Blog

Klasičan plan krstarenja "Kvarner - zaljev s otocima" (Opatija - Opatija)

Ponesite kupaći kostim, sarong, par majica i par kratkih hlača, kako bi vaš odlazak na ugodno i prekrasno osmodnevno krstarenje spektakularnim otocima u sjevernom Jadranu bio nezaboravan. Neka naša profesionalna posada i kapetan posebno brinu o vama kako bi vam pružili potpuno opuštajuće iskustvo, a da ne spominjemo i kuhara koji će vas zadovoljiti gastronomskim užicima. Dane provedite u kupanju, sunčanju i ronjenju s maskom u uvalama kristalno čistog Jadranskog mora. U večernjim satima bit ć..

0 komentari
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Dubrovnik - Split)

Ima li boljeg načina za uživanje u predivnoj hrvatskoj obali i u obilju njenih otoka od krstarenja na luksuznom mini kruzeru. Jutra se provode opuštajući se na prostranim palubama ili zaranjajući u netaknuto Jadransko more, a popodna i večeri su rezervirane za otkrivanje povijesnih gradova. Ovo krstarenje "Jednosmjernim čudesima" povest će vas od "bisera Jadrana", Dubrovnika pa do najvećeg dalmatinskog grada, s bogatom povijesti, Splita te će vam pružiti iznimno iskustvo vina, gozbe i kulture..

0 komentari
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)

Ako tražite osoban te intiman način da se upoznate s prekrasnom hrvatskom obalom i njezinim otocima, ovaj mini kruzer sa svim svojim luksuzima vaš je odgovor. Dani se provode opuštajući se na palubi ili kupajući se u kristalnom Jadranskom moru, a večeri posjećujući neobične gradove koji s ponosom nose svoju zanimljivu starinu. Ovo krstarenje "Jednosmjerna čudesa", ploveći u jednom smjeru od Splita do Dubrovnika uključuje degustacije lokalnih vina, gastronomske doživljaje te još brojne dodatne..

0 komentari
Yacht Rent certifikacija

Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduvjeta za pružanje kvalitetne usluge u svrhu zaštite i sigurnosti svojih klijenata, isključivo su provjerene i relevantne tvrtke. Ovaj certifikat imaju samo one tvrtke čije su bilance provjerene od strane osiguravatelja.   Yacht Pool pod nazivom "Provjereno i pouzdano" pruža popis svih agencija i tvrtki koje su prošle godine zabilježile dobre poslo..

0 komentari
Deluxe plan krstarenja "Dalmatinski raj" (Split - Split)

Ne postoji ništa poput obilaska neobičnoe slikovite hrvatske obale s mnoštvom otoka na luksuzno dizajniranim, potpuno klimatiziranim malim brodovima za krstarenja. Bit ćete smješteni u udobnim, prostranim kabinama, svaka s vlastitom kupaonicom. Rute krstarenja "Dalmatinski raj", koju ćemo ukratko opisati u nastavku, jamči tjedne polaske (od svibnja do listopada) s uključenim gastronomskim i turističkim avanturama. Ovim krstarenjem obići ćete Split, poluotok Pelješac, Mljet, Dubrovnik, Korčulu..

0 komentari
Kralj Arthur - Legenda razjašnjena u Podstrani

Jeli tako da jednostavno volite legende o kralju Arthuru? Kružeći u mističnoj predaji, ova živopisna ličnost i njegovi vitezovi Okruglog stola prizivaju slike bitaka, sudaranja mačeva, kopalja i čarobnih napitaka. Oni su možda najveći razlog istraga i rasprava među povjesničarima, a odigrali su i središnju ulogu u mnogim bajkama, književnim djelima, stripovima, kazalištu te filmovima. Ali nikada nije povijesno, znanstveno i konačno dokazano da je kralj Arthur postojao, osim .... možda .... je..

0 komentari
Vela spila - otkrivanje tajni u vremenu

Razlog zbog kojeg je plovidba Jadranom toliko poželjna avantura leži u izuzetno mirnom plavom moru i mogućnosti da vijugate između tisuća otoka prepunih mistike i folklora. Naravno, svaki nautičar zna da jednim okom uvijek mora pratiti vrijeme u slučaju da iznenadna, neočekivana promjena vjetra najavi oluju. U vrućini i srcu ljeta u srpnju, nakon dana bezbrižne plovidbe oko Korčule, popularnog otoka u južnoj Dalmaciji proglašenog za najljepši otok u Hrvatskoj, isplovili smo prema Veloj Lu..

0 komentari
Ston - najduže zidine u Europi

On spušta pogled sa svog stražarskog mjesta na uzvišenom vidikovcu, polako se okrećući za 360 stupnjeva. Oštre oči pretražuju vidokrug ne bi li uočile potencijalnu prijetnju  mirnom ritmu života koji se odvija ispod. Ljudska  vreva na ulicama i trgu između kamenih zgrada s krovovima od crvenih crijepova, u sigurnosti visokih zidina koje okružuju grad. Glasovi iz grada dopiru na povjetarcu dodirujući spokoj koji ga obavija. Zadovoljan što je sve u redu, namjesti kacigu osjećajući kak..

0 komentari
Dan u gradu s dva UNESCO-ova spomenika - Šibeniku

Svakom je jedriličaru želja biti na brodu, kliziti na valovima s dovoljno vjetra u jedrima i kompasom usmjerenim prema novim i zanimljivim destinacijama. Oduvijek sam bila dijete mora i jednostavno volim taj osjećaj slobode, pogled na daleki horizont i okus soli na usnama. Ono što također imam jest i strast prema otkrivanju mjesta koja govore o povijesti i drevnim kulturama. Dok smo plovili hrvatskom obalom gdje se rijeka Krka ulijeva u Jadransko more, moji prijatelji i ja naišli smo na prekr..

0 komentari
Vodič za jedrenje na Sporadima, Grčka

Udaljeni i raspršeni zeleni otoci Sporada nude jedinstvene uvjete za jedrenje u kobaltno plavom moru s dobrim, stalnim vjetrom i šarmantnim lukama. Što još možemo poželjeti? Plovidba ovim područjem izazovnija je od Jonskih otoka, ali blaža od one na Kikladskom otočju. Uvjeti su izvrsni za početnike koji žele steći više iskustva, ali i za stare, iskusne moreplovce. Uz pomoć našeg vodiča, uživajte u najboljem jedrenju na Sporadima. Lokacija i čarter baze Otoci Sporada nalaze se u središ..

0 komentari