Najam plovila Syros

Ermoupoli, najvažniji grad na otoku Syrosu  i Cikladama, prekrasan je grad bogate ponude. Povijesno je značajan jer je nekoć bio glavna luka Grčke, središte brodograđevne djelatnosti i komercijalni, pomorski te kulturni centar. Ermoupoli ili “Hermesov grad”, boga trgovine, također je odigrao veliku ulogu u grčkoj revoluciji protiv Osmanlija.


Sada je to mirno mjesto prepuno neo-klasičnih palača, trgova i velikih crkava iz nekih prošlih vremena. Ovdje se može pronaći niz dobrih muzeja i odlične konobe za isprobavanje domaće hrane.


Trg Miaouli jedan je od najljepših trgova u Grčkoj i poznat je po visokoj palmi ispod koje u hladu  možete uživati ​​u kavi ili obroku. Sve to možete doživjeti ukoliko se odlučite za preuzimanje vašeg čarter plovila iz grada Ermoupolija na Syrosu.


Syros se nalazi u središtu otočne skupine Ciklade te predstavlja jedno od najboljih polaznih mjesta  za jedrenje u Cikladama. Otoci Andros, Tinos Mykonos i Delos nalaze se na sjeveroistoku, a njihova snažna, privlačna ljepota još je impresivnija kada se gleda s broda. Ako zaplovite prema jugu možete otkriti i ostale otoke  kao što su Paros, Naxos, Ios i Santorini. Udaljena samotna sidrišta mogu se pronaći čak i u samoj špici turističke sezone.


Ermoupoli je prometno središte regije. Međunarodna zračna luka na Syrosu, udaljena je samo 3km od Ermoupolija, a ima izravne letove iz Atene i drugih europskih gradova. Postoje redovite trajektne linije iz Pireja i Rafine, Kea, Kythnosa i Lavria. Trajektne linije prema drugim otocima u Cikladama  poput Mykonosa, Parosa i Naxosa također pristaju ovdje. Osim toga postoje trajektne veze s Dodekaneskim otocima, uključujući Patmos, Leros, Kos i Rodos. Sjeveroistočni Egejski otoci, uključujući Patmos, Ikariu, Samos, Lesvos i Limnos također su povezani trajektom sa Syrosom.


Ciklade su poznate kao vjetrovito otočje i privlače iskusnije jedriličare u potrazi za izazovnijim jedrenjem. Mnogo je otoka za istražiti – od onih mirnih i opuštenih do dobro posjećenih i živahnih. Preporuča se iznajmljivanje broda sa iskusnim lokalnim skiperom ili cijele posade. Vjetar meltemi prevladava u ljetnim mjesecima i puše iz smjera sjevera-sjeverozapada. Mnogo je otoka za istražiti pa vam možda jednotjedni najam plovila neće biti dovoljan.


Pogledajte dostupne jahte ( Syros )
Blog   Zadnje vijesti

Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Yacht Rent certifikacija
29.12.2020
Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduv ...
Irena Jelenic
“Na jedrenje s Yacht-Rentom smo krenuli I u smjeru vjetra se pokrenuli. Uz vjetar, sunce i more...”
Elan 344 Impression
2020-08-08
Mjesto: LOŠINJ
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Vladimir Popovic
“Sto se tice vase usluge ona je bila vrhunska kao i uvek (sve smo organizovali i resili na obostrano zadovoljstvo, necu da vas menjam ”
Gib`sea 51
2019-07-20
Mjesto: Split
Vladimir Drvenkar
“Naše jedrenje termin 30.05.-02.06.2019. Bavaria 49, ITT2, Mandalina, Šibenik ...”
Bavaria 49
2019-05-30
Mjesto: Šibenik
Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER