Itinerary Dubrovnik - Dubrovnik 14 days

8 razloga za jedrenje oko Pelješca

Drugi po veličini poluotok u Hrvatskoj, otok Pelješac, još uvijek se nalazi malo izvan utabanih turističkih ruta. Ovaj raskošan poluotok s jedinstvenom kombinacijom planina i mora nudi užitak i predstavlja izvrsnu lokaciju za jedrenje. Njegova opuštena atmosfera čini ga poželjnim mjestom za plovila u čarteru i samostalne jedriličare, a nalazi se u blizini Dubrovnika gdje možete preuzeti vaše plovilo. Alternativno, do Pelješca možete doploviti i kroz Pelješki kanal iz smjera otoka Korčule. Naj..

0 komentari
Mljet - Šumovit raj na Jadranu

Smješten u južnom Jadranu, postoji mogućnost da je Mljet jedna od lokacija iz Homerovih antičkih djela. Šumovit raj koji buja usred Jadranskog mora, ovaj otok je izvrsna nautička lokacija zahvaljujući iznimno razvedenoj obali i fascinantnim uvalama i prirodnim sidrištima. Bogat povijesnim, kulturnim i prirodnim bogatstvima, nije teško zamisliti Mljet kao dom morske nimfe Kalipso iz Homerovog epa Odisej.  Remek djelo prirode – Slana jezera  Nema mjesta na otoku koje nije..

1 komentari
Jedrima do Visa - Mediteran kakav je uistinu nekad bio

Zamislite se na predivnom brodu, usred najčišćeg dijela Jadrana, uživajući u toplom i prozračnom ljetnom danu, okruženi duhom antičke tradicije i aromama kulinarske umjetnosti. Jedrenje u blizini otoka Visa, nudi vam upravo to i još mnogo više. Osim toga što je otok posebne ljepote, Vis je dosta udaljen od kopna te ima brojne školjiće i uvale, koje osim mogućnosti za istraživanje također nude i sigurno sidrište. Upravo ovo čini otok Vis iznimno nautičkom lokacijom. Poput ostatka Dalmacije..

0 komentari
S Lastovskih krovova

Južna obala Jadrana poznata je po bogatoj ponudi za nautičare, međutim, ako vam avanturistički duh ne da mira mogli bi ste se odmaknuti od obale i posjetiti ovu specifičnu lokaciju. Oko 55 NM udaljen od Dubrovačke obale, nalazi se Lastovski arhipelag sa svojih 46 otoka. Glavni i ujedno najveći otok, Lastovo, stoji u samom središtu arhipelaga. S površinom od 42 km2, ne spada u velike hrvatske otoke, ali unatoč tome, Lastovo je dom brojnim zanimljivostima, prekrasnim lokacijama i interesantnoj ..

0 komentari
Nestvarna ljepota Modre spilje na otoku Biševu

Otok Biševo, smješten 4.8 NM od Komiže na Visu, krasi bogata obala i još bogatije podmorje. Najupečatljiviji dojam ostavljaju spilje, prema kojima je Biševo i dobilo ime - L 'ísola dei busi (otok rupa, na latinskoj osnovi). Modru spilju i njene neodoljive fascinantne prizore još je u 19.stoljeću slikao barun Ransonnet, zaslužan za probijanje većeg ulaza u spilju, putem kojeg se danas ulazi čamcem. Modra spilja se nalazi u uvali Balun, na istočnoj strani otoka, a u njen organizirani obilazak s..

0 komentari
Brod u boci vina

Imate li brod, uputite se put juga Dalmacije! Samo 2 nm od Korčule, nalazi se drugi najveći poluotok Pelješac, koji je mama i tata za dva velika brata; vrhunska vina Dingač i Postup. Budite slobodni istražiti sve o pelješkom vinogorju koji rađa najcjenjenija hrvatska vina. To je prilika da nađete savršenu bocu za vaš brod i dodate „točku na i“ nautičarskom putovanju dok gledate zalazak sunca s palube. Pelješka vinska cesta Pelješka vinska cesta nastala je na bazi Napoleonove ceste koj..

0 komentari
Otploviti na otok slavnog Marka Pola

Posjetiti Korčulu je nezaobilazna stvar na „to do“ listi. Najnaseljeniji hrvatski otok, koji pruža prirodnost, zabavu i kulturu. Otok nudi neodoljiva utočišta za nautičare, a za oploviti cijeli otok pripremite se na otprilike 60 NM.  Plovite li iz pravca Mljeta, razveselit će vas 19 otočića i arhipelag kojeg možete iskoristiti za sidrenje i skok u more.  Da biste doživjeli povijesnu dimenziju Korčule dovoljno je svezati brod u ACI marinu Korčula, zaviriti u dijelove biografije Marka..

0 komentari
Boje, okusi i mirisi Palmižane

Kud jedrili da jedrili, vjetar donosi miris Palmižane. Ako ga uhvatite, srce će vas vući tamo, a jedro će slijediti zov da posjetite umjetničko botanički raj na Zemlji i prošetate svoje stope prekrasnom uvalom koja priča tolike priče. Jedna od njih je obitelj Meneghello, čiji su članovi zaslužni za boje, okuse i mirise jedinstvenog botaničkog vrta. Cijelu rapsodiju obogaćuje umjetnost koju je Dagmar Meneghello utkala u ovu jedinstvenu uvalu. Još k tome, sve je isprepleteno dubokom povijesnom ..

0 komentari