Najam plovila Syros

Ermoupoli, najvažniji grad na otoku Syrosu  i Cikladama, prekrasan je grad bogate ponude. Povijesno je značajan jer je nekoć bio glavna luka Grčke, središte brodograđevne djelatnosti i komercijalni, pomorski te kulturni centar. Ermoupoli ili “Hermesov grad”, boga trgovine, također je odigrao veliku ulogu u grčkoj revoluciji protiv Osmanlija.


Sada je to mirno mjesto prepuno neo-klasičnih palača, trgova i velikih crkava iz nekih prošlih vremena. Ovdje se može pronaći niz dobrih muzeja i odlične konobe za isprobavanje domaće hrane.


Trg Miaouli jedan je od najljepših trgova u Grčkoj i poznat je po visokoj palmi ispod koje u hladu  možete uživati ​​u kavi ili obroku. Sve to možete doživjeti ukoliko se odlučite za preuzimanje vašeg čarter plovila iz grada Ermoupolija na Syrosu.


Syros se nalazi u središtu otočne skupine Ciklade te predstavlja jedno od najboljih polaznih mjesta  za jedrenje u Cikladama. Otoci Andros, Tinos Mykonos i Delos nalaze se na sjeveroistoku, a njihova snažna, privlačna ljepota još je impresivnija kada se gleda s broda. Ako zaplovite prema jugu možete otkriti i ostale otoke  kao što su Paros, Naxos, Ios i Santorini. Udaljena samotna sidrišta mogu se pronaći čak i u samoj špici turističke sezone.


Ermoupoli je prometno središte regije. Međunarodna zračna luka na Syrosu, udaljena je samo 3km od Ermoupolija, a ima izravne letove iz Atene i drugih europskih gradova. Postoje redovite trajektne linije iz Pireja i Rafine, Kea, Kythnosa i Lavria. Trajektne linije prema drugim otocima u Cikladama  poput Mykonosa, Parosa i Naxosa također pristaju ovdje. Osim toga postoje trajektne veze s Dodekaneskim otocima, uključujući Patmos, Leros, Kos i Rodos. Sjeveroistočni Egejski otoci, uključujući Patmos, Ikariu, Samos, Lesvos i Limnos također su povezani trajektom sa Syrosom.


Ciklade su poznate kao vjetrovito otočje i privlače iskusnije jedriličare u potrazi za izazovnijim jedrenjem. Mnogo je otoka za istražiti – od onih mirnih i opuštenih do dobro posjećenih i živahnih. Preporuča se iznajmljivanje broda sa iskusnim lokalnim skiperom ili cijele posade. Vjetar meltemi prevladava u ljetnim mjesecima i puše iz smjera sjevera-sjeverozapada. Mnogo je otoka za istražiti pa vam možda jednotjedni najam plovila neće biti dovoljan.


Pogledajte dostupne jahte ( Syros )
Blog   Zadnje vijesti

Sjajna ljetna odredišta za jedrenje u Grčkoj – 1. dio
16.04.2021
Zbog bezbrojnih otoka ponekad je teško odabrati gdje rezervirati svoj odmor na brodu u Grčkoj. Kako bi vam olakšali izbor, u dva članka izdvojiti ćemo neka od najboljih nautičkih odredišta te dati korisne informacije.
Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Damir Cazin
“Tjedan dana jedreći po Jadranu imali smo priliku vidjeti i osjetiti sve čari Jadranske obale. Zasigurno će nam u sjećanju ostati otok Jabuka ...”
Oceanis 50 Family
2021-05-01
Mjesto: Sukošan
Irena Jelenic
“Na jedrenje s Yacht-Rentom smo krenuli I u smjeru vjetra se pokrenuli. Uz vjetar, sunce i more...”
Elan 344 Impression
2020-08-08
Mjesto: LOŠINJ
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Vladimir Popovic
“Sto se tice vase usluge ona je bila vrhunska kao i uvek (sve smo organizovali i resili na obostrano zadovoljstvo, necu da vas menjam ”
Gib`sea 51
2019-07-20
Mjesto: Split
Vladimir Drvenkar
“Naše jedrenje termin 30.05.-02.06.2019. Bavaria 49, ITT2, Mandalina, Šibenik ...”
Bavaria 49
2019-05-30
Mjesto: Šibenik