Mykonos je vjerojatno najpoznatiji od svih grčkih otoka i prava meka za putovanje i jedrenje. Grad Mykonos, ili Hora, je glavna otočna luka i grad. Na mnoge načine, ovo je tipičan gradić za Ciklade, a njegove zavojite ulice su poput labirinta u kojima se lako i ugodno izgubiti. Unatoč gužvi, grad Mykonos ima izuzetan šarm i u njemu vlada istinska grčka atmosfera. Bijele isprane kuće koje poput kocki okružuju zaljev čine lijepi kontast s  plaventnilom mora.


Centar grada je pješački tijekom većeg dijela dana što lutanje ulicama čini ugodnim. Brojni pomodni kafići, elegantni butici, suvenirnice i trgovine nakitom razasuti su diljem grada i nude velike mogućnosti za kupovinu.


Poznate vjetrenjače bijele isprane boje, zaštitni znak otoka, privlače pažnju na brdu iznad grada, odakle su pogledi spektakularni. Ispod vjetrenjača nalazi se Mala Venecija, proslavljeno područje i jedan od najljepših dijelova grada.


Mykonos je također nešto poput raja za partijanere, pa se pripremite za glasnu glazbu i cjelonoćne zabave.


Marina Mykonos, poznata lokalno kao Nova luka, je djelomično završena marina smještena oko 2 km sjeverno od grada Mykonosa. Ova mirna marina pruža dobro utočište za plovila od prevladavajućih vjetrova. Najbolja sidrišta za jedrilice nalaze se na južnoj obali Mykonosa.


Mykonos ima međunarodnu zračnu luku udaljenu oko 4km od grada Mykonosa. Postoje dnevni letovi iz Atene. Tijekom ljetnih mjeseci postoje avionske linije za druge grčke gradove i otoke i brojni letovi iz europskih gradova.


Sa grčkog kopna, iz luke Pirej i Rafine, svakodnevno voze trajekti i brzi katamarani.


Jedrilica ili motorna jahta izvrstan je način za posjet Mykonosu jer možete ploviti oko otoka i usidriti se u prekrasnoj uvali po vašem izboru. Tijekom ljeta, prevladava vjetar Meltemi koji puše s sjevero-sjeverozapada tijekom cijelog dana smanjujući snagu tijekom noći. Jaki vjetrovi na ovom području nisu neuobičajeni i stvaraju prilično zahtjevne uvjete jedrenja tijekom srpnja i kolovoza. Mykonos je poznat kao "otok vjetrova".


SHOW YACHTS

Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara
12.03.2019
Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke ...
Vjetrovi u Grčkoj
08.02.2019
U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva v...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...
International Charter Expo 2018 u Zagrebu
09.11.2018
Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu...