Zdravstvene prednosti jedrenja

Zdravstvene prednosti jedrenja
06.10.2015

Za neke, jedrenje je neutaživa potreba za istraživanjem dalekih i bliskih obala i svih blagodati koje one nude. Međutim, osim ispunjavanja vaše želje za plovidbom, jedrenje također nosi brojne prednosti za vaše zdravlje. 

Jedrenje – put ka zdravom tijelu?

Neovisno o tome kako organizirate svoj boravak na brodu, on uvijek uključuje određenu razinu fizičke aktivnosti i rada. Tijekom jedrenja redovito i kontinuirano sudjelujete u raznim zadacima koji, na početku možda i neprimjetno, nose značajne blagodati za vaše fizičko zdravlje. Svo to sagibanje, čučanje, kormilarenje te postavljanje i trimanje jedara razvijaju snagu vaših mišića te ujedno i poboljšavaju vaš metabolizam, okretnost, fleksibilnost kao i vašu koordinaciju i spretnost. A nakon svog tog posla, probuđeni apetit će vas sigurno potaknuti na koji zalogaj lokalne kuhinje, bogate vitaminima i mineralima. 

Sunce, more i svježi povjetarac 

Još jedan važan apekt koji vam boravak na brodu jednostavno garantira, svjež je zrak i miris mora. Ako jedrite u ljetnom periodu, osim uživanja dobro poznatih blagodati čistog morskog povjetarca, također imate priliku okupati se u bistrom moru i upiti zdravu dozu sunčevih zraka. Otac medicine, Hipokrat, često se bavio brojnim zdravstvenim svojstvima mora koja se danas primjenjuju u medicini kroz razne tretmane morskom vodom. Jedrenje nam, ustvari, nudi izvrsnu kombinaciju ovih prirodnih bogatstava.

Sunbathing on the sailing boat

Unutranji mir koji nijedna oluja ne može poremetiti 

Ova dragocijena vještina ne utječe samo na naše fizičko zdravlje, već i na naš osjećaj unutarnjeg mira i zadovoljstva. Dok zvukovi mora, svježi povjetarac i nježna sunčeva svjetlost definitivno tvore revitalizirajuću atmosferu, vaše odgovornosti na brodu su te koje imaju izrazito važan značaj za vašu mentalnu okretnost. Te aktivnosti razvijaju vašu sposobnost koncentracije, dok suradnja s posadom poboljšava vaše organizacijske i komunikacijske vještine te boravak na brodu čini značajnijim i produktivnijim za sve prisutne. U konačnici, svi ovi zadatci koji ispunjavaju vaše vrijeme na jedrilici, također vas tjeraju da svoje brige i probleme ostavite na kopnu. 

Jedrenje je uistinu iskustvima bogata i osnažujuća aktivnost, koja će transformirati vaše tijelo i duh. To je jedna od onih vještina koja vas izaziva da otkrijete što znači istinski živjeti punim plućima.

Health benefits of sailing


0 Komentari

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod:JULIA
40%
Bavaria 40 2002
07.04.2018 - 28.04.2018
Ležaji: 6+2
1.000€ 600€/ tjedan
per person 75€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 2
Mjesto: Trogir
BELLA
19%
07.04.2018 - 05.05.2018
Ležaji: 6+3
850€ 689€/ tjedan
per person 77€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 1
Mjesto: Biograd na moru
NINA
40%
07.04.2018 - 28.04.2018
Ležaji: 6+2
1.100€ 660€/ tjedan
per person 83€/ tjedan
Kabine: 3 / WC: 2
Mjesto: Trogir