA
40%
Bavaria 40 2002
07.04.2018 - 28.04.2018
Ležaji: 6+2
1.000€ 600€/ tjedan
per person 75€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 2
Mjesto: Trogir
BELLA
19%
07.04.2018 - 05.05.2018
Ležaji: 6+3
850€ 689€/ tjedan
per person 77€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 1
Mjesto: Biograd na moru
NINA
40%
07.04.2018 - 28.04.2018
Ležaji: 6+2
1.100€ 660€/ tjedan
per person 83€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 2
Mjesto: Trogir