Ermoupoli, najvažniji grad na otoku Syrosu  i Cikladama, prekrasan je grad bogate ponude. Povijesno je značajan jer je nekoć bio glavna luka Grčke, središte brodograđevne djelatnosti i komercijalni, pomorski te kulturni centar. Ermoupoli ili “Hermesov grad”, boga trgovine, također je odigrao veliku ulogu u grčkoj revoluciji protiv Osmanlija.


Sada je to mirno mjesto prepuno neo-klasičnih palača, trgova i velikih crkava iz nekih prošlih vremena. Ovdje se može pronaći niz dobrih muzeja i odlične konobe za isprobavanje domaće hrane.


Trg Miaouli jedan je od najljepših trgova u Grčkoj i poznat je po visokoj palmi ispod koje u hladu  možete uživati ​​u kavi ili obroku. Sve to možete doživjeti ukoliko se odlučite za preuzimanje vašeg čarter plovila iz grada Ermoupolija na Syrosu.


Syros se nalazi u središtu otočne skupine Ciklade te predstavlja jedno od najboljih polaznih mjesta  za jedrenje u Cikladama. Otoci Andros, Tinos Mykonos i Delos nalaze se na sjeveroistoku, a njihova snažna, privlačna ljepota još je impresivnija kada se gleda s broda. Ako zaplovite prema jugu možete otkriti i ostale otoke  kao što su Paros, Naxos, Ios i Santorini. Udaljena samotna sidrišta mogu se pronaći čak i u samoj špici turističke sezone.


Ermoupoli je prometno središte regije. Međunarodna zračna luka na Syrosu, udaljena je samo 3km od Ermoupolija, a ima izravne letove iz Atene i drugih europskih gradova. Postoje redovite trajektne linije iz Pireja i Rafine, Kea, Kythnosa i Lavria. Trajektne linije prema drugim otocima u Cikladama  poput Mykonosa, Parosa i Naxosa također pristaju ovdje. Osim toga postoje trajektne veze s Dodekaneskim otocima, uključujući Patmos, Leros, Kos i Rodos. Sjeveroistočni Egejski otoci, uključujući Patmos, Ikariu, Samos, Lesvos i Limnos također su povezani trajektom sa Syrosom.


Ciklade su poznate kao vjetrovito otočje i privlače iskusnije jedriličare u potrazi za izazovnijim jedrenjem. Mnogo je otoka za istražiti – od onih mirnih i opuštenih do dobro posjećenih i živahnih. Preporuča se iznajmljivanje broda sa iskusnim lokalnim skiperom ili cijele posade. Vjetar meltemi prevladava u ljetnim mjesecima i puše iz smjera sjevera-sjeverozapada. Mnogo je otoka za istražiti pa vam možda jednotjedni najam plovila neće biti dovoljan.


SHOW YACHTS

Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara
12.03.2019
Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke ...
Vjetrovi u Grčkoj
08.02.2019
U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva v...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...
International Charter Expo 2018 u Zagrebu
09.11.2018
Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu...