Šolta je otok u Hrvatskoj, smješten na južnom Jadranu u Dalmaciji. Od Splita je odijeljen Splitskim kanalom i predstavlja izvrsno mjesto za jedrenje. Šolta se nalazi zapadno od otoka Brača, a istočno od Drvenika. Ako iznajmite brod iz čarter baze na Šolti imate obilje mogućnosti za jedrenje. U blizini je i glamurozna party destinacija - otok Hvar.


Razvedena obala Šolte pruža brojne mogućnosti za pronalaženje malih uvala za sidrenje, bilo za kupanje ili noćenje. Šolta je  popularno mjesto među nautičarima.


Na sjeveroistočnoj obali otoka nalaze se velike uvale Rogač i Nečujam. Možete iznajmiti plovilo iz Rogača gdje se nalazi mala marina.


Otok Šolta je povezan trajektnim i katamaranskim linijama iz Splita. Trajekti između Splita i Rogača idu nekoliko puta dnevno, a tijekom ljeta i češće. Za dolazak do Šolte trajektu koji prevozi putnike i automobile treba oko 45 minuta, a katamaranu (samo putnici) oko 30 minuta.


Glavne autobusne i željezničke stanice te međunarodna trajektna luka nalaze se u Splitu. Međunarodna zračna luka Split udaljena je 20 kilometara od centra grada. Postoji brzi transfer od Splita do marine Rogač na Šolti.


Plovidba oko Šolte i njegovih otočića je iznimno ugodna i ovdje može biti prilično prometno u glavnoj sezoni. Navigacija je jednostavna, a vjetrovi među otocima uglavnom su umjereni tijekom ljetnih mjeseci te obično pušu iz smjera sjeverozapada i rijetko prelaze snagu od 4 do 5 bofora. Vjetar je uobičajen u uskim kanalima između otoka i u blizini rtova.


SHOW YACHTS

Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Vjetrovi u Hrvatskoj
13.06.2019
Kada ste rezervirali charter plovilo u Hrvatskoj, vrijeme je da razmislite o vjetru. Vjetar u Hrvatskoj mijenja se s godišnjim dobima i ...
Jedrenje u Hrvatskoj u proljeće i rano ljeto
16.05.2019
Sezona jedrenja u Hrvatskoj službeno traje  od travnja do listopada, a na vrhuncu ljetne turističke sezone vlada poprilična gužv...
Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Tražite najam broda od srijede do srijede?
01.02.2019
Nautičari koji su već iznajmljivali plovila znaju da većina čarter tvrtki nudi najam broda po već ustaljenom periodu od subote do su...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...