Skiperov blog (Robert Gal)

Skiperov blog (Robert Gal)

O meni

Rođen u Rijeci, lučkom gradu 1972. godine oduvijek sam bio vezan za more i brodove. Nakon mnogo godina u rekreativnom i natjecateljskom jedrenju pretvorio sam svoj hobi u posao i počeo raditi kao profesionalni skiper. Smatraju me komunikativnom osobom, a uz svoj hrvatski govorim još i engleski, ruski i talijanski jezik. S obzirom da kuham i sviram gitaru, gostima na brodu sa mnom bude prilično zabavno :-)

Postoje mnoga mjesta, poznate plaže kojih ću se ja u ovom blogu samo dotaknuti ili neću ni to. U blogu ću vam pokušat preporučiti neke rute za plovidbu, a uz koje ću vam predočiti i neka meni posebna mjesta gdje nećete biti samo još jedan turist s jahtom i gdje ćete moći barem malo doživjeti Jadran u kojem ja, a i domaći ljudi uživaju, kakav je bio nekad.

Skiper Robert Gal

Kontakt

 

Itinerer krstarenja Pula-Pula 7 dana (Robert Gal)

Marine ACI Pula, Veruda, Pomer, Medulin s bogatom ponudom plovila za najam idealno su smještene na vrhu istarskog poluotoka te udaljene svega nekoliko kilometara od zračne luke. Iako su odlično povezane s unutrašnjošću, autoputem - istarskim ipsilonom, svakako bih Vam preporučio da do odredišta putujete središnjom Istrom te posjetite Motovun, Grožnjan ili neko od mnogih pitoresknih mjesta, utvrda i probate lokalnu gastronomiju, vina, sve ono zbog  čega centralna Istra postaje neizostavna..

0 komentari
Itinerer krstarenja Punat-Punat 7 dana (Robert Gal)

Marina Punat na otoku Krku, vrlo je dobro opremljena marina i sjedište više čarter baza. Odlično je je povezana s unutrašnjosti mostom i auto putem. Također aerodrom Krk od marine udaljen je svega 40 km. Obično, pogotovo za ljetnih gužvi i vrućina, prva pomisao je što prije isploviti! Naravno, čim krenete i vjetar krene strujati palubom, licem, kosom osjećaj vrućine se prepolovi! Ali izdržite još malo, tek toliko da temeljno pregledate brod, raspitate se kod osoblja čartera o stanju broda..

0 komentari
Itinerer krstarenja Punat-Punat 3 dana (Robert Gal)

Otok Krk! Koliko sam puta oplovio taj otok i još uvijek me nečim iznenadi! Nautičarima je najpoznatija južna strana otoka gdje najčešće kreću iz marine Punat pa preko Kvarnerića k Rabu ili Lošinju. Nevjerojatno je koliko ljudi, jureći da po unaprijed isplaniranom i uvijek poprilično ambicioznom planu da u sedam dana prođu i vide što više, samo projuri kraj otočića Košljun. Otok izrazito bogate flore na kojem se smjestio Franjevački samostan, sidrište zaklonjeno od svih vjetrova s pogled..

0 komentari