Najam plovila Egejski otoci

Sjeveroistočni Egejski otoci su zemljopisno bliži Turskoj nego Grčkoj.  Više raspršeni za razliku od ostalih otočnih skupina, pružaju se cik-cak niz obalu Male Azije od sjevernog Egeja sve do Dodekaneza zbog čega kretanje s otoka na otok nije baš jednostavno. Raj za ljubitelje prirode, ovi otoci imaju mnogo toga za ponuditi.


THASOS je najsjeverniji otok, njegova visoka planina i nizine prekrivene bijelim borovima, savršeni za izradu brodskih jarbola.


SAMOTHRAKI, malo divlje i lijepo, sa impozantnom planinom, umirujućim vodopadima i kamenitim bazenima. Prilično van standardne rute nalazi se pravo iznenađenje definitivno vrijedno posjete. Plaže na južnoj obali otoka dostupne su samo brodom.


Ploveći prema jugu, sljedeći je LIMNOS. Nije turističko odredište, njegove čari nisu vidljive 'na prvu', a krajolik nije toliko fascinantan kao na drugim grčkim otocima. Moudros je jedna od najvećih prirodnih luka na Mediteranu.


LESVOS je plodni otok, koji navodno proizvodi najbolja maslinova ulja u Grčkoj. Treći najveći otok u Grčkoj koji je postao ‘paket destinacija’ i ima mnogo dobrih pješačkih staza.


CHIOS, samo 8 milja od Turske, poznat je po svojim mirisnim stablima i srednjovjekovnim selima. Dva manja otočna mjesta, INOUSSES i PSARA, čine kompleks koji vrijedi otkrivati brodom.


Rodno mjesto filozofa i matematičara Pitagore je SAMOS, najsjeverniji otok skupine koji je najbliži Turskoj. Popularno odredište, planinska sela i panorame u kombinaciji sa tropskom atmosferom naprosto očaravaju.


Zapadno od Samosa je stjenovita i planinska IKARIA, gdje je Ikar pao u more prilikom fatalnog leta prema suncu. To je mirno, lijepo mjesto poznato po terapeutskim izvorima.


Između Ikarije i Samosa, leže neki mali otoci poznati kao FOURNI. Jednostavna i veličanstvena mjesta, idealna za sidrište - savršeno za opuštanje i uživanje u moru.


Sjeverni Egej je potpuno izložen 'meltemi' ljetnim vjetrovima i, iako je jedrenje ponekad izazovno, uglavnom je dobro i stabilno. Ovdje 'meltemi' puše u sjeveroistočnom smjeru prema sjeveru; najjače u poslijepodnevnim satima, a noću često opada. Može puhati danima bez  prestanka najviše snage 7-8. Ova je regija najpogodnija za iskusne mornare, ili charter sa skiperom. Preporuča se ploviti u južnom smjeru  kroz sjeveroistočni Egej u ljetnim mjesecima.


Detaljnija pretraga ili postavite datume kako biste naveli preciznije cijene za odabrana razdoblja
Prikaži:
Sortiraj po:
KING POLYKRATES
Ležaji: 8+2
Kabine: 4
Mjesto: Samos
AEOLOS
Ležaji: 8+2
Kabine: 4
Mjesto: Samos
EPHESUS
Ležaji: 5+2
Kabine: 2
Mjesto: Samos
HERA
Ležaji: 6+2
Kabine: 3
Mjesto: Samos
MARIA
Ležaji: 8+2
Kabine: 4
Mjesto: Samos

Blog   Zadnje vijesti

Sjajna ljetna odredišta za jedrenje u Grčkoj – 1. dio
16.04.2021
Zbog bezbrojnih otoka ponekad je teško odabrati gdje rezervirati svoj odmor na brodu u Grčkoj. Kako bi vam olakšali izbor, u dva članka izdvojiti ćemo neka od najboljih nautičkih odredišta te dati korisne informacije.
Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Damir Cazin
“Tjedan dana jedreći po Jadranu imali smo priliku vidjeti i osjetiti sve čari Jadranske obale. Zasigurno će nam u sjećanju ostati otok Jabuka ...”
Oceanis 50 Family
2021-05-01
Mjesto: Sukošan
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Frane Zizak
“Video sa krstarenja koji je uradak našeg 16.god. sina DUJE možete objaviti. Najviše nas je dojmio ogroman krmeni kokpit s velikim rasklopnim stolom gdje smo najviše i boravili.”
Sun Odyssey 45.2
2020-07-25
Mjesto: Vodice
Vladimir Drvenkar
“Naše jedrenje termin 30.05.-02.06.2019. Bavaria 49, ITT2, Mandalina, Šibenik ...”
Bavaria 49
2019-05-30
Mjesto: Šibenik
Damir Cazin
“Svima koji smo bili na plovilu tih tjedan dana (izuzev skipera) to je bilo prvo jedrenje u životu te ni sami nismo znali u potunosti što očekivati. Nakon tih tjedan dana na moru mogu reći da moji dojm”
Elan 344 Impression
2019-04-27
Mjesto: Biograd na moru