Warning: Undefined array key "name" in /var/www/html/catalog/controller/module/averagechart.php on line 292 Najam plovila Ugljan :: Najam plovila

Najam plovila Ugljan

Dugi, bujni otok Ugljan prvi je u zadarskom arhipelagu. Nalazi se sjeverozapadno od otoka Pašmana i jugoistočno od otoka Rivnja i Sestrunja. Od Zadra i kopna je odvojen Zadarskim kanalom i popularno je mjesto za iznajmljivanje plovila i istraživanje zadarskog arhipelaga. Arhipelag je popularan među ljubiteljima jedrenja, kao i među putnicima koji traže udaljena, netaknuta utočišta. Na otoku ima sedam manjih mjesta, naseljenih s ukupno 1000 stanovnika. Ovdje se nalaze brojni vinogradi i maslinici, a otok ima dugu tradiciju proizvodnje maslinovog ulja.


Na otoku Ugljanu nalaze se dvije marine: Marina Olive Island i Marina Preko, kao i brojne zaštićene uvale. Blizina Zadra čini ga povoljnom charter bazom za iznajmljivanje brodova.


Ugljan je trajektom dobro povezan s kopnom što ga čini dobrom polaznom točkom za krstarenje. Trajekti iz Zadra do mjesta Preko na Ugljanu plove svaki sat vremena i vožnja traje oko 20 minuta. Autobusne i željezničke postaje nalaze se u Zadru, kao i trajektna luka iz koje trajekti plove prema drugim otocima i Italiji. Najbliža međunarodna zračna luka nalazi se u Zadru.


Zadarski kanal pruža fantastične uvjete za jedrenje, kako u samom kanalu tako i dalje. Ugljan je dobro povezan s obližnjim živopisnim gradom Zadrom, ali ovdje se također mogu pronaći i dovoljno udaljena mjesta za vaš savršeni opuštajući odmor u Dalmaciji. Cijela Jadranska obala ima ugodnu mediteransku klimu i poznata je kao laka destinacija za jedrenje. Vjetrovi su prijateljski, a nautička turistička infrastruktura izvrsna.


Pogledajte dostupne jahte ( Ugljan )
Blog   Zadnje vijesti

21.03.2023
Prvo što trebate odlučiti jest trebate li doista angažirati tvrtku za prijevoz. Možda samo želite premjestiti svoju jahtu na kratku udaljenost, možda u susjednu zemlju.
24.11.2022
Nacionalni park Kornati s razlogom nazivaju nautičkim rajem. To je područje nezaboravne ljepote, a da biste u njemu uživali  u po ...
20.05.2022
Za mnoge Hrvatska slovi kao najtraženija turistička i jedriličarska destinacija kao i njen dragulj na istarskom poluotoku – Rovinj. ...
“Evo samo da se javim jucer smo preuzeli brod i sve je super ...”
person Zoran Jelenovic
Lagoon 400 S2
2023-08-19
Mjesto: Pula
“Lijepo proveden tjedan!”
person Damir Brkić
Oceanis 34
2022-09-10
Mjesto: Pirovac
“Katamaran je bio super, udoban, ljepo očuvan, komfortan i imali smo svu opremu koju smo trebali.”
person Prva Hiša d.o.o. Team building
Lagoon 50
2021-05-25
Mjesto: Split
“Brod je dobar, sportski, brz i preporucio bih ga nekoj ekipi koje takvu vrstu plovidbe vole. Sobe su male a WC su premali za katamaran.”
person Edin Mesic
Excess 12
2020-08-01
Mjesto: Pula
“Od srce preporučamo prekrasne i dobro opremljene brodove Yacht renta za jedrenje po najljepšem moru na svijetu ...”
person Andrija Stojanovic
Bavaria 39 Cruiser
2020-08-01
Mjesto: Primošten
“Video sa krstarenja koji je uradak našeg 16.god. sina DUJE možete objaviti. Najviše nas je dojmio ogroman krmeni kokpit s velikim rasklopnim stolom gdje smo najviše i boravili.”
person Frane Zizak
Sun Odyssey 45.2
2020-07-25
Mjesto: Vodice