Najam plovila Egejski otoci

Sjeveroistočni Egejski otoci su zemljopisno bliži Turskoj nego Grčkoj.  Više raspršeni za razliku od ostalih otočnih skupina, pružaju se cik-cak niz obalu Male Azije od sjevernog Egeja sve do Dodekaneza zbog čega kretanje s otoka na otok nije baš jednostavno. Raj za ljubitelje prirode, ovi otoci imaju mnogo toga za ponuditi.


THASOS je najsjeverniji otok, njegova visoka planina i nizine prekrivene bijelim borovima, savršeni za izradu brodskih jarbola.


SAMOTHRAKI, malo divlje i lijepo, sa impozantnom planinom, umirujućim vodopadima i kamenitim bazenima. Prilično van standardne rute nalazi se pravo iznenađenje definitivno vrijedno posjete. Plaže na južnoj obali otoka dostupne su samo brodom.


Ploveći prema jugu, sljedeći je LIMNOS. Nije turističko odredište, njegove čari nisu vidljive 'na prvu', a krajolik nije toliko fascinantan kao na drugim grčkim otocima. Moudros je jedna od najvećih prirodnih luka na Mediteranu.


LESVOS je plodni otok, koji navodno proizvodi najbolja maslinova ulja u Grčkoj. Treći najveći otok u Grčkoj koji je postao ‘paket destinacija’ i ima mnogo dobrih pješačkih staza.


CHIOS, samo 8 milja od Turske, poznat je po svojim mirisnim stablima i srednjovjekovnim selima. Dva manja otočna mjesta, INOUSSES i PSARA, čine kompleks koji vrijedi otkrivati brodom.


Rodno mjesto filozofa i matematičara Pitagore je SAMOS, najsjeverniji otok skupine koji je najbliži Turskoj. Popularno odredište, planinska sela i panorame u kombinaciji sa tropskom atmosferom naprosto očaravaju.


Zapadno od Samosa je stjenovita i planinska IKARIA, gdje je Ikar pao u more prilikom fatalnog leta prema suncu. To je mirno, lijepo mjesto poznato po terapeutskim izvorima.


Između Ikarije i Samosa, leže neki mali otoci poznati kao FOURNI. Jednostavna i veličanstvena mjesta, idealna za sidrište - savršeno za opuštanje i uživanje u moru.


Sjeverni Egej je potpuno izložen 'meltemi' ljetnim vjetrovima i, iako je jedrenje ponekad izazovno, uglavnom je dobro i stabilno. Ovdje 'meltemi' puše u sjeveroistočnom smjeru prema sjeveru; najjače u poslijepodnevnim satima, a noću često opada. Može puhati danima bez  prestanka najviše snage 7-8. Ova je regija najpogodnija za iskusne mornare, ili charter sa skiperom. Preporuča se ploviti u južnom smjeru  kroz sjeveroistočni Egej u ljetnim mjesecima.


Detaljnija pretraga ili postavite datume kako biste naveli preciznije cijene za odabrana razdoblja
Prikaži:
Sortiraj po:
KING POLYKRATES
Ležaji: 8+2
Kabine: 4
Mjesto: Samos
AEOLOS
Ležaji: 8+2
Kabine: 4
Mjesto: Samos
EPHESUS
Ležaji: 5+2
Kabine: 2
Mjesto: Samos
HERA
Ležaji: 6+2
Kabine: 3
Mjesto: Samos
MARIA
Ležaji: 8+2
Kabine: 4
Mjesto: Samos

Blog   Zadnje vijesti

Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Split - Dubrovnik)
29.12.2020
Ruta za sedmodnevno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Splita i dolaskom u Dubrovnik. Krstarenje posjećujei otoke Hvar (Brač), Korčulu, Mljet i Vis (Biševo). Rezervacija smještaja na malim luksuznim kruzerima.
Yacht Rent certifikacija
29.12.2020
Yacht Rent nositelj je Yacht Pool certifikata što predstavlja jamstvo dobrih poslovnih rezultata. Nositelji ovog certifikata, kao preduv ...
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Mirna Vicic
“Sve je bilo super i nadam se da ćemo ponoviti. Kolege koje su nas dočekali su bili vrlo ljubazni i pristupačni, o barci sve super. ”
Damor 900
2017-08-19
Mjesto: Zadar
Marko Oreb
“Sve je bilo perfektno! Nazalost majice koje smo dobili od vas nisu svima odgovarale u velicini, predlazemo i XXXL velicine.”
Dufour 335
2017-07-29
Mjesto: Šibenik
Bozidar Kastelic
“Svidjelo nam se i more i uvale oko Murtera ...”
Damor 800
2017-07-22
Mjesto: MURTER
Haris Delic
“Katamaran je dobar i imao je gotovo sve sto nam je trebalo. More je bilo dovoljno toplo a vrijeme perfektno. Jednostavnost zivljenja na katamaranu, komfor tarase, salona i kabina kao i totalna tisi”
Lagoon 400
2017-06-10
Mjesto: Biograd na moru
Anja Velnic
“Baza u Trogiru je ok, kao i djelatnici koji tamo rade, bili su nam na usluzi, vrlo susretljivi. Što se tiče broda, preuzeli smo ga lijepo uređenog i čistog.”
Bavaria 42 ( 3 cab. )
2016-08-06
Mjesto: Trogir