Grad i luka Skiathos najvažniji je grad otoka Skiathosa u Sporadama. Smješten na jugoistočnom dijelu otoka, grad Skiathos je izgrađen oko 1830. godine na ruševinama starog napuštenog grada koje datiraju iz 800. godine prije nove ere. Skiathos danas je veliko turističko središte s prometnom, bučnom rivom i stražnjim ulicama punim galerija i trgovina.


Borovima prekriven otočić Bourtzi nalazi se između dvije luke u dobro zaštićenoj uvali. Tijekom ljeta ovdje se održava kulturni festival unutar tvrđave Bourtzi.


Noćni život u Skiathosu dobro je poznat i ljeti se ovdje u klubovima i barovima zabavljaju mladi Grci. Na rivi se nalaze i brojni dobri restorani.


Grad Skiathos je glavna charter baza za jedrenje u akvatoriju Sporadskih otoka. Ovdje postoji niz brodova za iznajmljivanje i jedrenje oko Skiathosa i ostalih otoka.


Grad Skiathos je dobro povezan zrakoplovnim linijama sa grčkim i europskim gradovima, a međunarodni aerodrom  nalazi se samo 2 km od luke. Postoje i česte trajektne linije iz Volosa i Agiosa Konstantina na kopnu, koji dalje idu prema Skopelosu i Alonissosu.


Jedrenje iz Skiathosa je ugodno i lako, a prevladavajući vjetrovi su prijateljski, osobito kada se plovi južnim putem do ostalih otoka iz skupine Sporada. Skiathos i Sporadski otoci nude mnoge prirodne luke za vaš odmor na brodu i niz prekrasnih plaža. Točno nasuprot grada Skiathosa, vrijedni zaustavljanja, nalaze se lijepi otočići Maragos, Tsougkrias i Tsougriaki.


SHOW YACHTS

Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara
12.03.2019
Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke ...
Vjetrovi u Grčkoj
08.02.2019
U drevna vremena 'čuvar vjetrova' bio je Aeolus, proslavljen u Homerskoj Odiseji. Često je bio povezan s četiri božanstva v...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...
International Charter Expo 2018 u Zagrebu
09.11.2018
Yacht Rent agencija bila je ponosni sudionik B2B sajma International Charter Expo 2018. koji se i ove godine održao u Zagrebu. U svijetu...