Blog

Yacht Rent certifikacija

Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduvjeta za pružanje kvalitetne usluge u svrhu zaštite i sigurnosti svojih klijenata, isključivo su provjerene i relevantne tvrtke. Ovaj certifikat imaju samo one tvrtke čije su bilance provjerene od strane osiguravatelja.   Yacht Pool pod nazivom "Provjereno i pouzdano" pruža popis svih agencija i tvrtki koje su prošle godine zabilježile dobre poslo..

0 komentari
Jedrenje i praznovjerje – sreća i nadnaravno

Praznovjerja! Ona široko rasprostranjena, ali iracionalna vjerovanja u nadnaravne utjecaje - osobito kada je u pitanju dobra ili loša sreća. Jedrenje je puno takvih vjerovanja još iz vremena kada su pomorci bili u potpunosti u milosti majke prirode. Neka donekle razumna, a neka sasvim čudna - ovdje je zbirka praznovjerja povezanih sa jedrenjem iz različitih dijelova svijeta. Čuvajte se grimiznoga izlaska sunca "Red Sky at night, Sailors delight; Red Sky in the morning, Sailors take wa..

0 komentari
Morska bolest i odmor na brodu

Osjećate se mučno na brodu? Svatko tko osjeti mučninu pri vožnji vjerojatno će osjetiti i morsku bolest. Lošem vremenu često se ne mogu oduprijeti ni ljudi s dobrim želucem. To je neugodno iskustvo koje može odvući vašu pozornost od radosti plovidbe na otvorenom moru, ali uz nekoliko mjera opreza možete smanjiti vjerojatnost i ublažiti neke od simptoma morske bolesti. Zašto imamo morsku bolest? Kad se pokreti plovila koje osjetite u unutarnjem uhu razlikuju od pokreta koje vidite, poč..

0 komentari
Upoznajte svoje čvorove - osnovni čvorovi za jedrenje

Čak i ako ste prvi put na brodu, učenje nekoliko osnovnih čvorova nije samo zabavno, već je i korisno. Svaki kompetentni član posade trebao bi biti sposoban vezati ove osnovne čvorove. Pašnjak Kralj čvorova! Ako postoji samo jedan čvor koji ste ikad naučili - neka to bude taj! Snažan čvor bez proklizavanja i koristan za toliko situacija, ne samo za jedrenje. Ključ za postizanje ovog cilja je prvo uvijanje užeta. Zatim možete pratiti ovu slatku anegdotu koja će vam pomoći da zapamtite ..

0 komentari
Raj među borovima, posjetite istočnu stranu Sitonije, Halkidiki

Istočna obala Sitonije, Halkidiki je pravi nautički raj u kojem možete provesti nekoliko dana istražujući različite plaže i osamljene uvale smještene između krševitih stijena i borova. Prirodno okruženje je spektakularno; plava boja neba i mora savršeno su usklađene. Ovo je idealno mjesto za uživanje na brodu u manje popularnom području Grčke, a poznato je ne samo po ljepoti, već i po hrani i gostoljubivosti. Pročitajte naše prijedloge i istražite najbolje što nudi istočna obala Sitonije. ..

0 komentari
Jedrenje do čarobnog Mljeta

Boreći se s glavnim jedrom na uzburkanom moru, u daljini smo mogli vidjeti malu luku Pomena i vesele crvene suncobrane lokalnog proizvođača piva koji ju okružuju. A ledeno pivo bilo je upravo ono što nam je trebalo nakon jutra ispunjenog živopisnim jedrenjem Mljetskim kanalom, između poluotoka Pelješca i otoka Mljeta. Evo nas napokon na otoku Mljetu, vrhuncu našeg krstarenja. Čim je plovilo bilo sigurno privezano, Matt i ja ostavili smo ostatak posade i krenuli u potragu za pivom i lokalnim r..

0 komentari
Sjajna ljetna odredišta za jedrenje u Grčkoj - 2. dio

U prethodnom članku (1. dio) podijelili smo neke od glavnih destinacija u Jonskom moru i kompleksu otoka Cikladi. Evo još nekoliko izvrsnih odredišta koje treba uzeti u obzir prije nego iznajmite plovilo. Morski park Sjeverni Sporadi Mjesto: Otoci Sporadi, Srednja Grčka - Egejsko more Najbliža zračna luka: Međunarodna zračna luka Skiathos ‘Alexandrios Papadiamantis’ Preuzimanje plovila: Luka Skiathos Posebnosti: Razasuti otoci za one koji vole ploviti izvan standardni..

0 komentari
Sjajna ljetna odredišta za jedrenje u Grčkoj – 1. dio

Zbog bezbrojnih otoka ponekad je teško odabrati gdje rezervirati svoj odmor na brodu u Grčkoj. Kako bi vam olakšali izbor, u dva članka izdvojiti ćemo neka od najboljih nautičkih odredišta te dati korisne informacije. Lefkas (ili Lefkada) Lokacija: Zapadna obala - Jonsko more Najbliža zračna luka: Zračna luka Preveza –Lefkas Aktion Preuzimanje plovila: Luka Lefkas Posebnosti: Lefkada, dom pjesnika, ima strme bijele litice duž zapadne obale otoka, po kojima je i dobio ..

0 komentari
Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)

Ništa vas ne može više opustiti  nego  krstarenje Jadranom  jednim od naših brodova. Krstarenje “Biseri juga” vodi vas duž prekrasne obale do slikovitih otoka. Spakirajte svoju opremu za kupanje, par kratkih hlačica i majica kratkih rukava i ukrcajte se na nezaboravno osmodnevno putovanje. Zaslužili ste potpuno opuštanje i odmor u rukama našeg najsposobnijeg kapetana, njegove posade i, naravno, kuhara. Dnevni raspored sadrži kupanje, ronjenje i sunčanje s popodnevima i večerima..

0 komentari
Klasičan plan krstarenja "Južni istraživač" (Split - Split)

Ovo putovanje vas vodi od otoka do otoka na najbolji mogući način. Sve što će vam trebati je vaša oprema za plivanje, nekoliko majica i kratkih hlačica i spremni ste za iskustvo koje se nikad ne zaboravlja. Zamislite samo osam dana čistog opuštanja dok se kapetan, njegova posada i kuhar brinu za sve vaše potrebe. Na krstarenju “Južni istraživač” kupanje, ronjenje s maskom i sunčanje su način na koji ćete provoditi jutra, a sami možete odabrati što ćete popodne – bilo da se prepustite  ga..

0 komentari