Blog

8 razloga za jedrenje oko Pelješca

Drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj, otok Pelješac, još uvijek se nalazi malo izvan utabanih turističkih ruta. Ovaj raskošan poluotok s jedinstvenom kombinacijom planina i mora nudi užitak i predstavlja izvrsnu lokaciju za jedrenje. Njegova opuštena atmosfera čini ga poželjnim mjestom za plovila u čarteru i samostalne jedriličare, a nalazi se u blizini Dubrovnika gdje možete preuzeti vaše plovilo. Alternativno, do Pelješca možete doploviti i kroz Pelješki kanal iz smjera otoka Korčule. Naj..

0 komentari
Kako i zašto smanjiti potrošnju plastike na jedrenju

Mora i oceani su puni plastike. Plastika je u proizvodnji već 100 godina, a milijuni tona plastičnog otpada pronašli su svoj put do mora. Gotovo da je teško zamisliti proizvod koji ne sadrži plastiku ili nije upakiran pomoću nje. Među mnogobrojnim korisnim primjenama, plastika osigurava smanjenje emisije ugljičnog dioksida u prijevozu, smanjuje količinu otpada od hrane osiguravajući joj da duže ostane svježa te omogućuje da vidimo putem kontaktnih leća. S druge strane, neželjeni sporedni učin..

0 komentari
Kulturna događanja u Hrvatskoj koja vrijedi posjetiti ovo ljeto

Za moreplovce ljubitelje kulture, ovog ljeta ima dosta prilike za zabavu u Hrvatskoj. Hrvatska je poznata po svojim glazbenim festivalima i zabavama na plaži i suparnik je mjestima poput Ibize; ali postoje mnoge druge vrste festivala kojima možete prisustvovati tijekom ljetnih mjeseci. Uplovite u luku i usidrite se - ovdje su neki od najboljih. Međunarodni dječji festival Šibenik, lipanj i srpanj Ako imate malog nautičara i plovite na šibenskom području, u Šibeniku se održava godi..

0 komentari
Krstarenje motornim brodom - iznimno iskustvo

Ako volite osjećati moć ispod svojih stopala, želite brzo stići i uživati u odredištu više nego u samom putovanju, onda je plovidba motornim brodom pravi izbor za vas. Odaberite svoj stil Motorni brodovi ili gliseri nude drugačije iskustvo putovanja, veći prostor i udobnost ispod palube. Motorni brodovi se mogu jako razlikovati po veličini i konfiguraciji; od onih do četiri metara dužine, otvorenih tipova sa središnjom konzolom, brodica opremljenih za sportski ribolov do luksuznih meg..

0 komentari
Zaštita od sunca tijekom jedrenja

Svibanj je mjesec podizanja svijesti o raku kože. Kao jedriličari, vjerojatno ćemo biti izloženi suncu satima, na palubi broda, na plaži ili dok sudjelujemo u mnoštvu drugih aktivnosti na moru. Srećom, rak kože, iako je jedan od najčešćih karcinoma također je jedan od najjednostavnijih po pitanju prevencije, a ukoliko se otkrije na vrijeme i vrlo izlječiv. Evo nekoliko sigurnosnih preporuka za sprječavanje raka kože. Helioterapija Naše sunce nudi mnoge zdravstvene koristi, a već 15 mi..

0 komentari
Čisto, zeleno jedrenje

Ako iznajmite brod ovog ljeta potrudite se da to ne bude štetno za okoliš. Privilegija bivanja na otvorenom moru sa sobom donosi i odgovornost dobrog ponašanja prema prirodi. Od plastičnih vrećica do benzina u moru, postoje opasne tvari koje plovidba može donijeti u prirodu. Evo nekoliko jednostavnih savjeta koji mogu pomoći da utjecaj vašeg plovila na prirodu bude što manji te da razumijete Pravilnik ekološkog ponašanja prilikom plovidbe. Tri ‘R' (reduce, re-use, recycle) Reduciraj, ..

0 komentari
Zašto biste ovo ljeto trebali iznajmiti jedrilicu i rezervirati odmor u Hrvatskoj

Ako vam jedrenje u Hrvatskoj nije na popisu želja, onda bi svakako trebalo biti - a evo i zašto. Jedrenje inspirira Čuli ste nas već prije da to kažemo. To ne znači da je manje istinito. Jedrenje u Hrvatskoj je nezaboravno iskustvo. Krstarite Jadranskim morem, negdje među njegovih 1000 otoka, dok plovilo klizi kroz plavo-zelene vode pod jarkim sunčanim svjetlom. Jedrenje pruža drukčiju perspektivu neke zemlje i ljudi, a Hrvatska je jednostavno stvorena za jedrenje. Tu možete pronaći č..

0 komentari
Lefkada i Leukonski skok

Probijamo se do ruba litice nad Jonskim morem; nestabilnih nogu, imamo osjećaj kao da bi nas vjetar mogao otpuhati s ruba, osjećamo se uzbuđeno što smo napokon ovdje. To je bio Lefkatas – najjužniji vrh Lefkade. Prošetali smo 16 km dugom, zavojitom stazom od Vasilikija gdje smo ostavili brod kako bi svjedočili mjestu Leucadinog skoka - gdje su zaljubljene duše skakale u smrt, a osuđeni kriminalci bivali bačeni. Nekad je na mjestu sadašnjeg svjetionika, koji je izgrađen 1813. godine, bilo svet..

0 komentari
Žena i more

Brodovi i jedrilice dugo su se smatrali isključivo muškim područjem. Čak i samo prisustvo žene na brodu smatralo se lošom srećom stotinama godina, ali to je jedno vrijeme vrijedilo i za susret s crvenokosom osobom (muškarcem ili ženom), a vjerovalo se također da lošu sreću donosi i susret (prije isplovljavanja) s nekim tko ima ravna stopala! Praznovjerje na stranu, povijest je puna priča o hrabrim ženama koje su se suprotstavljale konvencionalnim stavovima svoga vremena i postavljale nove sta..

0 komentari
Romansa na jedrilici

Jedrenje je bez sumnje iznimno romantično za sve one u potrazi za ljubavnim doživljajima. U osnovi, odmor na jedrilici predstavlja savršenu kulisu za idealni romantični odmor, medeni mjesec, vjenčanje ili proslavu godišnjice. Utopijski zalazi sunca, neoskvrnute plaže te jednostavno prilika za utapanje jedno u drugome - plovilo pruža priliku za sve to i još puno više od toga. Odlazak na more dovodi vas u blizinu Majke prirode sa svim njezinim izvanrednim ljepotama i neće biti samo vaša najdraž..

0 komentari
članci
Naslovi

Kategorije članaka


Pretraga članaka

Traži