Blog

Krstarenje motornim brodom - iznimno iskustvo

Ako volite osjećati moć ispod svojih stopala, želite brzo stići i uživati u odredištu više nego u samom putovanju, onda je plovidba motornim brodom pravi izbor za vas. Odaberite svoj stil Motorni brodovi ili gliseri nude drugačije iskustvo putovanja, veći prostor i udobnost ispod palube. Motorni brodovi se mogu jako razlikovati po veličini i konfiguraciji; od onih do četiri metara dužine, otvorenih tipova sa središnjom konzolom, brodica opremljenih za sportski ribolov do luksuznih meg..

0 komentari
Zaštita od sunca tijekom jedrenja

Svibanj je mjesec podizanja svijesti o raku kože. Kao jedriličari, vjerojatno ćemo biti izloženi suncu satima, na palubi broda, na plaži ili dok sudjelujemo u mnoštvu drugih aktivnosti na moru. Srećom, rak kože, iako je jedan od najčešćih karcinoma također je jedan od najjednostavnijih po pitanju prevencije, a ukoliko se otkrije na vrijeme i vrlo izlječiv. Evo nekoliko sigurnosnih preporuka za sprječavanje raka kože. Helioterapija Naše sunce nudi mnoge zdravstvene koristi, a već 15 mi..

0 komentari
Čisto, zeleno jedrenje

Ako iznajmite brod ovog ljeta potrudite se da to ne bude štetno za okoliš. Privilegija bivanja na otvorenom moru sa sobom donosi i odgovornost dobrog ponašanja prema prirodi. Od plastičnih vrećica do benzina u moru, postoje opasne tvari koje plovidba može donijeti u prirodu. Evo nekoliko jednostavnih savjeta koji mogu pomoći da utjecaj vašeg plovila na prirodu bude što manji te da razumijete Pravilnik ekološkog ponašanja prilikom plovidbe. Tri ‘R' (reduce, re-use, recycle) Reduciraj, ..

0 komentari
Zašto biste ovo ljeto trebali iznajmiti jedrilicu i rezervirati odmor u Hrvatskoj

Ako vam jedrenje u Hrvatskoj nije na popisu želja, onda bi svakako trebalo biti - a evo i zašto. Jedrenje inspirira Čuli ste nas već prije da to kažemo. To ne znači da je manje istinito. Jedrenje u Hrvatskoj je nezaboravno iskustvo. Krstarite Jadranskim morem, negdje među njegovih 1000 otoka, dok plovilo klizi kroz plavo-zelene vode pod jarkim sunčanim svjetlom. Jedrenje pruža drukčiju perspektivu neke zemlje i ljudi, a Hrvatska je jednostavno stvorena za jedrenje. Tu možete pronaći č..

0 komentari
Lefkada i Leukonski skok

Probijamo se do ruba litice nad Jonskim morem; nestabilnih nogu, imamo osjećaj kao da bi nas vjetar mogao otpuhati s ruba, osjećamo se uzbuđeno što smo napokon ovdje. To je bio Lefkatas – najjužniji vrh Lefkade. Prošetali smo 16 km dugom, zavojitom stazom od Vasilikija gdje smo ostavili brod kako bi svjedočili mjestu Leucadinog skoka - gdje su zaljubljene duše skakale u smrt, a osuđeni kriminalci bivali bačeni. Nekad je na mjestu sadašnjeg svjetionika, koji je izgrađen 1813. godine, bilo svet..

0 komentari
Žena i more

Brodovi i jedrilice dugo su se smatrali isključivo muškim područjem. Čak i samo prisustvo žene na brodu smatralo se lošom srećom stotinama godina, ali to je jedno vrijeme vrijedilo i za susret s crvenokosom osobom (muškarcem ili ženom), a vjerovalo se također da lošu sreću donosi i susret (prije isplovljavanja) s nekim tko ima ravna stopala! Praznovjerje na stranu, povijest je puna priča o hrabrim ženama koje su se suprotstavljale konvencionalnim stavovima svoga vremena i postavljale nove sta..

0 komentari
Romansa na jedrilici

Jedrenje je bez sumnje iznimno romantično za sve one u potrazi za ljubavnim doživljajima. U osnovi, odmor na jedrilici predstavlja savršenu kulisu za idealni romantični odmor, medeni mjesec, vjenčanje ili proslavu godišnjice. Utopijski zalazi sunca, neoskvrnute plaže te jednostavno prilika za utapanje jedno u drugome - plovilo pruža priliku za sve to i još puno više od toga. Odlazak na more dovodi vas u blizinu Majke prirode sa svim njezinim izvanrednim ljepotama i neće biti samo vaša najdraž..

0 komentari
Kada najam plovila ne prođe glatko

Za mnoge je iznajmiti jedrilicu na Mediteranu odmor iz snova. Vrlo je važno posvetiti se traženju dobrog lokalnog operatera koji može ukloniti iznenadne probleme. Biti u stranoj zemlji bez poznavanja jezika i lokalnih zakona i procedura može brzo pretvoriti san u noćnu moru. Odabir kvalitetne charter agencije može vam uštediti vrijeme, nevolje i novac; kao što će ilustrirati navedeni slučaj iz prakse. Naša slučaj iz prakse: Gosti daleko od kuće Prošlo ljeto, dočekali smo goste iz SAD-..

0 komentari
Jedrenje u Božićnom duhu!

Jedrenje za vrijeme Božićnih blagdana u Hrvatskoj i Grčkoj Iako europska zima ne budi doživljaje i slike jedrenja, božićno jedrenje na Mediteranu može biti jedinstven i nezaboravan doživljaj. Dok će se ljubitelji sunca uputiti prema Karibima ili južnoj hemisferi, oni koji žele biti bliže kući, izbjegavati gužve, probati nešto neuobičajeno i iskoristiti prednosti povoljnih cijena chartera mogli bi za ovaj Božić odabrati jedrenje u Hrvatskoj ili Grčkoj. Opremite se Postoji nekoliko ..

0 komentari
Kako naručiti ribu i morske plodove na krstarenju?

Nema ništa slično trenutku kada spustite jedra nakon napornog jedrenja i uputite se u luku. Propuhani i slani, veselimo se večeri na kopnu. Nesumnjivo, naši umovi se usmjere na večeru dok gledamo brojne riblje konobe i restorane s pogledom na luku. Sam miris ribe sa gradela u zraku mami nas na obalu. Morska hrana je popularna kuhinja za jedriličare te mnogi mediteranski restorani nude tradicionalne recepte na bazi dnevnog ulova. U nekim restoranima možete sami izabrati ribu koju želite je..

0 komentari
članci
Naslovi

Kategorije članaka


Pretraga članaka

Traži