Lošinj je hrvatski otok na sjevernom Jadranu, u Kvarnerskom zaljevu. Nalazi se južno od lučkog grada Rijeke, a smatra se da je nastanjen još od prapovijesti.


Mali Lošinj je grad na južnom dijelu otoka i poznata charter baza za jahte u Hrvatskoj. To je najveći otočni grad na Jadranu, povijesno poznat po svojoj brodogradnji i doprinosu pomorskoj tradiciji u regiji. Mali Lošinj je šarmantno mjesto za preuzimanje vašeg charter plovila i plovidbu duž otoka Lošinja pa sve do susjednih otoka Cresa, Paga i Raba ili krstarenja duž manjih i manje posjećenih otoka Unija, Ilovika, Suska, Silbe i Premude. Ovi lijepi otoci smješteni na malim međusobnim udaljenostima mogu se pohvaliti čistim morem, odličnim uvalama za sidrenje i uglavnom idealnim uvjetima za jedrenje. Ovdje možete dobiti odgovor na pitanje zašto je Hrvatska poznata po svojim prirodnim ljepotama.


Povoljni klimatski uvjeti i izvrsna turistička infrastruktura čine ga mjestom na koje ćete se iznova vraćati. Mali Lošinj sa svojom izvrsnom marinom nalazi se u najštićenijem dijelu lošinjskog zaljeva. Na otoku Lošinju nalazi se nekoliko marina i luka pa je ovo idealno područje za iznajmljivanje broda i plovidbu sjevernim Jadranom.


Otok Lošinj povezan je pokretnim mostom sa otokom Cresom. Do otoka Cresa vozi trajekt s kopna (linija Brestova-Porozina) i trajekt s otoka Krka (linija Valbiska-Merag). Postoji i redovita katamaranska linija između Rijeke i Malog Lošinja tijekom cijele godine.


Autobusne linije redovito voze između Rijeke i Malog Lošinja kao i između Malog Lošinja i Zagreba ili Ljubljane tijekom ljeta. Međunarodna zračna luka Rijeka nalazi se na otoku Krku i udaljena je oko 80 km od Malog Lošinja. Na Malom Lošinju postoji sportska zračna luka za zrakoplove do 40 sjedala.


Sjeverni Jadran ima umjerenu mediteransku klimu kao i veći dio  jadranske obale. Općenito, uvjeti jedrenja su dobri, a prevladavajući vjetar maestral prema jedrilicama se ponaša prijateljski. Tijekom ljeta bura obično puše samo nekoliko sati, ali ponekad može trajati i dan ili dva. Bura može biti vrlo jaka na području Kvarnera, a ponekad i nepredvidljiva. Vremenske prognoze i savjeti dostupni su u marinama i lukama.


SHOW YACHTS

Reference

Davor Sladovic
“Bilo je sve super!! Evo brzog filmica pa ga objavite”
Oceanis 50 Family
2018-08-18
Mjesto: MURTER
N.J.
“Jedrenje je bilo užitak, vrijeme nas je jako dobro posluzilo. Vec smo koristili vase usluge i sigurni smo da cemo se opet vratiti. ”
Bavaria 42 Match
2018-08-04
Mjesto: Biograd na moru
Zarko Kovacevic
“Bilo nam je jako lijepo...srednja Dalmacija sa Dugim otokom i nacionalnim parkovima Kornatima i Telascicom jednostavno je prekrasna...mala dalmatinska mjesta Sali,Veli Rat i otoci poput Vele i Male Ra”
Bavaria 41 Cruiser
2018-07-28
Mjesto: Biograd na moru

Blog Zadnje vijesti

Najbolja odredišta za jedrenje u Europi 2019
21.04.2019
Ne možete dočekati sezonu jedrenja i godišnji odmor, ali još se niste odlučili za destinaciju? Vrlo lako se možete razmaziti pruča...
Heroes Nearby - idealno sigurnosno rješenje za zajednicu nautičara
12.03.2019
Možete li zamisliti neku od situacija na moru i brodu u kojima bi vam mogla hitno zatrebati pomoć drugog nautičara u blizini ili neke ...
Jedrenje uz dobro štivo
27.12.2018
Bilo da je riječ o jedrenju po mirnom ili nešto uzburkanijem moru, jednom kad se završi naporan rad na dizanju i spuštanju jedara, na...
Novo! Planer rute plovidbe i preporučeni itinereri
29.03.2019
Nedavno smo dodali dva nova alata na našu web stranicu: - Planer rute jedrenja/plovidbe - Preporučeni Itinereri   ...
Tražite najam broda od srijede do srijede?
01.02.2019
Nautičari koji su već iznajmljivali plovila znaju da većina čarter tvrtki nudi najam broda po već ustaljenom periodu od subote do su...
Yacht Rent je član Yacht Pool-a - što to znači za vas?
13.11.2018
Naša yacht charter agencija je nositelj Yacht Pool certifikata za osiguranje od insolventnosti za 2019. godinu što za sve naše klijent...