Blog

Vjetrovi u Hrvatskoj

Kada ste rezervirali charter plovilo u Hrvatskoj, vrijeme je da razmislite o vjetru. Vjetar u Hrvatskoj mijenja se s godišnjim dobima i dobra je ideja imati ideju što očekivati ​​u svakom od tih godišnjih doba. Evo kratkog vodiča koji će vam pomoći u donošenju najboljih odluka o tome gdje i kada jedriti u Hrvatskoj. Glavni vjetrovi Najčešći vjetrovi na Jadranu su Bura, Jugo i Maestral. Rijeđe se pojavljuju Oštro, Lebić, Pulenat, Tramontana i Levant, kao i obalni vjetrovi poput Burina ..

0 komentari
Jedrenje u Hrvatskoj u proljeće i rano ljeto

Sezona jedrenja u Hrvatskoj službeno traje  od travnja do listopada, a na vrhuncu ljetne turističke sezone vlada poprilična gužva. Najam plovila u svibnju i lipnju je obično dobar potez i odlično vrijeme za jedrenje ako želite izbjeći vrućine, gužve, uhvatiti dobar vjetar u jedra te dobiti najbolje ponude za brodove u čarteru. Pročitajte zašto je tako lijepo jedriti u svibnju i lipnju. Izbjegavanje gužve Jedan od najboljih perioda za jedrenje u Hrvatskoj je svibanj ili lipanj. Ia..

0 komentari
Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019

Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pručavajući bogatu ponudu dostupnih brodova, opcija i ruta jedrenja dostupnih u raznim dijelovima Europe. Iznajmite jahtu bez posade, motorni čamac s posadom, otplovite na turskom guletu, jedrite uz iskusnog skipera ili posadu. Ovo su neke od najboljih destinacija za jedrenje u Europi. Od otoka do otoka u Hrvatskoj Odmor na brodu u Hrvatskoj smatra se ideal..

0 komentari
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara

Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke od službi? Evo samo nekih koje nam odmah padaju na um; kvar na plovilu, oštećenje jedara, izgubljeno sidro, nasukavanje, ozljeda, čovjek u moru, brodolom, traženje zaštićene uvale za sidrenje, nedostatak namirnica ili vode itd. Mogućih situacija je bezbroj, od vrlo jednostavnih pa sve do po život opasnih. Na tržištu je upravo predstavljen inovativni projekt..

0 komentari
Vjetrovi u Grčkoj

U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva vjetra - djecom Astreja, astrološkim božanstvom sumraka i božicom zore Titana, Eos - također poznatom kao Aurora. Ta četiri božanstva vjetra  nazivaju se Anemi i ime su dobila po 4 kardinalne točke kompasa, a njihovo nasljeđe odzvanja sve do današnjih dana kako u jeziku tako i mitologiji. Tisućljećima kasnije, Anemi je grčka riječ za vjetrove, a imena pojedinih vjetro..

0 komentari
Jedrenje uz dobro štivo

Bilo da je riječ o jedrenju po mirnom ili nešto uzburkanijem moru, jednom kad se završi naporan rad na dizanju i spuštanju jedara, navigaciji i sidrenju, a vi ste u sigurnoj luci ili usidreni u mirnoj uvali; da li tada volite ležati na palubi s dobrom knjigom? Evo preporuka samo nekih od brojnih naslova za raličite ukuse u koje možete “zaroniti” tijekom vašeg odmora na brodu. Vještine za uspješnu plovidbu Ako želite poboljšati svoju vještinu ​​jedrenja ili unaprijediti svoje tehni..

0 komentari
Kratka povijest jedrenja u Grčkoj – Prvi dio

Mitologija i drevni pomorci Pomorska povijest Grčke, poput većine tamošnjih stvari, datira tisućama godina unazad. Sve drevne civilizacije imaju svoju priču o pomorskim, istraživačkim i trgovačkim putovima. Dio šarma koji pruža jedrenje u Grčkoj je činjenica da je drevna povijest očigledna posvuda, a znanje da vaša iznajamljena jedrilica plovi rutama identičnima onih starih pomoraca čini ovo iskustvo još zanimljivijim. Prvi europski nautičari Prvi dokazi o plovidbi u Grčkoj datira..

0 komentari
Otkrivanje hrvatskih nautičkih ruta

Hrvatska obala je preplavljena s više od tisuću otoka i otočića, od malih zelenih mini-rajeva do velikih i sušnih. Čarobna mješavina antičkog i modernog čini Hrvatsku jedinstvenom destinacijom za sve ukuse. Iako je kao destinacija za jedrenje dobro poznata i popularna, još uvijek ima dovoljno otoka van glavnih turističkih ruta, tihih uvala i kamenitih ribarskih mjesta u kojima ćete osjećati da se nalazite u netaknutom dijelu Europe. Jedino pitanje je otkud krenuti i koliko vremena imate na ra..

0 komentari
Najbolji filmovi o jedrenju

Ugodno topli ljetni dani na moru su se pretvorili u nešto hladniju jesen, a europska zima je pred nama. Dok sjećanja na ovogodišnji najam plovila i jedrenje na Mediteranu polako blijede, a vrijeme postaje hladnije, donosimo naš izbor zanimljivih filmova na temu jedrenja. Opasno more (Dead Calm, 1989), triler Australski par kreće na jedrenje na lijepoj 60 stopa dugoj ketch jedrilici kako bi se oporavili nakon strašne nesreće. Nailaze na čovjeka koji izgleda kao jedini preživjeli brodol..

0 komentari
Kišni dan na jedrenju

Svi se nadamo da nećemo imati loše vrijeme na našem odmoru na jedrilici. Ako se pak dogodi suprotno i pogled s broda nije baš kao u brošuri, a kiša nemilice pada, ipak nije sve izgubljeno. Evo nekoliko ideja kako zabaviti sebe i vašu posadu za vrijeme kišnih dana na brodu. Jedrenje po kiši Jedna je mogućnost da idete jedriti. Biti na moru po kiši može biti jedinstven doživljaj, no sjetite se da će vidljivost biti slaba, more vjerojatno valovito i da postoji šansa da se vrijeme pogorša..

0 komentari