Život je party na brodu! Grčka i Hrvatska

Život je party na brodu! Grčka i Hrvatska
04.10.2017

Ako opuštajuća plovidba po skrivenim uvalama, mirna sidrišta i mirne večeri nisu vaša vizija savršenog “odmora pod jedrima” i ako volite “divljati”, postoji mnoštvo alternativa; zapravo možete ploviti upravo tamo gdje je akcija!

I hrvatski i grčki otoci se već godinama nalaze na listi top 10 otoka za zabavu; osim toga odlične su destinacije za najam plovila. Ova kombinacija nudi pregršt mogućnosti plovidbe s jednog na drugi otok, sa jednog na drugi party na najljepšim plažama na svijetu.

Bilo da ste redoviti partijaneri ili samo želite otpuhati paučinu, rezervirajte brod i zaplovite svojim putem do plaže i “pool party-ja”, klubova na otvorenom, družite se pod punim mjesecom ili u potpunom mraku s nevjerojatnom mediteranskom prirodom u pozadini. Sam put do tamo već je pola zabave!

Zagrijavanje

Mediteranski noćni život započinje sa ispijanjem koktela uz zalazak sunca, večerom u tradicionalnoj konobi, popraćenom pićem i, ukoliko vas atmosfera povede, možete završiti u nekom od klubova do jutra. Različiti stilovi glazbe na više pozornica privlače međunarodno priznate DJ-e. Klupska zabava na Mediteranu zadovoljiti će svačiji ukus, bilo da želite popiti piće u beach baru ili se zabavljati u glamuroznim super klubovima do sitnih sati.

Pustite kosu na Cikladama, Grčka

Jedno od najboljih područja u Grčkoj za iznajmiti brod i partijati na otocima su Ciklade. Ova otočna skupina obuhvaća Mykonos, Santorini, Paros i Ios – najpopularnije otoke za partijanje koji privlače globalno pleme partijanera – vjerujte, nećete biti razočarani.

Iznajmili ste jedrilicu u Mykonosu s vama dragim osobama i pićem; party je tek započeo na jednoj od svjetskih najljepših party destinacija. Plovidba oko Mykonosa prilika je da provjerite brojne barove na plaži, većina njih na poznatoj Super Paradise Beach. Plaža Paraga je lijepa i mirna danju do oko 4 poslijepodne kad se otvara Kaluha Beach Bar gdje zabava traje sve dok ne svane. Nemojte zaboraviti  na Scandanavian Bar i Paradise Club gdje vodeći DJ-evi “tresu tlo pod nogama”. Osim divlje beach party scene, Mykonos ima mnogo mirnih uvala gdje se možete odmoriti i opustiti, ali isto tako i fascinantna drevna mjesta za mirnije dane.

Ploveći prema jugu, Paros je nadolazeći partijanerski otok, dobra stanica uz pregršt barova i klubova duž Naoussa i Parikia šetnice. Možete se zavaliti u lounge bar ili popiti kavu u tradicionalnom kafiću, poslušati jazz glazbu ili plesati uz dance glazbu u  klubovima; ako ste željni gužve i partijanja na plaži, zaputite se na Pounda Beach.

Sljedeći je Ios, često predstavljen kao otok broj 1 za partije u Grčkoj. Prvi put su ga 'otkrili' turisti sa naprtnjačama u 1970-im, na tzv. hippy putovanju, te su upravo ti originalni partijaneri postavili temelje za vrhunsku party destinaciju kao što je danas moderan Ios. Sada, s potpuno razvijenom masovnom turističkom infrastrukturom, na Iosu se okupljaju ljudi iz svih krajeva svijeta i na bijelim pješčanim plažama plešu do zore pod veličanstvenim narančastim zalaskom sunca. Tijekom dana seoske ulice odišu opuštenom prepoznatljivom grčkom atmosferom; dok se noću na njima živi te su ondašnje ljetne svečanosti poznate kao neke od najluđih na svijetu. Dobri klubovi koje možete posjetiti su Aftershock, Slammer Bar, Flames Bar, Sweet Irish Dream, Disco 69, Blue Note i Scorpion Nightclub. Najpoznatija od svih je plaža Mylopotas, originalna partijanerska plaža, na kojoj se nalazi renomirani Far Out Beach Club.

Niti jedan vodič za otočne zabave ne bi bio potpun bez Santorinija, najjužnijeg cikladskog otoka i vjerojatno najpoznatijeg grčkog otoka. Primamljivost ovog vulkanskog otoka je neopisiva. U obliku polumjeseca, jedinstveno lijep; sa šareno obojanim liticama koje se uzdižu iz mora i bijelim kućama na vrhovima. Plovidba na Santorini je nešto posebno. To je idealno mjesto za probisvijete na unajmljenoj jedrilici, prije no što se upute na boogie noć u klubove kao što su Enigma i Koo Club u Firi.

Popularna Casablanca Soul je mjesto za izlazak za live funk, soul i dance glazbu, a na suprotnoj strani otoka, u obalnim selima Kamari i Perissa, su plaže duž kojih je beskrajan lanac otvorenih barova na plaži, prepunih turista!

Iako partiji nisu divlji kao na Mykonosu ili Iosu, i tu može biti dress code u nekim od barova, ali možete biti sigurni da provodite vrhunsko vrijeme.

Plešući duž Dalmatinske obale

Dalmatinska obala je ovih dana jedna od najpopularnijih europskih mjesta za odmor. Plaže sa planinom u pozadini, raspršeni otoci i odlična dalmatinska kuhinja učinile su svoje. Idealni uvjeti za jedrenje, više od nekoliko mjesta za partije i glazbeni festivali svaki tjedan tijekom ljeta pridonijeli su da se Dalmacija čvrsto označi  na karti kako za mlade, tako i za stare partijanere.

Otok Pag, na sjevernom Jadranu, poznat kao “nova Ibiza” među partijanerima. Njegov neplodan, stjenovit i dramatičan teren čini savršenu scenografiju za clubbing meku. Možete iznajmiti jedrilicu iz Zadra, Sukošana i Biograda na moru i ploviti do luke Novalje, a zatim i do plaže Zrće, poznate u cijelom svijetu kao jedne od najboljih plaža za ljetne zabave. Masivni, open-air klubovi na samoj plaži, kao što su Papaya, Aquarius, Kalypso, Euphoria i Noa koji su u punom zamahu u ljetnim mjesecima, privlače međunarodno priznate DJ-e.

Zrće je također dom prvoklasnih europskih glazbenih festivala. The Hideout Festival nudi 5 dana i noći elektronske dance i house glazbe s listom od preko 100 DJ-a, popodnevne pool partije, beach partije, zabave na brodovima, after partije gdje svi pucaju po šavovima  sve do izlaska sunca.

Osim Hideout Festivala, tu je i Fresh Island Festival u srpnju koji dovodi vodeće hip-hop, rap i rnb umjetnike na Zrće u trajanju od 3 dana. Kasnije Love Week dovodi elektronsku glazbu još sedam dana – ne može bolje od toga!

Vrijeme za opuštanje

Otok Rab je novorastuća party destinacija u Hrvatskoj. Otok se nalazi sjeverno od Paga, i dok manji otok živi u sjeni većeg i poznatog susjeda, probija vlastite niše s posjetiteljima festivala i globalnih partijanera.

Srednjovjekovna zemlja čudesa

Ploveći na jug prema Dubrovniku, još jedan otok popularan u visokom clubbingu je Hvar. Sa svojim ugledom premijernog party grada, često nazivan novi "St. Tropez”, njegov glamurozan ugled privlači  partijanere iz cijele Europe, slavne osobe i europsku elitu. Ljetni noćni život u uvali grada Hvara, kojim dominiraju zidine iz 13. stoljeća i gotičke palače, je blistav . Na mramornim ulicama možete pronaći različite vrste zabave. Zabave traju cijelu noć, u poznatim klubovima poput Carpe Diem, Club Aquarius, Pink Champagne i Nautical Bar. Jedno od najatraktivnijih mjesta u Hvaru je Hula Hula Beach Club, u kojem se od 5 sati popodne pa sve do izlaska sunca održavaju beach partiji. Tu su i brojne kulturno-povijesne znamenitosti koje možete vidjeti između zabava.

Svake godine u Hrvatsku dolazi svjetski poznat Ultra Music Festival te se Ultra Europe održava u Splitu, a Ultra Beach na Hvaru. Iznajmite jedrilicu iz Splita, Trogira ili Kaštela kako bi mogli posjetiti oba festivala brodom i uživati ​​u fenomenu globalnog festivala elektronske glazbe.

After party

Dobro mjesto za plovidbu na after je otok Brač, sjeverno od Hvara; manje glamurozno i ​​pretenciozno mjesto gdje ćete dobiti uvid u autentični hrvatski otočni život, za opuštanje.

Na južnoj strani, Bol ima niz noćnih klubova i koktel barova gdje se možete družiti i partijati od sumraka do zore. Tu se održavaju beach partiji u određeno vrijeme tijekom ljeta. Iako Bol nema ugled party destinacije kao Pag ili Hvar, njegova popularnost kao točke sidrišta za jahtaše čini stvari življima i stavlja ga na kartu otočnih party destinacija.

....i kad je party napokon gotov

Možda ćete htjeti pronaći neko od onih mirnijih sidrišta za dugo očekivan odmor i oporavak.


0 Komentari

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *
Ime: *

Email: *

Website:


Komentar: Napomena: HTML se neće prevesti!

Unesite kod u polje ispod: