Blog

Ston - najduže zidine u Europi

On spušta pogled sa svog stražarskog mjesta na uzvišenom vidikovcu, polako se okrećući za 360 stupnjeva. Oštre oči pretražuju vidokrug ne bi li uočile potencijalnu prijetnju  mirnom ritmu života koji se odvija ispod. Ljudska  vreva na ulicama i trgu između kamenih zgrada s krovovima od crvenih crijepova, u sigurnosti visokih zidina koje okružuju grad. Glasovi iz grada dopiru na povjetarcu dodirujući spokoj koji ga obavija. Zadovoljan što je sve u redu, namjesti kacigu osjećajući kak..

0 komentari
Dan u gradu s dva UNESCO-ova spomenika - Šibeniku

Svakom je jedriličaru želja biti na brodu, kliziti na valovima s dovoljno vjetra u jedrima i kompasom usmjerenim prema novim i zanimljivim destinacijama. Oduvijek sam bila dijete mora i jednostavno volim taj osjećaj slobode, pogled na daleki horizont i okus soli na usnama. Ono što također imam jest i strast prema otkrivanju mjesta koja govore o povijesti i drevnim kulturama. Dok smo plovili hrvatskom obalom gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more, moji prijatelji i ja naišli smo na prekr..

0 komentari
Vodič za jedrenje na Sporadima, Grčka

Udaljeni i raspršeni zeleni otoci Sporada nude jedinstvene uvjete za jedrenje u kobaltno plavom moru s dobrim, stalnim vjetrom i šarmantnim lukama. Što još možemo poželjeti? Plovidba ovim područjem izazovnija je od Jonskih otoka, ali blaža od one na Kikladskom otočju. Uvjeti su izvrsni za početnike koji žele steći više iskustva, ali i za stare, iskusne moreplovce. Uz pomoć našeg vodiča, uživajte u najboljem jedrenju na Sporadima. Lokacija i čarter baze Otoci Sporada nalaze se u središ..

0 komentari
Jedrenje i dobra hrana idu zajedno. Pripremite se!

Vaša posada mora biti sita i zadovoljna tijekom jedrenja, a to ne mora biti nemoguća misija. Uz dobru pripremu možete sebi i svojoj posadi omogućiti zdrave, ukusne i očaravajuće obroke u kratkom vremenu. Napisali smo šalabahter koji vam može biti pomoć za dobru pripremu. Slijedite ove savjete i moći ćete se sunčati, mirno jedriti te plivati u osamljenim uvalama bez razmišljanja o zalihama. Što jednostavnije, to bolje! Kuhinja na brodu prilično je manja (kao i hladnjak!) i manje opreml..

0 komentari
Prirodni raj za ljubitelje ptica

Hrvatska ne samo da obuhvaća blistavo Jadransko more  sa svojih 1000 poznatih otoka za koje znam da vi  mornari volite, nego  postoje i neka posebna mjesta, nedaleko od mora koja je zaista vrijedno istražiti. Pratite me do Vranskog jezera, a kad jednom iskusite njegovu ljepotu, zapitat ćete se zašto niste čuli za njega prije. Vransko jezero najveće je prirodno jezero u Hrvatskoj koje je, uz to što nudi veličanstveno lijepe krajolike za napajati oči, i jedinstveno područje b..

0 komentari
Vrhunsko jedrenje i ronjenje na dah u Hrvatskoj - kamo krenuti?

Volite ronjenje na dah gotovo jednako koliko i jedrenje? Zaviriti ispod morske površine za vrijeme vašeg odmora na unajmljenom brodu, jedna je od najljepših aktivnosti koje si možete priuštiti. Stjenoviti podvodni obronci, male špilje i pješčana morska dna mogu cijelu obitelj zaokupiti satima. Djeca će uživati ​​u lovu na prazne školjke (pazite da nitko ne živi u njima!) pritom uvježbavajući svoje ronilačke vještine. Netaknuti morski krajolici Hrvatske nude mnogo za strastvene ronioce na dah...

0 komentari
Zavratnica – skriveni dragulj Jadrana

Hrvatska je zemlja mnogih skrovitih blaga i nautičarima nudi bezbroj prelijepih mjesta za istraživanje. Jedan takav dragulj je i Zavratnica, uvala u Velebitskom kanalu, koja se smjestila jugoistočno od najjužnijeg vrha otoka Raba na Sjevernom Jadranu. Za zalaskom sunca uplovili smo u osebujan gradić Jablanac, nešto više od 0,5 NM sjeverno od Zavratnice. Nautičari imajte na umu: dubina na južnoj i zapadnoj strani luke je 3,2 m. Trgovine, restorani i hoteli u Jablancu zimi su zatvoreni, a n..

0 komentari
Okruški joie de vivre na način morskih vukova – očaravajuća lakoća plovidbe!

Otok Čiovo se nalazi samo oko 2nm južno od dvije velike marine u Segetu Donjem i Trogiru. Prilikom planiranja svoje rute koju će obići za vrijeme krstarenja nautičari koji puta nepravedno preskoče taj otok. Možda zbog žurbe da stignu što dalje, ali nema razloga da putovanje ne počne ili ne završi s Čiovom. Na području otočne Općine Okrug obala je razvedena i pruža dovoljno zaklona za sigurna sidrišta pa se gosti prije spomenutih obližnjih marina obično odluče za svoje prvo ili zadnje odredišt..

0 komentari
Itinerer krstarenja Pula-Pula 7 dana (Robert Gal)

Marine ACI Pula, Veruda, Pomer, Medulin s bogatom ponudom plovila za najam idealno su smještene na vrhu istarskog poluotoka te udaljene svega nekoliko kilometara od zračne luke. Iako su odlično povezane s unutrašnjošću, autoputem - istarskim ipsilonom, svakako bih Vam preporučio da do odredišta putujete središnjom Istrom te posjetite Motovun, Grožnjan ili neko od mnogih pitoresknih mjesta, utvrda i probate lokalnu gastronomiju, vina, sve ono zbog  čega centralna Istra postaje neizostavna..

0 komentari
Itinerer krstarenja Punat-Punat 7 dana (Robert Gal)

Marina Punat na otoku Krku, vrlo je dobro opremljena marina i sjedište više čarter baza. Odlično je je povezana s unutrašnjosti mostom i auto putem. Također aerodrom Krk od marine udaljen je svega 40 km. Obično, pogotovo za ljetnih gužvi i vrućina, prva pomisao je što prije isploviti! Naravno, čim krenete i vjetar krene strujati palubom, licem, kosom osjećaj vrućine se prepolovi! Ali izdržite još malo, tek toliko da temeljno pregledate brod, raspitate se kod osoblja čartera o stanju broda..

0 komentari