Najam plovila Rijeka

Rijeka je glavna trgovačka morska luka i treći najveći grad u Hrvatskoj. Leži na vrhu Kvarnerskog zaljeva, uz istočnu stranu istarskog poluotoka; sjeverno od otoka Krka i Cresa. Grad Rijeka predstavlja glavni brodogradilišni i pomorski prometni centar u Hrvatskoj. Rijeka je ugodan grad s mnogim znamenitostima i šarmantnom arhitekturom iz Habsburške ere, a ljeti se ovdje održavaju brojni kulturni festivali.


Obala je veličanstvena i naglo se uspinje od razine mora do planina koje se nalaze u zaleđu Rijeke. To je dobro mjesto za iznajmljivanje motornog broda, jedrilice ili guleta. Iz Rijeke moguće je krstarenje oko Kvarnerskih otoka Krka, Cresa, Lošinja te manjih otoka i otočića u blizini. Ovi lijepi otoci s kristalno čistim morem, atraktivnim uvalama za sidrenje i kratkim međusobnim udaljenostima idealni su za jedrenje. Organiziran, sa dobrom nautičkom infrastrukturom i bogat prirodnim ljepotama, Kvarnerski zaljev je izvrsna destinacija za jedrenje. Vrlo blizu, dalje uz obalu, u podnožju parka prirode Učka,  nalazi se poznata turistička destinacija Opatija. U Opatiji se nalaze dobro opremljene marine, fini restorani i malo glamura.


Rijeka je dobro povezana autobusom s ostatkom Hrvatske, Italijom i Slovenijom. Međunarodna zračna luka Rijeka nalazi se na otoku Krku i udaljena je samo 30 km. Domaće i međunarodne željezničke linije prometuju iz Zagreba, Trsta, Ljubljane, Beča, Münchena i Salzburga. Rijeka je također povezana katamaranom s otocima Cres, Lošinj, Pag, Rab, Unije, Susak, Ilovik. Najbliže trajektno pristanište za vozila i putnike nalazi se na otoku Krku koji je mostom povezan s kopnom u blizini Rijeke. S Krka trajekti voze na otoke Cres i Rab.


Kvarnerski zaljev nudi uzbudljivo jedrenje. Dnevni vjetrovi uz obalu uglavnom su umjereni tijekom ljetnih mjeseci, pretežno pušu iz smjera sjeverozapada i rijetko su jači od 4/5 bofora. U rano proljeće i jesen vremenske prilike mogu biti nestabilnije. Obala na otocima je prilična brdovita, a plovidba između njih može biti uzbudljiva u zahtjevnijim vremenskim uvjetima. Na kopnu i otocima na području Kvarnerskog zaljeva mogu se pronaći dobro zaštićene luke i marine u koje se možete skloniti kada uvjeti za jedrenje postanu preteški.


Pogledajte dostupne jahte ( Rijeka )
Blog   Zadnje vijesti

Jedrenje do čarobnog Mljeta
20.07.2021
Boreći se s glavnim jedrom na uzburkanom moru, u daljini smo mogli vidjeti malu luku Pomena i vesele crvene suncobrane lokalnog proizvođača piva koji ju okružuju
Klasičan plan krstarenja "Biseri Juga" (Dubrovnik- Split)
17.02.2021
Rezervacije kabine za tjedno krstarenje Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjećuje grad Makarsku i otoke Mljet ili Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Smještaj na tradicionalnim drvenim ili modernim brodovima za krstarenje.
Deluxe plan krstarenja  "Jednosmjerna čudesa" (Dubrovnik - Split)
02.01.2021
Plan tjednog krstarenja Hrvatskom. Jednosmjerno krstarenje s polaskom iz Dubrovnika i dolaskom u Split. Krstarenje posjeti grad Ston i otoke Mljet, Korčulu, Vis (Biševo) i Hvar (Brač). Iznajmljivanje kabine za smještaj na malim luksuznim brodovima za krstarenje (kruzerima) .
Prva Hiša d.o.o. Team building
“Katamaran je bio super, udoban, ljepo očuvan, komfortan i imali smo svu opremu koju smo trebali.”
Lagoon 50
2021-05-25
Mjesto: Split
Damir Cazin
“Tjedan dana jedreći po Jadranu imali smo priliku vidjeti i osjetiti sve čari Jadranske obale. Zasigurno će nam u sjećanju ostati otok Jabuka ...”
Oceanis 50 Family
2021-05-01
Mjesto: Sukošan
Irena Jelenic
“Na jedrenje s Yacht-Rentom smo krenuli I u smjeru vjetra se pokrenuli. Uz vjetar, sunce i more...”
Elan 344 Impression
2020-08-08
Mjesto: LOŠINJ
Andrija Stojanovic
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
Edin Mesic
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
Vladimir Popovic
“Sto se tice vase usluge ona je bila vrhunska kao i uvek (sve smo organizovali i resili na obostrano zadovoljstvo, necu da vas menjam ”
Gib`sea 51
2019-07-20
Mjesto: Split